LEESTIP! OOMEN STROOMT OVER | ENJOY! The Good Life

LEESTIP! OOMEN STROOMT OVER

Zwangerschap, puberteit: de winkels liggen vol met boeken over deze grote hormoonhussels in een vrouwenleven. Maar over die derde hormoonhussel hoor je, op een paar ‘tussen neus en lippen’ artikeltjes na, niet zoveel. Laten we wel wezen… het is voor een vrouw ook niet bepaald de meest sexy periode uit haar leven. Je eieren springen niet meer, wat wel springt zijn je opvliegers die je regelmatig in heel ongemakkelijke situaties brengt, als je niet uitkijkt is je baard langer dan die van je hipster buurman, het leven zie je met regelmaat niet meer zitten, je krijgt een buik waarvan je soms twijfelt of dat slippertje je toch niet ineens een liefdesbaby heeft opgeleverd, je houdt geen haar op je hoofd en doet geen oog meer dicht.

LEESTIP! OOMEN STROOMT OVER | ENJOY! The Good Life

Grote ‘O’

Ik heb mij voorgenomen nooit over de grote ‘O’ te gaan schrijven. Gewoon omdat dat een periode is dat je, je als vrouw afgeschreven kunt voelen. Onzin natuurlijk! Maar zeker als je zelf deze periode gaat naderen of er middenin zit, dan kun je ‘lullen als brugman’ maar zo zie je dat dan echt. Het is ook niet niks waar je allemaal mee te dealen hebt. Misschien moet ik toch maar af en toe wat leed met jullie delen. Iets met gedeelde smart…..

LEESTIP! OOMEN STROOMT OVER | ENJOY! The Good Life

Hoe overleef ik…

Iemand die daar een ontzettend geestig boek over geschreven heeft is Francine Oomen. Jawel, die van die heerlijke kinderboekenserie Hoe Overleef Ik. Waarin zij de puberteit door de ogen van Rosa, met veel herkenbaarheid en humor beschreef. Nu heeft zij het boek Oomen stroomt over geschreven. Help! Hoe overleef ik de overgang? Breinblubber! Botox? Een Baard?! en Bramentaart!

LEESTIP! OOMEN STROOMT OVER | ENJOY! The Good Life

Francine schreef het boek niet alleen naar aanleiding van haar eigen ‘struggle’ maar ook om de ogen te openen voor anderen en de maatschappij. Vrouwen van rond de vijftig zitten allang niet meer achter de geraniums (jawel, daar zijn ze weer) en draaien nog volop mee in de mallemolen van het leven. Dus waarom het overgangsgedoe wegmoffelen of weggeslikken met een gevaarlijke hormoontherapie? Met de nodige humor, kennis, rust en begrip van je omgeving overleef je deze periode ook weer.

LEESTIP! OOMEN STROOMT OVER | ENJOY! The Good Life

Humor

Oomen stroomt over maakt de grote ‘O’ periode een stuk luchtiger. Zonder te ondermijnen dat het gewoon een rotperiode is waar vrouwen doorheen moeten. Het is met zoveel humor geschreven dat ik het boek soms schaterlachend heb zitten lezen. Met naast mij op de bank een puber die mij vragend aan zat te kijken. Heerlijk!  Het boek is helemaal ‘hand’ geschreven en voorzien van heel veel grappige tekeningen en pakkende teksten. Niets blijft onbesproken en naast de vele lichamelijke ongemakken volgen we Francine in het boek tijdens haar innerlijke strijd tegen schuldgevoel en prestatiedrang.

LEESTIP! OOMEN STROOMT OVER | ENJOY! The Good Life

Must read

Als je zelf de grote ‘O’ periode in het vizier krijgt of er middenin zit, is dit boek een echte ‘must read’. Heerlijk herkenbaar voor wie er in zit of een goede voorbereiding voor wie aan de vooravond staat. Je kunt maar beter weten wat je te wachten staat dan dat je erdoor overvallen wordt en je geen idee hebt waar je het zoeken moet. Laten we er samen om lachen, een wijntje op drinken en daardoor deze ‘O’ tijd een stukje dragelijker maken. En het kan altijd erger volgens Francine…. Wat is er erger dan één vrouw in de overgang? Één vrouw en één of meerder pubers 🙂 En bedankt Francine!

LEESTIP! OOMEN STROOMT OVER | ENJOY! The Good Life

 

Benieuwd naar dit boek van Francine Oomen over de overgang?  Hier is deze must read online verkrijgbaar voor € 24,99

Meer artikelen lezen? 

HET VROUWENHART? Een must read | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  HET VROUWENHART? Een must read voor elke vrouw

 

Actieweek van de Nederlandse Hartstichting | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Actieweek van de Nederlandse Hartstichting

 

DRESS RED DAY 2015 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Dress Red DAY

 

Meer artikelen ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

 ENJOY! 

Pictures: ©ENJOY! The Good Life

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.