LA LA LAND | ENJOY! The Good Life

LA LA LAND ♥♥♥♥♥

Eerlijk gezegd ben ik inmiddels heel erg benieuwd naar de film La La Land, die vandaag in de Nederlandse bioscopen in première gaat. Eerder sprak de film mij niet zo aan vanwege het zoetsappig verhaal en van filmmusical ben ik sowieso geen fan. De voorpremière van deze film heb ik helaas moeten missen maar als ik de berichten mag geloven is dit dé film van het jaar.

GAAN!

Gek genoeg kan vrijwel niemand er de vinger op leggen waarom dit zo’n geweldige film is maar unaniem luidt het advies GAAN! Niet zo gek want de film is nu al bekroond met zeven Golden Globe nominaties waaronder voor Beste Film, Beste Acteur, Beste Actrice en Beste Scenario.
LLL d 07 _1326.NEF

Liefdesverhaal

De film gaat over een liefdesverhaal tussen twee ambitieuze maar schijnbaar kansloze artiesten die uit elkaar gedreven worden door hun dromen. Niet direct het recept voor een film dat je hart raakt. Maar niets is minder waar. Het lukt Chazelle (regisseur) met deze aanvankelijk luchtige verhaallijn het publiek te bereiken. De musical overvalt je ongetwijfeld door de herkenning die je vindt in de jonge personages. La La Land zou daardoor over jou kunnen gaan, of over mij. Chazelle kijkt met deze film dwars door je heen omdat ook jij op zoek bent naar het lef en de ruimte om je hart te volgen.

Voor iedereen die durft te dromen

Mia (Emma Stone) droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling) speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood musical en een ode aan iedereen die durft te dromen.

LA LA LAND | ENJOY! The Good Life

Gouden duo

Het is niet de eerste keer dat Stone en Gosling samen op het witte doek verschenen (Crazy, Stupid Love en Gangster Squad). In deze film geven ze elkaar de ruimte om te schitteren. Volgens vele is dit Stone’s beste rol en lukt het Gosling weer om aan het ideaalbeeld van de droomvriend te voldoen. Het meeslepende camerawerk en het ritme van de musical laat je soms duizelen.

Een absolute must-go die ik na de feestdagen zeker in de bioscoop ga zien. Voor wie de film de komende dagen gaat bekijken? Laat je weten wat je er van vond?

ENJOY! La La Land

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.