LANDGOED DUIN & KRUIDBERG | ENJOY! The Good Life

LANDGOED DUIN & KRUIDBERG

Lieve vriendin L. was 30 jaar geworden en op het grote feest moesten wij verstek laten gaan. En dus werd er een plannetje beraamt om met haar te gaan lunchen op een mooie plek.

En dat… was best een uitdaging want waar ga je bij ons in de buurt verrassend lunchen. De meeste leuke plekken hebben wij al talloze keren aangedaan. En ja…. in Amsterdam weet ik zat verborgen pareltjes maar hier in de omgeving?

Uiteindelijk viel mijn oog op de Facebook pagina van Duin en Kruidberg die ik kennelijk ooit eens heb geliked. Dat is zo’n adembenemend mooie plek! Maar eigenlijk komt het nooit in mij op om daarheen te gaan. Het leeft voor mij toch meer voor bruiloften en partijen. Op hun pagina zag ik diverse keren het prachtige terras voorbij komen van brasserie DenK. En dat…. zag er zeer uitnodigend uit.

Helaas verging de pret mij snel bij het zien van de slechte recensie’s op IENS. Bij de laatste paar bezoeken van gasten was er duidelijk iets goed mis want de cijfers logen er niet om. Toch laat ik mij niet altijd leiden door de beoordelingen van IENS en zeker niet als daarvoor de beoordelingen allemaal lovend waren. En dus nam ik contact op met de brasserie en legde mijn bemerkingen van IENS voor. Het restaurant was zich hiervan bewust en gaven aan dat het een vervelende samenloop van omstandigheden was waarop ze flink afgerekend zijn. De vriendelijke dame beloofde ons een heel aangename middag te bezorgen. Oké… voordeel van de twijfel en reservering ‘in the pocket’.

LANDGOED DUIN & KRUIDBERG | ENJOY! The Good LifeDus vanmiddag gingen wij richting Santpoort-Noord. In deze prachtige bosrijke omgeving ligt het statige landgoed. Het was vandaag een zomerse dag en na een vriendelijke ontvangst werden we door het landgoed heen naar het terras  gebracht.

LANDGOED DUIN & KRUIDBERG | ENJOY! The Good LifeWAUW! Wat is het hier prachtig…. De rust, klassieke uitstraling, de groene omgeving, de grote vijver en de prachtige buitenkeuken. Ik moest het even op mij in laten werken….

LANDGOED DUIN & KRUIDBERG | ENJOY! The Good LifeWe kregen een mooi tafeltje met een geweldig uitzicht op de grote vijver en het park eromheen. In de verte werden voorbereidingen getroffen voor een bruiloft in het park en de gasten drentelden ‘opgejurkt’ heen en weer. Ook wij maken onze entrée. Dresscode was een jurk en hakken. What’s a woman without a black dress…. en dus kwamen wij gedrieën in het zwart de trappen van het landgoed afschrijden.

LANDGOED DUIN & KRUIDBERG | ENJOY! The Good LifeDeze plek greep mij gelijk. Ik ben daar heel gevoelig voor. Ik kan daar zo van genieten dat ik echt in mijzelf keer en alles stilletjes in mij opneem. De grandeur, natuur, klasse, publiek, uitstraling. Ik hou er van! Zo heel af en toe wil ik mijzelf daar even in wentelen. Dit was dus niet alleen een groot cadeau voor onze lieve L. maar stiekempjes ook voor onszelf 🙂

LANDGOED DUIN & KRUIDBERG | ENJOY! The Good LifeDe dames begonnen voorzichtig met een verse jus maar ik vond het een prima gelegenheid om af te trappen met een lekkere, koude Verdicchio. Life is good…. again 🙂

LANDGOED DUIN & KRUIDBERG | ENJOY! The Good Life

We besloten eensgezind te gaan voor het marktmenu. Een 2-gangen lunchmenu van de chef. Als voorgerecht een gerookte zalm met salade, rettich, augurk, een limoenroom met kruidenolie en een kroepoek van iets. Weet even niet meer wat 😉

LANDGOED DUIN & KRUIDBERG | ENJOY! The Good Life

Na nog een heerlijke Verdicchio kregen we het hoofdgerecht van parelhoen met venkel, aardappelsavarin, amandelcrème, bundelzwam & djeroek poeroetjus. De parelhoen was wel zo mals… Echt verrukkelijk en ook de jus (nog nooit van gehoord overigens) was goddelijk.

Nog een espresso en thee toe en helaas moesten we alweer een eind maken aan deze heerlijke middag omdat er nog andere plannen op het programma stonden. Dit is echt een fantastische plek waar we zeker nog eens terug gaan komen!

LANDGOED DUIN & KRUIDBERG | ENJOY! The Good Life

Het is ook mogelijk om in het klassieke landhuis te overnachten. Iedere kamer vertelt zo zijn eigen verhaal en ademt één en al grandeur uit. Naast de brasserie DenK is er in het landhuis nog het Michellinsterrenrestaurant “De vrienden van Jacob” gevestigd. Hiervoor is het absoluut noodzakelijk om tijdig te reserveren.

LANDGOED DUIN & KRUIDBERG | ENJOY! The Good LifeZin om een wandelingetje te maken op het landgoed? Ook dat kan. Vanuit het landgoed loop je zo het Nationaal Park Zuid-Kennemerland in. Op diverse data worden er leuke wandelarrangementen met een boswachter georganiseerd met aansluitend een High Tea bij brasserie DenK.

En heb je trouwplannen? Ook dat kan hier en is werkelijk sprookjesachtig. Genoeg te doen dus en zeker de moeite van een bezoekje waard!


Landgoed Duin & Kruidberg, Duin en Kruidbergerweg 60, 2071 LE Santpoort website


 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.