LAN TIN ASIAN CUISINE, Naarden
Vorige week mocht ik aanschuiven bij Restaurant Lan Tin in Naarden voor het Jubileum menu. Het familiebedrijf bestaat dertig jaar waarin het faam maakte met de authentieke Chinese keuken. In 2003 namen Chunna Dong en haar man Leon Zheng het restaurant over en sloegen een nieuwe koers in. Niet alleen de Chinese klassiekers serveren zij maar ook Aziatische fusion gerechten.
Om het jubileum te vieren stelde het restaurant een jubileum menu samen waarbij Lan Tin de gasten tijdens een 4-gangen diner meeneemt op een culinaire ontdekkingsreis. Een ode aan de historie van het restaurant met een innovatieve invalshoek.
Aan de ronde tafel midden in het restaurant verzamelden zich diverse gezellige collega bloggers en een aantal mensen van de schrijvende pers. Opvallend was de bedrijvigheid op deze doordeweekse dinsdagavond. Het restaurant zat volledig vol dus dat wekte hoge verwachtingen aan deze tafel vol lekkerbekken.
Er werd afgetrapt met de Snowcrab Cocktail met rivierkreeftjes, gemarineerde komkommer en mango, crème van geroosterde tomaten en spicy nori tempura.
En Beef Tataki met een frisse dressing van koriander, yuzu citrus, zoete soja en geroosterde pijnboompitten.
Natuurlijk werd alles omlijst door heerlijke bijpassende wijnen. Maar aangezien ik nog terug naar huis moest zien te komen met de kleine Italiaanse mobiel, hield ik het bij een glaasje goddelijke Malbec wijn.
Vervolgens een Sashimi New Style. Noorse zalm vers van het mes met een dressing van yuzu citrus en wasabi soja, licht geschroeid met hete truffelolie. Heel verrassend en lekker!
En de Golden Lantern Gewokte crispy soft shell crab met seven spices, geroosterde amandeschaafsel, chili pepers en dip van rode peper mayonaise.
Het leuke van dit menu is dat het gebaseerd is op shared dining. Alles wordt midden op de tafel geplaatst en iedereen pakt wat hij/zij lekker vindt.
Dus kwamen de gerechtjes af en aan…. Nu de Peking Duck Pancakes De befaamde pekingeend van Lan Tin. Goudbruin geroosterd en urenlang gemarineerd, geserveerd met frisse groenten, heerlijke hoisin dip en gestoomde flensjes.
En Wagyu Gyoza’s Huisgemaakte dumplings gevuld met wagyu beef en gesmolten foie gras geserveerd met een saus van sesam en soja azijn.
Oh man…. er kwam geen eind aan al die heerlijkheden. En voor ons foodies is dat geen straf! Vervolgens Screaming Scallops Coquilles gestoomd in de schelp met verse knoflook en glasnoedels, afgeblust met limoen en hete soja olie.
En dan iets heel anders… Gegrilde Lamsspiesjes. Boterzacht lamsvlees gemarineerd in komijn en koriander met Sichuan pindasaus en crème van rode bieten.
De laatste gerechten zijn hoofdgerechten: Red Curry. Gegrilde coquilles en grote garnalen in een pittige rode curry van romige kokos, Thaise basilicum en Aziatische kruiden. Nu ben ik niet zo van de curry’s maar deze was heerlijk verfijnd en zacht van smaak.
Black Truffle Mini Tapan Malse ossenhaaspuntjes gewokt met Japanse Teriyakisaus, zwarte truffel, rode chili en knoflookchips. Als ik écht iets moet kiezen uit het hele menu dan was dit voor mij wel een favoriet. De ossenhaas zo ontzettend mals en truffel…. I love it.
Het diner wordt in stijl afgesloten met dit feestelijke citrus dessert. Het was in veel opzichten een heel geslaagde avond. De sfeer in het restaurant, de enorme gastvrijheid, de heerlijke wijnen en….. het fantastische Aziatische eten. Alles prachtig in balans en op smaak. Bijzondere bereidingen en gebruikmakend van de beste ingrediënten voor een bijzonder jubileum menu.
Nu was het de bedoeling om het jubileummenu hier op ENJOY! aan te bieden. Ware het niet dat het hemelse jubileum menu dat op 20 t/m 23 april geserveerd zou worden al geheel volgeboekt is. Ik snap na een avondje dineren bij Lan Tin wel waarom overigens haha….
Echter niet getreurd. Dagelijks ben je bij Lantin welkom om culinair te genieten van hun geweldige Aziatische keuken. Een drie gangen menu is € 29,95 en een 4-gangen menu € 36,-. Je bent vrij om te kiezen van de kaart wat je wilt.
Vanaf mei komen een aantal van de jubileum gerechten die wij gegeten hebben op de kaart. Mocht je willen eten bij Lan Tin zorg er dan voor dat je van te voren reserveerd want het zit geregeld vol. Ik kan het je van harte aanbevelen hier een keer te gaan eten. Het is makkelijk bereikbaar en je parkeert gratis voor de deur. Binnenkort ga ik hier zeker terug. Chunna en Leon, bedankt voor de geweldige avond!
Wij waren op uitnodiging te gast bij LanTin om hier een review over te schrijven. Natuurlijk deel ik mijn persoonlijke en eerlijke mening met jou. Wil je ook dat wij een bezoek brengen en een review schrijven of wil je een samenwerking aangaan? Kijk dan hier.
Restaurant LanTin, Lambertus Hortensiuslaan 38c, 1412 GW Naarden website
ENJOY! Asian Food