Kop of kont | ENJOY! The Good Life

Kop of kont

Oké, om maar met de deur in huis te vallen. Ik ben te zwaar, niet een beetje een spekje hier en daar maar vet ‘all over’. Was daar tot voor kort de probleemzone billen en benen, zijn er sinds een jaar ineens een hele reeks zones bijgekomen. Mijn bovenarmen hebben zo’n omvang gekregen, dat als ik zwaai, ik met gemak een omstander knock out kan kletsen met die enorme kipfilets. Mijn onderkin begint meerdere richels te vertonen en mijn boops gaan richting bloemkolen. Een bijzondere maagrichel en gezellig buikspek heeft zich spontaan gevormd. De zwembandjes hebben inmiddels plaatsgemaakt voor een hele opblaasboot die boven mijn heupen hangen. Over de billen en de benen maar niet meer te spreken.

Geen gezeur

Ik ga hier echt niet zitten miepen over mijn gewicht. Sterker nog, ik heb geen flauw idee wat ik weeg. De laatste keer dat ik op de weegschaal gestaan heb ging het even niet zo goed met mij. Dat is, schat ik, een jaar of vier terug. En als het niet goed met mij gaat dan word ik graatmager. Ik ben toen op de weegschaal gaan staan om in de gaten te houden dat ik niet teveel afviel. Destijds was ik beeldig slank maar kan ik mij nog al te goed herinneren dat ik in de spiegel een ingevallen, oud koppie zag. En twee sneue theezakjes die ik in mijn veel te grote bh moest vouwen.

Feitelijk gaat het dus fantastisch met mij. Want de afgelopen tijd ben ik gezellig gegroeid. En om te vieren dat het zo goed gaat bak ik nog maar weer eens een taart of cake. Onder het mom van een artikel voor de blog. Er moet ook geproefd worden en als er visite komt eet ik gezellig een stukje mee.

Die verrekte enkel doet de situatie ook geen goed. Het afgelopen half jaar heb ik amper nog bewogen en komt er zeker elke maand wel een paar kilo bij. Ik neem het maar zoals het is. Ik kan momenteel toch niet op jacht en er is niemand die mij ziet want ik kom de deur bijna niet uit. De lieve mensen om mij heen houden wijselijk hun mond.

Confronterend

Confronterend is wel dat de douchestoel met armleuningen niet meer ‘past’. Deze kreeg ik aan het begin van deze ‘enkelsituatie’ en is een heel handig hulpmiddel als ik ‘s ochtends een verfrissende douche neem. Momenteel is het ding echter een dagelijks terugkerende crime. Ik zit namelijk ‘shocking’ klem in het kloteding. Als ik opsta is het niet alleen een uitdaging om zonder uitglijders de douche uit te komen, maar ook een enorme ‘struggle’ om uit mijn stoel te komen, zonder dat ik het ding de hele dag achter mij aansleep. Ook ‘mijn’ stoel aan de eettafel begint aardig te knellen bij den heupen. Ik overweeg nu om zowel van de eetkamer stoel, als van de douchestoel, de leuningen af te zagen.

Koolhydraten arm

Natuurlijk kun je ook je eetpatroon aan gaan passen. Afgelopen maandag schrapte ik dus met frisse tegenzin mijn koolhydraten uit mijn dagmenu. Ik had mij er niet al teveel op voorbereid en was van plan ‘cold turkey’ voor een 21 daagse challenge te gaan. Vlak voor de kerst zou ik dan toch zeker wel flink wat kilo’s lichter zijn. Gedurende de dag ging ik mij echter wat meer verdiepen in wat dat dan precies inhield. Koolhydraten zitten bijna overal in! Vooral in de dingen die een maaltijd compleet maken. ‘s Avonds heb ik de handdoek maar in de ring gegooid want wat een kwelling in de maand waarin heerlijkheden voorbij komen waar ik zo van hou. Jezelf al die dingen ontzeggen, waar je een heel jaar naar uitgekeken hebt. Nog nooit heb ik zo makkelijk opgegeven. Ik schuif het nog even door…. Een nieuw jaar, een nieuwe start.

Dilemma

Zit ik nog even met een ander dilemma…. Die nieuwe start wordt een keuze tussen kop of kont. Óf een voluptueuze blondine met wat lachrimpeltjes, óf een goddelijk lijf en een hoofd als een verschrompeld oud appeltje. Gelukkig kan ik onder het genot van Sinterklaas lekkers en de weldadige kerstdish nog even nadenken wat de keus zal gaan worden.

Tips voor de kop of kont kwestie zijn meer dan welkom 🙂

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

♥ Als je het van Tinder moet hebben.

 

De flatulente kater | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Shit happens

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your Sunday

Picture header: @MEIJNHOUT FOTOGRAFIE

 

 

 

 • Avatar
  Anne-Marie
  http://www.myhappykitchen.nl

  Haha heel herkenbaar. Sinds ik zoveel ben afgevallen schrik ik ook van mijn rimpelige kippenekje….. maar december is om te genieten hoor, die vreselijke januari maand gaan we wel weer afzien. Of niet…

  december 3rd, 2017 10:10
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Oh wat goed! Jij bent afgevallen ?! Hoe heb je dat voor elkaar gekregen? Dat kippenekje verstop je gewoon in een gezellig coltruitje. We gaan voor januari 🙂

   december 3rd, 2017 14:10
   Reply
   02
   • Avatar
    Anne-Marie
    http://www.myhappykitchen.nl

    Bijna zestig kilo, na een maagverkleining in maart 2016….

    december 4th, 2017 19:30
    Reply
    03
    • Avatar
     José

     WOW!!! Wat veel. Je bent een ‘heel mens’ kwijt geraakt.

     december 8th, 2017 19:55
     Reply
     04
 • Avatar
  Rory
  http://www.40envoorheteerstmoeder.nl

  Hahaha, mens wat schrijf je leuk. Als ik mag kiezen? De voluptueuze blondine met wat lachrimpeltjes. Want volgens mij voel je jezelf dan wat fijner. Maar ik ben jou niet en ik vergeet nu meteen wat je net hebt verteld over de ‘stoelen’. Dus ja, ik weet het niet. De beslissing is aan jou. Al heb ik het gevoel dat je al gekozen hebt. Klopt dat?

  december 3rd, 2017 10:16
  Reply
  05
  • Avatar
   José

   Haha… voor nu heb ik zeker al gekozen 🙂 Maar in januari moet ik er echt aan geloven. Ik moet een mooie tussenweg zien te vinden. Maar als ik wat meer zou kunnen bewegen zou dat al heel veel schelen. Gelukkig heb jij daar allemaal geen last van. Heerlijk lijkt mij dat.

   december 3rd, 2017 14:12
   Reply
   06
 • Avatar
  Lodi
  https://lodiblogt.nl

  Prachtig geschreven. En Ha die kilo’s en ons lichaam het veranderd gewoon en niet altijd ten goede. Ik snap helemaal wat je bedoelt met dat koolhydraat arm dieet. Ik ben gewichtsconsulent en al heb ik geen praktijk meer ik heb wel geleerd dat het belangrijk is alles met mate te eten. December is een lastige maand om te beginnen met op je gewicht te letten. Een tip kerst is maar twee dagen haal daarvoor nog geen chocolade etc in huis maar pas met de feestdagen.

  december 3rd, 2017 17:41
  Reply
  07
 • Avatar
  Margo
  http://bit.ly/2jhKu30

  Je schrijft leuk! Misschien een middenweg kiezen?

  december 6th, 2017 16:56
  Reply
  08
 • Avatar
  Anne-Marie

  Wat herkenbaar!
  Ik ben 45 kilo af gevalle in 2,5 jaar tijd en heb er expres lang over gedaan
  Dar van die sneue theezakjes is nog tot daar aan toe, maar nu krijg ik regelmatig te horen dat ik niet nog meer moet af vallen, want dan wordt mijn gezicht te mager en komen er gleufjes in, naast mijn mond.
  Eergister nog, en zei ze erbij: tja, het is kop of komt
  Daar ging ik op googelen en kwam ik bij jouw verhaal uit.
  Ik ben heel blij met mijn gewicht en figuur maar dat ik nu die opmerkingen krijg vind ik minder leuk

  augustus 21st, 2018 7:13
  Reply
  09

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.