vriezerboekje in ladeIk weet niet hoe het met jullie zit maar ik heb altijd een overvolle vriezer. Niet alleen met eten maar ook nog eens vol met ijs. Laatst ben ik een behoorlijke tijd bezig geweest om dat ding te ontdooien.

Ja, ja…. ik weet het…. misschien moet ik dat wat vaker doen maar het ijs ontstaat ook omdat ik nooit iets kan vinden in de lades. Als een dolle trek ik ze allemaal open, als dat al gaat, om te kijken waar ik een bepaald deel van mijn maaltijd gelaten heb. Vervolgens gaan de lades niet meer dicht en weet ik niet meer hoe ik alles er weer fatsoenlijk in krijg zodat de deur weer dicht kan. En als dat allemaal niet snel genoeg gaat begint het ding ook nog eens hysterisch te piepen.

vriezerboekje lades

Ik ben gek op invriezen maar kan gerust een rookworst kopen terwijl ik er nog 2 in de vriezer heb liggen. En vervolgens blijft dat ding uitpuilen. Dat roept om overzicht…..

Laatst had ik een leuke printable in mijn keukenkastje gehangen met een overzicht maar dat werkt ook niet. Dan moet ik het bestuderen in mijn keukenkastje en ook het toevoegen en doorhalen wordt een rommeltje om dat in het kastje te doen. Daarnaast moet ik weer een nieuw lijstje uitprinten als hij volgekrabbeld is. Wat dan weer niet gebeurt. Hoop overbodige info besef ik, nu ik dit type, maar misschien heb je er wat aan ….

vriezerboekje lijst

Daarom leek het mij handiger om een logboekje te maken waar ik alles keurig in op kan schrijven wat er, per lade, in de vriezer ligt. Dat is mooi overzichtelijk. Als ik nu ga bedenken wat we gaan eten blader ik eerst even (kopje thee erbij) het boekje door wat ik in huis heb. Ideaal! En ik weet meteen in welke lade ik moet zijn om het te vinden. Is de bladzijde vol dan begin je gewoon weer op een schoon blaadje.

vriezerboekje Hema

Meteen een goede reden om een leuk notebook te kopen. Ik vond deze mini notebooks van de Hema prima geschikt. Ze worden per twee verkocht.

Natuurlijk kun je het overzicht ook heel makkelijk bijhouden in je telefoon. Maar ik ben gek op notebooks en nog meer om er van alles in te krabbelen, door te strepen en zo nu en dan een hersenspinseltje in te tekenen.

Ook is het heel handig om niet alleen te vermelden wat er in je vriezer zit maar ook wanneer je de producten hebt ingevroren. Want ook in de vriezer blijft niet alles eeuwig goed. Al denk ik dat soms wel….. Ik heb het er nu nog niet bij vermeld want ik heb geen idee wanneer alles in mijn lades terecht is gekomen maar nieuwe voorraad ga ik vastleggen in mijn logboekje. En ook de vele tips om producten in te vriezen kan ik hierin bewaren.

Ik hoop dat je iets aan mijn tip hebt maar misschien ben jij wel zo gestructureerd dat mijn informatie volledig achterhaald is. In dat geval…. tips zijn welkom 🙂

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.