LUNCHTIME: Avocado, ei toast | ENJOY! The Good Life

LUNCHTIME: Avocado, ei toast

Avocado en ei is een ‘match made in heaven’ als je het mij vraagt. Eerder deelde ik al deze, deze en deze recepten waar avocado gecombineerd werd met ei. Maar ik heb weer zo’n lekker lunch gerechtje voor je: een dikke geroosterde boerenboterham met avocado en een zacht gekookt eitje.

Zoals je inmiddels wel weet heb ik een gruwelijke hekel aan voedsel verspillen en dus proberen wij hier alles tot de laatste kruimel op te eten. Zo ook het brood. Dat koop ik het liefst ongesneden want dan blijft het langer vers maar ook dat is na een dag of 4 niet lekker meer om zo te eten. Maar nog wel super lekker als je het even roostert. Ik doe dat meestal in een contactgrill maar als ik geen zin heb om het ding te voorschijn te halen dan doe ik het gewoon in een koekenpan. In de broodrooster wordt wat lastig want ik snij meestal veel te dikke boterhammen.

LUNCHTIME: Avocado, ei toast | ENJOY! The Good Life

Koelkast

Aangezien ik ook al een hekel heb aan boodschappen doen had ik weer eens een ‘Poolse koelkast’ Geen idee eigenlijk waarom hij Pools is maar het is bij ons een uitdrukking geworden. No hard feelings dus, ik ken Poolse mensen en die zijn heel oké 😉 Waarom verantwoord ik mijzelf?! En jij denk misschien waarom gebruik je dan zo’n uitdrukking? Tja…. zo ben ik 🙂

Waar was ik…. Ja, na een niet vruchtbare zoektocht door mijn koelkast stuitte ik wel op verse eitjes en een avocado die op de fruitschaal lag te rijpen. Daar kun je iets mee!

Ik sneed een dikke boterham af en liet die lekker knapperig roosteren tussen de grill. Ondertussen kookte ik een eitje zacht. Ontdeed de avocado van zijn jasje en hart en prakte de rijpe vrucht samen met wat peper, zout en cayenne peper fijn.

Als het brood lekker knapperig is beleg je het toast met het avocado mengsel, pel het eitje, snijd het doormidden en leg het boven op de avocado. Beetje Maldon zout of zeezout erover en happen maar. Makkelijk, snel en gezond. Ik ben benieuwd wat jij er van vindt.

LUNCHTIME: Avocado, ei toast | ENJOY! The Good Life

Ingrediënten voor twee personen:

  • ongesneden boerenbrood. Ik heb meestal een ambachtelijk gebakken Batard brood met pompoenpitten van de Deka.
  • 1 rijpe avocado, fijnprakken
  • 2 verse eitjes, zacht gekookt
  • zout, peper, cayennepeper naar smaak
  • Maldon zout of grofgemalen zeezout als finishing touch

Op zoek naar andere lunchgerechten? Misschien is dit een idee?

Croissant de luxe

Tosti Franse kaas uien

Rode bieten haringsalade

Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your lunch

Pictures: ©ENJOY! The Good Life

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.