Little Italy | ENJOY! The Good Life

In vrijwel elke grote westerse wereldstad vind je een Little Italy. Bijvoorbeeld in New York , Melbourne of São Paulo. Het zijn overblijfselen van de grote Italiaanse emigratiegolf rond 1900. Sindsdien heeft generatie op generatie deze wijken in stand gehouden.

Amsterdam heeft niet zo’n historische Italiaanse enclave maar we komen niets te kort als het gaat om La Dolce Vita in Amsterdam. In de Amsterdamse Jordaan vind je namelijk zat leuke authentieke Italiaanse restaurantjes. Die verzameld zijn tussen de Westerstraat en de Egelantiersgracht. Door de Amsterdammers ook wel liefkozend Little Italy genoemd.

Little italy logo

En vlak bij deze Italiaanse restaurants organiseert “De Smaak van Italië” het driedaagse evenement “Little Italy” in de prachtige Posthoornkerk. Van vrijdag 4 t/m 6 december is de kerk omgetoverd in Italiaanse kerstsferen.

* Inspiratie * Caffè *Kerstcadeaus *Proeven *Workshops *Muziek *Vino *Beleven *Panettone *Ristorante *Gelato

** WINACTIE**

Ik mag van De Smaak van Italië 2 vrijkaarten verloten (t.w.v. €15,- p.stuk) onder de lezers van ENJOY! The Good Life. Hoe je kans maakt op deze kaarten voor dit ‘divertente’ evenement? Laat een reactie achter onderaan dit bericht of op de Facebookpagina van ENJOY! The Good Life waarin je aangeeft mee te willen dingen naar de kaarten. Op zondag 22 november maak ik de winnaar bekend.

ENJOY! La Dolce Vita….


4 t/m 6 december – Kerstfair Little Italy Amsterdam, Posthoornkerk, Haarlemmerstraat 124-126, Amsterdam

Voor meer info en kaartverkoop check de website.


 

 

 

 

 

 

 • Avatar
  Gé Geurtsen

  Lijkt me gezellig om hier naartoe te gaan, ken het evenement nog niet!

  november 19th, 2015 15:03
  Reply
  01
 • Avatar
  Caroline

  Little Italy is mn lievelingsplekje van Amsterdam! Dit event lijkt me heerlijk, dat wordt een italiaans thema tijdens het kerstdiner..

  november 21st, 2015 13:12
  Reply
  02
 • Avatar
  Floortje

  Oeeeh daar zou ik zo graag naar toe gaan met mijn liefde, ook omdat we volgend jaar op huwelijksreis gaan naar Italie. Wij zijn fan!

  november 22nd, 2015 17:31
  Reply
  03
 • Avatar
  Nicky

  Kom graag in aanmerking, leuk uitje denk ik

  november 23rd, 2015 8:41
  Reply
  04

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.