Little tipsy trifle | ENJOY! The Good Life

Little tipsy trifle

Hoewel ik vroeger geen diner afsloot zonder nagerecht komt het nu nog zelden voor dat ik een nagerecht bestel. Het is zelfs zo dat ik vaak het hele nagerecht vergeet als ik gasten heb. Ik geef er gewoon niet zoveel meer om. Het was daarom een enorme uitdaging toen mij gevraagd werd een menu samen te stellen. Voor, hoofd én na. Als ik dan weleens een nagerecht maak dan is het meestal een taart of een variant van tiramisu. Maar dit moest een menu worden voor één persoon dat op een bord uitgeserveerd wordt. Best even een ‘dingetje’.

Little tipsy trifle | ENJOY! The Good Life

Het ultieme toetje

Na wat speurwerk op het wereldwijde web en op Pinterest was ik nog niet veel verder gekomen dan een variant op een vlaflip, chocolademousse of een ijscoupe. Ik bladerde nog maar eens door mijn enorme stapel kookboeken maar ook daar vond ik niets waar ik enthousiast van werd. Dan ENJOY! nog maar eens doorspitten. Sommige recepten heb ik zo lang niet meer gemaakt dat ze niet meer op mijn netvlies zitten.

Little tipsy trifle | ENJOY! The Good Life

Kleine zusje

Hebbes! Ineens wist ik wat ik wilde maken toen ik bleef steken bij het recept dat ik een paar jaar geleden deelde. The Big Fat Tipsy Trifle. Nu is zo’n kwak van dit goddelijke goedje op een bordje niet zo heel charmant om te serveren dus bedacht ik, dat ik het kleine zusje van dit gerecht zou gaan maken en dat is behoorlijk mooi en lekker uitgepakt mag ik wel zeggen….

Little tipsy trifle | ENJOY! The Good Life

Cake

Voor dit recept heb je een cake nodig. Natuurlijk kun je zelf een lekkere cake bakken maar omdat ik ook nog eens een tijdslimiet van een halfuur heb meegekregen, maak ik dit gerechtje met een kant en klare roombotercake uit de supermarkt. Wel de wat luxere variant want anders is hij te smal om er met de kookringen de rondjes uit te steken.

Het is handig als je 4 gelijke kookringen hebt. Ik gebruikte ringen ∅ 7 cm en 6 cm hoog. Maar als je er geen vier hebt, zoals ik, dan maak je de taartjes in etappes. Laat de taartjes (met of zonder ring) nog wel even goed opstijven in de koelkast.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 roombotercake
  • 8 eetlepels likeur Amaretto, Grand Marnier etc.
  • bitterkoekjes
  • 250 ml slagroom
  • zakje klopvast
  • 3 flinke eetlepels suiker
  • 250 gram aardbeien
  • poedersuiker

Little tipsy trifle | ENJOY! The Good Life

Aan de slag:

Kijk voordat je de cake aan gaat snijden of de cake breed genoeg is om er de rondjes uit te steken. Mocht dat niet zo zijn dan snijd je de cake in de lengte. Snijd plakken van 1 cm dikte en druk er met de kookring 8 rondjes uit. Begin met het opbouwen van het taartje in de ring. Eerst met een rondje cake op de bodem.

Ontdoe de aardbeien van de kroontjes, was ze en dep ze goed droog. Snijd de aardbeien in de lengte doormidden, of als ze groot zijn, in drieën(plakjes). En zet ze met de snijkanten naar buiten op de cake. Verkruimel een paar bitterkoekjes en leg een dun laagje op de cakebodem. Verdeel twee eetlepels likeur per taartje over de bitterkoekjes. (Of net hoeveel of hoe weinig je lekker vindt ;))

Klop de slagroom, met de suiker en klopvast, goed stevig. Schep de slagroom in de taartjes en zorg ervoor dat de aardbeien niet omvallen. Druk het goed aan zodat de slagroom goed verdeeld is tussen de aardbeien. Schep het vol met slagroom tot net boven de aardbeien. Leg het andere plakje cake hier als dekseltje bovenop. Zet voor minimaal een halfuur weg in de koelkast.

Voor het serveren druk je het taartje heel voorzichtig van bovenaf door de ring heen. Smeer de bovenkant af met wat slagroom, als je dat nog over hebt en strooi hier de poedersuiker overheen. Maak het taartje af met een aardbei bovenop. Als je de aardbei over de lengte insnijd dan kun je er een mooi waaiertje van maken.

Little tipsy trifle | ENJOY! The Good Life

Op zoek meer leuke nagerechten? Misschien is dit een idee?

Een zomerse tiramisu met Pallini Limoncello

Kwarkcake met aardbeien

Zomerse aardbeien en framboos tiramisu

Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op InstagramFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! these tasty tipsy trifles.

Foto’s @ENJOY! The Good Life

 

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.