Lidewij Edelkoort’s Green Wave.

Groen wordt dé trendkleur voor 2021

De laatste fashion blog van dit jaar al weer! Wat gaan de maanden snel en in de modebranche lijkt het tempo nog wel veel hoger te liggen omdat je áltijd met het volgende seizoen bezig bent of nog erger, met een jaar verderop. Vooruitkijken dus.

Trendwatcher

En dat is wat ik vorige week heb mogen doen tijdens de lezing van trendwatcher Lidewij Edelkoort. Fantastische belevenis weer! Dé voorspellingen op modegebied van voorjaar, zomer 2021! Ik licht in deze blog een klein tipje van de sluier op, omdat zo’n bijeenkomst best exclusief is en ook omdat voorjaar 2020 al best vooruitkijken (heel begrijpelijk)
is voor velen….

Het lijkt of ze altijd gelijk heeft.

Of gebeurt het ómdat zij het zegt?

Lidewij Edelkoort is één van de bekendste trendwatchers wereldwijd en dit eigenlijk al jarenlang. Op modegebied voorspelt zij met haar bedrijf TrendUnion wat er gaat gebeuren. En het lijkt dat ze altijd gelijk heeft. Of gebeurt het ómdat zij het zegt? Modeliefhebbers hangen aan haar lippen in ieder geval en ik dus ook. Haar voorspellingen gaan veel verder dan alleen mode; ze gaan over de manier van leven, de behoeften van de samenleving en de wereld in het algemeen.

En mede door haar rustige manier van spreken en fijne stem, klinkt het allemaal zó logisch en dus heel begrijpelijk. De woorden worden ondersteund door prachtige foto’s op grote schermen, aangevuld met bijpassende kleurkaarten. En na al die informatie komt alles nog eens rustig voorbij, onder begeleiding van prachtige muziek!

Voorspelling 2021

Het onderwerp van voorjaar, zomer 2021 is Green Wave. Het gaat dus om groen! Alle soorten groen komen voorbij; lichtgroen, mint, appelgroen, bottle green, olijf en alles wat daar tussen en omheen zit. Zoals Lidewij Edelkoort zegt…de kleuren uit het bos, de bovenkant daarvan. Want de bruine- en zandkleuren van de stammen en aarde zijn op dit moment hot & happening. In de zaal waar de lezing plaatsvindt, zijn rondom ons heen grote schermen geplaatst met bewegende beelden van bomen. We bevinden ons dus helemaal in de juiste sfeer. Het bos maakt je rustig, werkt stress verlagend en is ongelofelijk goed voor je gezondheid.

Groenen gaan dus veel toegepast worden in de modecollecties. Maar er zijn natuurlijk wel accentkleuren bij. Kleuren allemaal afkomstig uit de natuur. Geel, oranje, lila en blauwen. Waterachtige tonen! En naast dit zachte kleurenpalet staat roze centraal. De natuur brengt ook de structuur en de print van de stof mee. Stoffen met reliëf. De nerven van een blad kunnen bijvoorbeeld een print zijn. Bloemendessins volop!

Duurzaamheid

Maar Green Wave gaat niet alleen over kleur, ook over het milieu! Draden zullen gemaakt worden van brandnetel en bamboe, gedroogde grassen. Dit worden de vervangers van katoen. Katoen kost te veel water en zal dus in deze branche enorm gaan afnemen. Nieuwe grondstoffen worden gebruikt zoals bananen en ananas. Papier is ook zo’n voorbeeld. Stoffen als ramee en linnen komen hierdoor terug in het modebeeld. En ondertussen weet iedereen wel dat de afvalstapel van kleding veel te groot is. Maar wat is daar nu toch de oplossing voor? Daar moet iets mee gebeuren. Er komt dus nóg meer aandacht voor duurzaamheid en hergebruik!

Maar laten we vooral niet vergeten dat groen een optimistische kleur is! Dus positiviteit op elk vlak in de modebranche. Daar gaan we voor. En ook natuurlijk al in 2020! Ik wens iedereen hele fijne feestdagen en vooral een heel gezond en goed nieuw jaar! En om af te sluiten leen ik de term die Lidewij Edelkoort altijd bij haar lezingen gebruikt….ENJOY!

ENJOY 2020!

Dit artikel over mode is geschreven door Martine van Fashiøn By Martine. Zij is lang actief geweest in de modewereld als inkoopster en styliste. Momenteel timmert zij lekker aan de weg met haar eigen mode adviesbureau én schrijft zij om de week een mode artikel op ENJOY! Heb je vragen over de mode, stylingtips, mode musthaves, the do’s and don’t, etc. Vraag het aan Martine! Laat je reactie hieronder achter in de comments of stuur een mail naar enjoythegoodlifeblog@gmail.com. Samenwerken? Kijk dan hier voor alle mogelijkheden.

Beeld: Pexels en FashiønbyMartine 
Wij zijn op zoek naar jou!
Ook zin om voor ENJOY! te schrijven? Wij zijn nog op zoek naar gast bloggers die artikelen willen schrijven over beauty, sport, mindfulness/happiness, wine, hospitality en/of interior. En ook een mannelijke redacteur zou zeer welkom zijn! Je hoeft geen literair schrijver te zijn. Als je jouw passie maar over weet te brengen op de lezer. Lijkt dit je leuk? Stuur dan een mail naar: enjoythegoodlifeblog@gmail.com

♥ Bewaar voor later op Pinterest ♥

Martine
Martine
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.