Snelle koffiebroodjes voor Pasen

Koffiebroodjes voor Pasen

Deze koffiebroodjes zien er zo feestelijk uit dat ik ze uitermate geschikt vind voor Pasen. Het is net of er een eierdooier in het midden ligt. Dat is niet het geval. Het is namelijk een heerlijke abrikoos in een wollig bedje van custard.

Koffiebroodjes voor Pasen | ENJOY! the Good Life

En deze lekkernij is in een handomdraai te maken. Mits je de custard van te voren hebt gemaakt dan. Het schijnt dat je ook kant en klare custard kunt kopen maar ik heb het niet kunnen vinden. Als je het teveel gedoe vindt om dat helemaal zelf te maken zou je ook een gele kant en klare pudding kunnen gebruiken.

Koffiebroodjes voor Pasen | ENJOY! the Good Life

Ik maakte de dikke custard zelf. Gewoon de avond van te voren. Dan kan het ook nog goed afkoelen. Ik kocht een pakje kant en klare custardpoeder van Dr. Oetker bij de supermarkt. Het enige dat je hoeft te doen is de aanwijzingen op de verpakking volgen dus melk en een beetje suiker toevoegen en klaar. Als je het laat afkoelen zorg er dan voor dat je er huishoudfolie overheen legt anders krijg je er een vel op. Brrr…..

Koffiebroodjes voor Pasen | ENJOY! the Good Life

Wat heb je nodig voor 12 kleine koffiebroodjes:

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • blikje gehalveerde abrikozen
  • 1 losgeklopt ei
  • kaneelsuiker
  • custard (Dr. Oetker: maak de helft, 500ml,  van de omschreven hoeveelheid op de verpakking voor custardpudding)
  • abrikozenjam (optioneel)

Koffiebroodjes voor Pasen | ENJOY! the Good Life

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. (hete lucht).
  2. Snijd uit 8 plakjes bladerdeeg vierkantjes van 9 à 10 cm. Plak van de overgebleven stukjes aan en over elkaar, beetje puzzelen en snijd daar ook weer vierkantjes uit.
  3. Schep in het midden een eetlepel custard en druk daarop een halve abrikoos.
  4. Om de windmoletjes te maken maak je een diagonale insnijding vanuit elke hoek tot aan de custard in het midden.
  5. Vouw het deeg dan vanuit de hoeken naar het midden en bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei en strooi de suiker erover.
  6. Bak de koffiebroodjes in 20-25 minuten tot ze stevig, gerezen en goudbruin zijn.
  7. Wil je ze helemaal smashing maken? Verwarm dan twee eetlepels abrikozenjam in een pannetje op laag vuur. Als de abrokozenjam iets vloeibaar is geworden kun je deze met een kwastje over de bovenkant van de afgebakken koffiebroodjes smeren. Hierdoor gaan je koffiebroodjes prachtig glanzen.

Koffiebroodjes voor Pasen | ENJOY! the Good Life

Koffiebroodjes voor Pasen | ENJOY! the Good Life

Dit recept komt uit het leuke kookboek van Lorraine Pascal, Home Cooking Made Easy. Een kookboek met wel 100 fantastische en eenvoudige te maken gerechten. Het is hier online te koop voor € 19,90

ENJOY! your home baked yummies.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.