LET'S GO BANANAS | ENJOY! The Good Life

Bananenbrood is momenteel hip and happening. Vele varianten komen voorbij schuiven op Facebook en Pinterest. Eigenlijk was ik er klaar mee want ooit maakte ik het bananenbrood van Nigella en die bleef bijna in mijn strot hangen zo droog was dat brood geworden. Ik was gelijk genezen.

Destijds had ik namelijk het voornemen om alle recepten uit Nigella Lawson’s boek “Hoe word ik een goddelijke huisvrouw” te gaan maken. (Misschien doe ik nog wel een nieuwe poging ­čÖé Nog nooit had een gerecht van Nigella mij teleurgesteld dus vol vertrouwen begon ik met bakken. Al vrij snel stuitte ik op het bananenbrood dat mij heel lekker leek maar wat dus vrij rampzalig uitpakte. Ik ben gelijk met mijn challenge gestopt.

LET'S GO BANANAS | ENJOY! The Good Life

Dus nu iedereen momenteel ‘bananas’ is ga ik toch weer overstag. ├ë├ęn absolute must…. hij moet een beetje ‘zompig’ zijn. En dat is best mij nu goed gelukt. Een heerlijke brood dat binnen no-time opgeschranst was. Geen banaan zal hier meer door een fruitvliegjes familie belaagd worden want voordat die bezit van mijn bananen gaan nemen bak ik er brood van ­čÖé

Ik ga voor de normale versie. Dat heet tegenwoordig de ‘ongezonde’ versie met bloem en suiker. Dus als je dat aandurft zou ik hem zeker eens gaan maken. Een lekker makkelijk recept en binnen 15 minuten staat hij in de oven.

LET'S GO BANANAS | ENJOY! The Good Life

Wat heb je nodig:

  • 3 rijpe bananen
  • 225 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 75 ml archide of zonnebloem olie
  • 1 ei (kamertemperatuur)
  • 1┬Ż theelepel bakpoeder
  • ┬╝ theelepel baking soda
  • 1 eetlepel kaneel
  • snufje zout

Verwarm de oven voor op 175┬░ C.

LET'S GO BANANAS | ENJOY! The Good Life

Pureer de bananen met de mixer. Ik doe dat in de keukenmachine (met garde) en terwijl de machine zijn werk doet weeg ik alle andere ingredi├źnten af. Als de bananen goed gepureerd zijn voeg ik de olie, het ei en de suiker toe. Verder mixen. En dan voeg je alle droge ingredi├źnten toe en mix je alles goed door elkaar.

Vet een cakevorm heel goed in met boter. Giet het beslag in de bakvorm en bak het brood in 50 min. Je kunt met een sat├ęprikker controleren of het brood goed is. Als de prikker er droog uit komt is het bananen brood klaar.

LET'S GO BANANAS | ENJOY! The Good Life

Laat even afkoelen en snijd met een mes langs de randen van de cakevorm zodat je zeker weet dat het brood netjes loskomt uit de vorm. Haal hem uit de bakvorm en laat hem op een rooster goed afkoelen.

Smullen maar!

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.