LAURIANNE RUHÉ- Good Food in 20 minuten
Een tijdje terug werd ik uitgenodigd voor de boeklancering van Laurianne Ruhé. Deze werd gehouden in PRESSROOM Amsterdam, de cocktailbar en restaurant van het INK Hotel. Tijdens de lunch mochten wij kennismaken met diverse gerechten/snacks uit haar nieuwe boek “Good Food in 20 minuten” Een vervolg op het succesvolle eerste boek “Good Food. Word in 1 maand de beste versie van jezelf”
GOING BANANAS – Warme banaan met frambozen, bessen, noten & honing uit de oven.
Laurianne pleit voor gezond eten zonder gedoe. Als je gezond wilt eten hoef je geen keukenprinses te zijn en je hoeft er ook geen zeeën van tijd voor uit te trekken. En alles uit haar boek wordt gemaakt met ingrediënten die makkelijk verkrijgbaar zijn zodat je niet naar allerlei bijzondere winkels hoeft die alleen in de Randstad te vinden zijn.
Haar nieuwste boek “Good Food in 20 minuten”, laat voedingscoach Laurianne zien hoe je efficiënter om kunt gaan met je tijd en energie in de keuken zodat je sneller voor een ‘gezonde’ variant zult kiezen van gerechten.
JIFFY BARS – Frambozen-Chocoladerepen.
Niet alleen vind je in haar boek lekkere recepten en tips & tricks voor ontbijt, lunch en het diner, maar ook voor lekkere snacks en snelle hapjes en sapjes. Alle recepten zijn ook nog eens gluten-, koemelk- en suikervrij.
Over Laurianne.
Nadat Laurianne in 2010 neergesabeld werd door een burn-out, besefte ze dat ze jarenlang roofbouw had gepleegd op haar lichaam. Lang heeft zij niet kunnen functioneren en besloot dat het roer om moest. Zij is zich gaan verdiepen in voeding en heeft diverse studies gevolgd tot zij uiteindelijk voedingsdeskundige was en coach. Ze besefte echter al snel dat een gezonde levensstijl veel tijd kost en aangezien dat kostbaar goed is als je een jonge moeder bent met veel ambitie…. ontwikkelde ze een voedingspatroon en recepten welke snel en makkelijk te maken zijn. Haar Good Food methode was geboren.
Zelf aan de slag.
Zelf ben ik ook al aan de slag gegaan met wat recepten van Laurianne. Eigenlijk ga ik altijd voor ‘The Full Monthy’ als het om eten gaat dus ik had zo mijn bedenkingen of het mij wel in de smaak ging vallen. Ik heb mij voor genomen om in ieder geval één maal per week een gezonde maaltijd, snack, whatever… te maken van Laurianne. Een mooie uitdaging 🙂
BOUNTY TREAT – Gezonde bounty
Aangezien ik even in een fase zit dat ik geen lekkere dingen in huis haal en dus ook geen chocolade (OH HELP! het leven is zinloos) besloot ik deze Bounty Treat als eerste te maken. Daar zit tenminste nog iets op dat iets weg heeft van chocolade 🙂
Dit is super easy te maken en smaakt verdomd lekker! Ik deel het recept met jullie…..
Ingrediënten:
- 100 gram geraspte kokos
- 14 ontpitte!! dadels
- 2 el honing
- 2 tl cacao
- 3 el kokosolie
Zo maak je deze heerlijke kokosverrassing:
- Doe de geraspte kokos en de dadels in de keukenmachine, meng het totdat er een plakkerige massa ontstaat.
- Maak kleine reepjes en leg ze vast in de vriezer.
- Meng de honing met de cacao en de kokosolie in een pan. Niet heet laten worden, maar wel rustig laten smelten.
- Haal de repen uit de vriezer, haal ze door de chocolade en zet ze weer kort in de vriezer. Na een paar minuten zijn ze klaar.
- Geniet van je bounty!
Mijn ‘bounties’ zijn niet zulke beauty’s geworden als die van Laurianne omdat ik dacht slim te zijn en de kokos/dadel massa in langwerpige ijsblokjes vormen te doen. Geen succes maar ze smaakte wel heel erg lekker!
Het is echt een fijn boek om door te bladeren. Met mooie foto’s, tekeningen en leuk lettertype. Voor mij zeer uitnodigend om mee aan de slag te gaan. Ik zal zo nu en dan iets lekkers van Laurianne met jullie delen.
Dit boek vind ik echt een aanrader. Ook zeer geschikt voor gezinnen waar kinderen opgroeien die een gluten- of koemelk allergie hebben. Er staan zat lekkere snacks in het boek om voor de kids te maken.
Het boek “Good Food in 20 minuten” van Laurianne Ruhé is verkrijgbaar voor € 22,50 bij je boekhandel of hier online te bestellen.
ENJOY! Good Food