Life is a beach bij La Réserve in Ramatuelle

Daar zit je dan achter je laptop, op een bewolkte dag in de polder. En dan ineens zie je dit juweeltje voorbij komen en gelijk waan ik mij aan zee bij St. Tropez. Meerdere keren heb ik in deze regio mogen vertoeven en ik bewaar goede herinneringen aan de roadtrip die ik langs de Franse en Italiaanse Rivièra maakte. Het is hier zo pittoresk en mooi. Met dromerige kleine plaatsjes afgewisseld met mondaine badplaatsen en stranden.

Rich and famous

Niet alleen een pleisterplaats voor verliefde stelletjes en families, maar ook die van de ‘rich and famous’. Je kijkt er je ogen uit want op sommige plaatsen is het dé plek om gezien te worden. Naar mooie mensen kijken vind ik geen straf. Evenmin ben ik vies van een beetje luxe. Zo glijden dure bolides voorbij en liggen in de havens de meest luxe jachten.

Ramatuelle

Eén van die pareltjes is Ramatuelle, op het schiereiland van Saint-Tropez. Ramatuelle hebben we jaren voorbij zien komen in Villa Felderhof (weet je nog?!). Tien seizoenen lang mochten wij meegenieten van de bekende Nederlanders, die Rik Felderhof meenam, voor een paar dagen naar de villa. Wat heb ik vaak gewenst dat ik ook eens een weekendje bij Rik langs mocht komen. Die uitnodiging is nooit gekomen dus vergaap ik mij hier aan soortgelijke ‘hide away’s.

En nu heb ik dan een nieuw plekje dat ik aan mijn wensenlijstje kan toevoegen. La Réserve in Ramatuelle. Een luxe escape tegen de heuvels, met uitzicht op zee. Onlangs hebben zij een geweldige beach club geopend aan het beroemde Plages de Pampelonne.

Plages de Pampelonne

La Réserve à la Plage ligt aan het iconische strand van Pampelonne. Een zandstrand van maar liefst vijf kilometer lang met kristalhelder water. Er zijn aan dit strand heel veel mooie beach clubs te vinden zoals het mondaine Tahiti Plage, Nikki Beach, Club 55 en het onlangs geopende La Réserve à la Plage. The place to be!

“La Réserve à la Plage is een plek vol elegantie en verfijning, voortvloeiend uit de pure charme van het leven, het beste wat de mensheid ons kan bieden.
Dromen en wensen, maar ook herinneringen aan die heerlijke dagen die je slapend doorbracht in de schaduw van een rietscherm, kijkend naar de voorbijvarende schepen en lachend met je vrienden. 
De uitzonderlijke kwaliteit van deze plek ligt in de unieke, persoonlijke en tijdloze creatieve visie. La Réserve à la Plage is een terugkeer naar de lichte en wispelturige spirit van een Saint-Tropez waar alles mogelijk is. La Réserve à la Plage wordt een klassieker.” 

Philippe Starck

Samenwerking met Philippe Starck

La Réserve à la plage is een samenwerking tussen Michel Reybier, stichter van de La Réserve groep, en designer Philippe Starck. De ongerepte schoonheid van het heraangelegde strand van Pampelonne, kan hier beleefd worden. Een drankje aan de bar, heerlijk eten aan zee, een beach shop en natuurlijk zonnebaden op luxe strandbedjes van de vroege ochtend tot de zon onder gaat.

 

Een aangename plek in een familiaire sfeer, ver weg van voorbijgaande trends en trouw aan authenticiteit. Deze plek nodigt uit om heerlijk te genieten van het goede leven in een bohemian atmosfeer. Heldere kleuren en natuurlijke materialen zorgen voor warmte, licht, liefde en verhalen. Op naar La Réserve à la Plage deze zomer!

ENJOY! your summer at the Rivièra

Credits fotografie: Cyrille Margarit

La Réserve à la Plage, Route de l’Epi, Pampelonne, 83350 Ramatuelle, Frankrijk website

Dagelijks geopend in het hoogseizoen van 11-20 uur. Privé events op aanvraag.


Op zoek naar andere mooie reisbestemmingen? 

SNAPSHOTS WEEK 16/2018 | ENJOY! The Good Life

 

 

Villa della Pergola, Bloemenrivièra, Italië

 

Paradijselijk Zakynthos | ENJOY! The Good Life

 

 

 Paradijselijk Zakynthos.

 

Rendieren en meer in Zweeds Dalarna | ENJOY! The Good Life

 

 

 Zweden

 

Meer artikelen ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

Avatar
José
http://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.