Lunchtime #gebakken eitje+

Goedemorgen! Deze prachtige morgen 🙂

Vandaag weer een lekker lunchtip. ‘Nothing fancy’…. Maar wel heul erg lekker! Dit eet ik zeker één keer per week en is echt comfort food. Misschien een tip voor vandaag?

Het wordt een zonovergoten dag. Mijn lunchtip voor vandaag is… Zet een stoel in de tuin, maak dit heerlijke lunchgerecht, een glas geitenmelk, karnemelk, whatever erbij en pak je momentje in het zonnetje. Als je hier niet blij van wordt…..

lunchtime eitje boven

De ingrediënten:

  • 2 verse eitjes
  • 1 tomaat in kleine blokjes
  • 1 avocado in plakjes
  • peper/zout
  • kokosolie
  • paar plakjes kaas. (ik gebruik hiervoor de heerlijke Boerentrots)
  • 2 boterhammen naar keuze

Smelt een beetje kokosolie in de koekenpan. Voeg dan de in blokjes gesneden tomaat toe. Laat heel even pruttelen en voeg de peper en zout toe. Breek daarop de eitjes. Ik probeer de dooier altijd heel te laten maar je kunt natuurlijk ook een geklutst ei toevoegen als je dat lekkerder vindt. Laat de eitjes goed stollen en voeg daarna de plakjes kaas toe en laat dat nog even zachtjes smelten. Snijdt ondertussen de avocado in plakjes en leg die op de lekkere boterhammen. Ik gebruik vrijwel altijd Bakkers Speltbrood van de Deen. Dat vind ik het lekkerst. Daarop leg ik dan mijn eitje+. En smikkelen maar!

ENJOY! your lunch and the sunshine….

lunchtime eitje top

 

 

  • Avatar
    Jenn
    http://www.jennnsfigments.com

    Lekker!

    maart 12th, 2015 11:01
    Reply
    01
  • Avatar
    Daniëlle Springer
    http://www.makemeblush.nl

    Opgeslagen! Dit klinkt heerlijk!

    maart 12th, 2015 17:15
    Reply
    02
  • Avatar
    Simone
    http://www.upsideofdown.nl/

    Dat ziet er heerlijk uit! Ik vind een gebakken ei zelf altijd een beetje saai, maar met deze ingrediënten erbij wordt het wel heel lekker!

    maart 12th, 2015 22:33
    Reply
    03
    • Avatar
      José

      Zoals met alles…. Je moet het een beetje aankleden 🙂

      maart 12th, 2015 22:58
      Reply
      04

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.