Er wordt hier vandaag weer druk gebakken in de keuken. De damespuber is Kitkat cookies aan het maken.
Het lijkt mij heerlijk. Maar ik durf geen cookie te weigeren na al die inspanning. Ik groei zo langzamerhand helemaal dicht met al dat lekkers dat hier uit de keuken komt…..
Misschien moet ze er maar eens over gaan denken de koekjes en taartjes aan de man te gaan brengen voor een zakcentje. Ik wed dat als het wat oplevert ik geen koekje meer aangeboden krijg. Goed plan!
Ingredienten:
- halve zak KitKat reepjes (mini’s)
- 80 gram pure chocolade chips of reep in stukje gehakt
- 1 ei
- 200 gram bloem
- 75 gram suiker
- 110 gram bruine basterdsuiker
- 110 gram ongezouten roomboter
- 1/3 theelepel Baking Soda
- snufje zout
Voeg de beide soorten suiker samen in een kom en klop dit met de garde romig.
Voeg vervolgens het ei toe en klop dit goed door.
Doe de bloem, Backing Soda en snufje zout in de kom en klop het geheel met de deeghaken tot een egaal deeg.
Snijd ondertussen de KitKats in kleine blokjes.
Schep de pure chocolade chips en de klein gesneden KitKats door het deeg. Vorm er een bal van en wikkel het in plasticfolie. Laat het deeg minimaal 2,5 uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak balletjes ter grootte van golfballetjes en leg ze met voldoende tussenruimte op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Bak de koekjes, in het midden van de oven, in 10 tot 12 minuten goudbruin en gaar