lamkakken op zondag | ENJOY! The Good Life

Lamkakken op zondag

Het is zondagochtend. Het puberspul heb ik vannacht het huis weer binnen horen sluipen. Te laat en dus niet volgens afspraak. Het kon mij vannacht niet raken en nu eigenlijk ook niet. Mijn gezag wordt naarmate de puberleeftijd stijgt steeds meer ondermijnd. Maar deze ochtend boeit mij dat geen snars. Ze zoeken het maar uit.

Aan bed gekluisterd

Wat momenteel wel heel vervelend is aan langslapende pubers, is deze brekebeen situatie. Ik ben namelijk óók aan bed gekluisterd als het spul niet in beweging komt en ook de humeurige witte kater is aan de goden overgeleverd. Hij heeft zijn shotje insuline nodig. Ik lig hier dus in een soort van driestrijd. Blijf ik wachten op beweging op de bovenverdieping of ga ik proberen om als een pakezel met een tas vol spullen en een looprek, op mijn al groter wordende kont naar beneden te komen. Maar ik moet ook nog douchen. Dat is wel zo fijn voor de medemens om mij heen. De douchestoel staat natuurlijk weer eens naast de douche en niet in de douche. En die krijg ik zelf met geen mogelijkheid in de douche want ik wilde destijds zo graag zo’n kèkke, glazen inloopdouche met een zigzag instap à la wachtrij bij de Efteling. Gedoe dus en allemaal afwegingen op deze niet meer al te vroege ochtend….

Instagram

Ondertussen doe ik nog maar even een rondje Instagram. Dat is een heerlijke dosis inspiratie. Mits je de juiste mensen volgt. Ik wil graag dingen zien die mij blij maken. Een mooie tuin, dat mooie huis, de laatste oogst uit een moestuin, het ‘ik wil alles hebben’ interieur, die mooie vakantiebestemming, comfort food, mooie taartjes enz. Wat ik niet wil zien zijn goddelijk, jonge meisjes met getuite lipjes die het mooie plaatje op de achtergrond verstoren met hun aanwezigheid op de voorgrond. Niet alleen in deze brekebeen en dus zeer onaantrekkelijke fase skip ik deze plaatjes maar onder ‘normale’ omstandigheden snap dat ook niet. Gek genoeg hebben die meisjes wel massa’s volgers…. Misschien is het dan toch de ‘kift’ van mijn kant.

Fitgirl

Nog steeds geen beweging op de bovenverdieping. Dan maar wat oefeningen doen. Ben ik ook die verplichting nagekomen aan mijn alleraardigste fysio. Ik ben heel goed in spijbelen namelijk. Maar van nature ben ik ook weer heel plichtsgetrouw. Dus als ik mijn oefeningen in de ochtend oversla heb ik mijzelf ermee, want dan heb ik daar de hele dag last van. Nou hup… ff dat been heffen, de lucht in zwaaien, even de buikspieren aanspannen want die zwemband begint aardig in de weg te zitten. En een beetje zwaaien met de armen in de lucht. Is goed om die zwabberende kipfilets te temperen. Eigenlijk is het onbegonnen werk in die tien minuten…. maar hè…. je moet wat als je puber een leven als holbewoner ambieert.

Verveling

Gut…. hoe lang nog. Het is inmiddels elf uur. Mijn maag rommelt als dreigend onweer, uit verveling heb ik alle lamellen van de luxaflex al geteld en herteld, ben ik aan een oersaai boek begonnen waar ik al zes keer eerder in begonnen ben maar waar ik maar niet doorheen kom, heb ik alle oefeningen al honderd keer gedaan en heb ik inmiddels het lichaam van een fitgirl, heb ik dit onzinnige stukje getypt…. Klaar! Ik ga eruit. Ik verzamel de hele santenkraam aan spullen, medicijnen, camera, telefoon, laptop in een tas die ik op mijn rug bind. Schiet in een boerkajurk want alleen die grote broek is niet heel charmant voor onverwachts bezoek en trek mijn ene schoen aan.

Zelfvoorzienend

Ik laat mij van bed afglijden en tijger als een volleerd marinier (maar dan anders) over de grond, richting de trap met achter mij aan slepend, mijn looprek en mijn overvolle rugtas. Best een prestatie. Als je morgen in het dagblad van Nederland leest dat er een vrouw ergens in Noord-Holland met een hele berg zooi en een verwrongen looprek onder aan de trap gevonden is, dan is het ondergetekende. Vergeet dan niet dat er nog een kluitje holbewoners op zolder leeft…. En die douche dan? Jahaaaaa….. toch maar die tuinslang in de tuin. Beste advies ooit wat de arts mij in het ziekenhuis gaf. En hè, ik heb geluk…. het is mooi weer!

ENJOY! your Sunday

 • Avatar
  Sco

  Had mij ff geapped, dan had ik je wel ff geholpen hoor vanochtend!!!

  juli 9th, 2017 16:09
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Ik zal het onthouden. Je ziet mij aankomen op zondagochtend 😉

   juli 14th, 2017 8:20
   Reply
   02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.