Kippetjes bij Ter Marsch? | ENJOY! The Good Life

Kippetjes bij Ter Marsch?

Kippetjes bij Ter Marsch? Is die mevrouw van ENJOY! niet een beetje in de war? Nope! De nieuwste telg van het Ter Marsch imperium, Café Ter Marsch, serveert geen hamburgers. En dat is best bijzonder. Want de Ter Marsch zaken staan op eenzame hoogte als het om hamburgers gaat. De ene na de andere prijs slepen ze binnen, ‘De Gouden Burger Spatel’, ‘Beste Hamburger van Rotterdam, van Nederland en zelfs van Amsterdam ’ En gaan ze nu met hun kippetjes deze steden veroveren?

Witte de Withstraat

Gisteravond schoof ik, na een dagje struinen in Rotterdam, aan bij Café Ter Marsch. Een heel gezellige zaak waar je lekker kunt eten, maar ook een drankje kunt doen. Het onlangs geopende Café Ter Marsch is de grote broer van het schuin tegenover gelegen Ter Marsch & Co. Beide gevestigd in de populairste en meest kunstzinnige straat van Rotterdam. De Witte de Withstraat.

Kippetjes bij Ter Marsch? | ENJOY! The Good Life

Fijn sfeertje

De sfeer in de zaak is opperbest. Op de achtergrond draait jazz en lounge muziek en er is reuring genoeg. Want de zaak zit deze zaterdag vol. Gevuld met een uiteenlopend pluimage van studenten tot ‘kakkers’ en alles daar tussenin. Je voelt je hier dan ook gelijk op je gemak.

Kippetjes bij Ter Marsch? | ENJOY! The Good Life

Interieur

Het interieur oogt heel sfeervol en cozy ondanks de stoere, ietwat industriële inrichting. Prominent in de zaak aanwezig de gekooide kip en de fotowand. Maar ook de graffiti wand met de vleesetende planten, een knipoog naar de kunstzinnige Witte de Withstraat. De wand is gemaakt door Wouter van Foose, die ooit begon als afwasser bij Ter Marsch & Co. Geeft de ruimte een heerlijke urban look. Een andere eyecatcher is de houtskoolgrill. Daar draaien sappige kippetjes boven.

Geen burgers

Het is mij niet echt duidelijk geworden waarom je in deze nieuwste zaak geen hamburger op de kaart zult vinden. Hier is gekozen voor sappige, volvlezige boerderijkippen. Stiekem denk ik dat eigenaar en horecaondernemer Pim de Lange met deze zaak een nieuwe uitdaging aan wil gaan. En om naast de hamburgers, ook met deze heerlijke kippies, de beste van Nederland te worden. Naar zeggen is hij gewoon verknocht aan de Witte de Withstraat. Om nu met twee identieke zaken in dezelfde straat te zitten lijkt mij niet erg origineel. Dus is deze zaak een mooie aanvulling.

Kippetjes bij Ter Marsch? | ENJOY! The Good Life

De kip

De op houtskool gegrilde kip is de signature dish van Café Ter Marsch. Lekker sappige, volvlezige boerderijkippen die standaard geserveerd worden met look en waar je additioneel één van de drie heerlijke jus overheen kunt laten serveren. Wij kozen voor de dragon/rode peper/citroen. Absoluut een aanrader dit kippie.

Kippetjes bij Ter Marsch? | ENJOY! The Good Life

Smaakvermaak

Maar er is meer smaakvermaak. Want naast de kip biedt de kaart veel hapjes om te delen. Wij gingen voor de Sticky Ribs van de houtskoolgrill, spiering met citroenmayo,

Kippetjes bij Ter Marsch? | ENJOY! The Good Life

steambuns met buikspek en zoetzuur

Kippetjes bij Ter Marsch? | ENJOY! The Good Life

én gegrilde asperges met gepocheerd ei, béarnaise en parmezaan. Allemaal zeer smakelijk. 

Aanrader

Ik kan je een bezoek aan Café Ter Marsch zeker aanraden. Voor Rotterdammers en omstreken een thuiswedstrijd. En doe je een dagje havenstad? Combineer je bezoek dan een met hapje of drankje bij Café Ter Marsch. Even lekker relaxen, een praatje met de locals onder het genot van fijne wijnen en bieren, samen genieten van het smaakvermaak en ga ook zeker voor dé boerderijkip.

 • Wanneer: Zo-do van 12-01 uur, vrij-zat 12-02 uur
 • Waar: Witte de Withstraat 81, 3012 BN Rotterdam
 • Website

Wij waren op uitnodiging te gast bij Café Ter Marsch om hier een review over te schrijven. Natuurlijk deel ik mijn persoonlijke en eerlijke mening met jou. Wil je ook dat wij een bezoek brengen en een review schrijven of wil je een samenwerking aangaan? Kijk dan hier.

ENJOY! Café Ter Marsch

Photocredits @ ENJOY! The Good Life Headerphoto: Annebel Eppinga 
 • Avatar
  nancy
  http://www.nancysfashionstyle.com/2016/12/16/

  Ik krijg honger van die heerlijke foto’s!

  januari 8th, 2017 16:15
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Als je in Rotterdam bent…. Zeker een aanrader om een kippetje te gaan eten 🙂

   januari 9th, 2017 19:12
   Reply
   02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.