Kokosbollen met pure chocolade | ENJOY! The Good Life

Kokosbollen met pure chocolade

Omdat ik de eiwitten van Two Chicks nog steeds voor handen heb ben ik van alles en nog wat aan het maken om het flesje keurig op te maken. No waste, weet je nog 🙂 Maar er lijkt geen eind aan te komen. Er zit best veel in!

Als er iets easy peazy is dan is het wel kokoskoekjes maken. Eerder maakte ik al de standaard kokoskoekjes naar het familie recept van een vriendin van mij. Deze zijn hier terug te vinden. Maar ik hou, tot grote ergernis van de pubers, van een beetje variëren en uitproberen. Dus gebruikte ik het recept van de kokoskoekjes als leidraad en gaf er verder mijn eigen draai aan.

Kokosbollen met pure chocolade | ENJOY! The Good Life

Voordeel is dat je maar acht kokosbollen uit deze hoeveelheid ‘deeg’ maakt. En als je een paar snoepkonten in huis hebt zijn die zo op. Ik vind koken en bakken wel leuk maar ik kan niet alles zelf op gaan eten. Dan ben ik binnen no time zelf een kokosbol op pootjes. Dus lang leve pubers en aanlopers die dit soort snacks heerlijk vinden.

Kokosbollen met pure chocolade | ENJOY! The Good Life

Wat heb je nodig:

  • 2 eiwitten of 4 el Two Chicks
  • 125 gram fijne suiker
  • 25 gram bloem
  • 1 el. citroensap
  • 125 gram kokosrasp (meestal in deze hoeveelheid in een zakje verpakt bij de bakspullen)
  • 3 eetlepels pure chocolade drops of klein gehakte stukjes chocolade
  • 100 gram pure chocolade of drops om te smelten

Kokosbollen met pure chocolade | ENJOY! The Good Life

Hoe maak je deze lekkere kokosbollen?

  1. Verwarm de oven voor op 170 ºC.
  2. De eiwitten, suiker en citroensap au bain marie laten oplossen. Af en toe omroeren met een vork.
  3. Van het vuur halen en de kokos, bloem en de 3 el. chocolade drops of stukje erdoor roeren.
  4. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  5. Schep met de ijsbolletjestang bolletjes van het kokosmengsel op het bakpapier. Afhankelijk van de grootte van je tang zullen er ongeveer 8 bollen uitgaan.
  6. Bak de bollen af in 20 minuutjes
  7. Laat ze afkoelen en smelt ondertussen de resterende chocolade au bain marie. Schep dit in een zelfgemaakt spuitzakje (zie het filmpje) en spuit lijntjes over de bollen. Ik had die dag niet een al te vaste hand want het zijn meer haarspeldbochten geworden. Maar dat doet niets aan de smaak af 🙂
  8. Laat de bollen goed afkoelen totdat de chocolade weer helemaal gestold is.

ENJOY! these Coco Delights

Kokosbollen met pure chocolade | ENJOY! The Good Life

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.