KOKEN MET VAN BOVEN | ENJOY! The Good Life

Sinds afgelopen maandag is, elke werkdag voor de komende twee weken, om 19.25 uur Yvette van Boven te zien in haar eigen kookprogramma (NPO2). Ik had het prominent in de agenda genoteerd anders vergeet ik dat soort dingen. En ik ben blij dat ik dat gedaan heb want het is een ontzettend leuk kookprogramma.

Yvette, enig mens overigens, heeft elke aflevering een thema. Zo hebben we melk, chocolade en honing gehad in de afgelopen afleveringen. Ze neemt je mee naar de boer, chocolademaker en de imker. En passant krijg je dan ook leuke weetjes en handige tips en tricks mee. Mooi in beeld gebracht en zeer tot de verbeelding sprekend. De mensen die ze bezoekt nodigt ze uit om bij haar aan te schuiven.

KOKEN MET VAN BOVEN | ENJOY! The Good Life

Elke aflevering maakt zij een gerechtje, een drankje en een nagerechtje of taartje. Zo kwam daar een melk likeur voorbij, een hot milk taart, hangop, ginger ale, een biologisch kippetje en taartjes met honing. Chili con Carne met chocolade toegevoegd, een chocolade kersentaartje met salted karamel en kersenbier!

Eigenlijk wil je alles meteen maken en ben ik rete jaloers op de mensen die aanschuiven. Het lijkt mij heerlijk om bij Yvette, in haar Amsterdamse pandje, aan de keukentafel mee te kijken hoe ze al dat lekkers maakt. Het te kunnen ruiken en proeven. Nee Yvette, niet met je vingers overal in!! Jammer dat er nog geen geur en smaak tv bestaat. Voorlopig moeten we het met haar leuke programma doen. En dat is geen straf!

KOKEN MET VAN BOVEN | ENJOY! The Good Life

Tot mijn grote schrik zag ik dat ik, in mijn behoorlijk collectie kookboeken, zelf een boek van haar heb. Helemaal nieuw en nog nooit doorgebladerd….. Shame on me! Dat heb je met hebberige personen hèhè… Alles hebben, hebben en er soms niet eens iets mee doen. Maar zoals je waarschijnlijk wel weet heb ik een enorme zwak voor kookboeken en serviezen. Dus moest ik dat leuke boek destijds hebben.

KOKEN MET VAN BOVEN | ENJOY! The Good Life

Het is haar boek Home Made Winter. Dat komt dan mooi uit want Yvette heeft mij geprikkeld haar boek open te slaan en er voor de komende winter allemaal heerlijkheden uit te gaan maken. Natuurlijk deel ik die met jullie 🙂

Ik ben gek op kookprogramma’s. Zo miste ik nooit een aflevering van Nigella Lawson, kan ik Jamie Oliver waarderen hoewel hij mij soms een beetje te hyper is. Heel Holland Bakt, lekker kneuteren. Diverse serie’s op 24Kitchen van Donna Hay etc. En een enorme aanrader vind ik de Netflix serie Chef’s Table. Yvette,…. ik ga je zeker volgen deze twee weken. Kopje thee erbij, stukje Tony en even een genietmomentje!

Al haar recepten, per aflevering, zijn hier terug te vinden op de site van de VPRO. En natuurlijk zijn de afleveringen die al geweest zijn terug te zien op Programma Gemist.

Ben jij ook zo gek op kookprogramma’s? Volg je Yvette? Of misschien heb je een goede kookprogramma tip voor mij? Laat het mij weten dat vind ik heel erg leuk.

ENJOY!

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.