les Favorites, een Franse naam voor een Nederlands merk | ENJOY! The Good Life

les Favorites, een Franse naam voor een Nederlands merk

Deze week wil ik jullie graag vertellen over les Favorites, een Franse naam voor een echt Nederlands merk! Een vrij nieuw merk, dat wellicht nog niet bij heel veel vrouwen bekend is, maar ondertussen toch al bij ongeveer 60 winkels en boutiques in Nederland ligt. En een merk dat mijzelf erg aanspreekt! Dit had ik al direct bij de allereerste collectie die uitgebracht werd in 2017.

les Favorites, een Franse naam voor een Nederlands merk | ENJOY! The Good Life

De vrouwen achter les Favorites

En niet alleen door de collectie, maar ook door de mensen erachter…. Inge en Patricia! Twee meiden die al veel ervaring hebben opgedaan bij verschillende bekende grote merken en dan uiteindelijk beslissen om zelf een eigen label te starten. Zo gaaf, als je dat kan en ook durft! Een meisjesdroom van elke fashionista denk ik….

In 2017 begon dus hun droom en vorige week kwam dan al de derde collectie uit! Een collectie met een prachtig kleurenpalet van verschillende tinten oudroze, blauwgrijzen, basic black en veel goudaccenten. De kleurkeuze van les Favorites staat centraal en gaat hierin geheel haar eigen weg. Dat daarmee niet iedere trend direct word opgevolgd, maakt het product weer uniek.

les Favorites, een Franse naam voor een Nederlands merk | ENJOY! The Good Life

Ton sur ton

In de styling van les Favorites wordt veel gebruik gemaakt van ton sur ton. Sets die zijn opgebouwd uit een combinatie van kleuren in dezelfde tint. De verschillende materialen die gebruikt zijn in diezelfde tint geven de spanning en maken het heel aantrekkelijk. Breisels worden gecombineerd met jerseys, linnen en katoen bij les Favorites. En elke set die je kunt creëren met al deze mooie losse items, wordt afgemaakt met een shawl die het totale plaatje compleet maakt!

les Favorites, een Franse naam voor een Nederlands merk | ENJOY! The Good Life

Goudaccenten

Ik houd erg van goudaccenten in stoffen! Het gebreide vest met gouden lurex draad en gouden randje bij het manchet, is dan ook één van mijn favorieten! Heerlijk om nu te dragen met de kou over het bijpassende jurkje. En kan ook nog mee op de wintersport! Maar tevens fantastisch als zomervest met simpel wit shirt of broderie top op een oude jeans. En het goud vind je ook terug in de shawl; heel subtiel, niet té opvallend als merklogo maar het zit er wel als accentje! Er is dus echt nagedacht over deze collectie. Een collectie die voor veel vrouwen draagbaar moet zijn en ieder op haar eigen manier.

les Favorites, een Franse naam voor een Nederlands merk | ENJOY! The Good Life

Draagbaar

De focus ligt op goede jurkjes, rokjes, mooie luxe basics en mooie breisels. De inspiratie hiervoor wordt opgedaan tijdens de shop ervaringen van Inge en Patricia zelf. Maar ook door middel van reacties van consumenten, naar aanleiding van vragen van hun klanten en door alles om hen heen in het dagelijkse drukke (gezins)leven. Dat laatste vraagt ook om kleding waarin je je lekker voelt . les Favorites zorgt ervoor dat je er dan óók nog leuk uitziet. Dat kan dus samengaan!

les Favorites, een Franse naam voor een Nederlands merk | ENJOY! The Good Life

Thule rok

Naast draagbare en leuke basics, zitten er ook trendy artikelen in de collectie. Dit seizoen is de tule rok zo’n item! Maar dan wel gecombineerd met te gekke sneakers en nonchalant streep t-shirt. De trend van leopard ontbreekt bij les Favorites ook echt niet. Zij begrijpen de basisfunctie van deze print maar al te goed in hun collecties!

les Favorites, een Franse naam voor een Nederlands merk | ENJOY! The Good Life

Instagram

Het is leuk om dit label te volgen via Instagram. les Favorites deelt alles met je; beurzen, stofstalen, collecties en de inspiratie. Je voelt hier direct de eigen sfeer en goede smaak van styling. Een styling die leuk is om direct toe te passen. Met de keuze van de bijpassende sneakers of laarzen bijvoorbeeld in de fotografie, zit je meteen op het goede spoor. Maar ook de gebruikte bank en kussens op deze foto’s kloppen helemaal! Details die laten zien waar les Favorites voor staat!

Dit fijne artikel over mode is geschreven door Martine. Zij is heel lang actief geweest in de modewereld als inkoopster en styliste. Elke week schrijft zij een mode artikel op ENJOY! Heb je vragen over de mode, stylingtips, mode musthaves, the do’s and don’t, etc. Vraag het aan Martine. Laat je reactie hieronder achter in de comments of stuur een mail naar enjoythegoodlifeblog@gmail.com. Samenwerken? Kijk dan hier voor alle mogelijkheden.

Ook zin om voor ENJOY! te schrijven? Ik ben nog op zoek naar gastbloggers die artikelen zouden willen schrijven over beauty of interieur. Je hoeft geen literair schrijver te zijn als je jouw passie maar over weet te brengen op de lezer. Lijkt dit je leuk? Stuur dan een mail naar: enjoythegoodlifeblog@gmail.com

ENJOY! les Favorites

Beeld: les Favorites
Martine
Martine
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.