Kippendijfilet met pittige satésaus en taugé.
Is, of was, de Chicken Tonight variant ‘Saté met taugé’ jouw favoriet? Bij ons in ieder geval wel! Vergeet die potten kant en klare saus voortaan en maak deze saus makkelijk en snel zelf. Gebruik in plaats van kipfilet eens kippendijen. Die zijn zoveel malser en smaakvoller. Laat de kip nog even gaar stoven in de saus en je hebt een romige saus die lekker pittig is.
Geen pakje en zakjes
Hoewel ik liever geen pakjes, zakjes en potjes kant en klare producten in mijn keukenkastje zie, is dit gerecht toch met een beetje van mijzelf, de kant en klare satésaus van Wijko en een bouillonblok tot stand gekomen. Natuurlijk zou je de satésaus ook gemakkelijk zelf kunnen maken, maar dat vond ik voor dit gerecht teveel gedoe.
Makkelijk en snel
Dit gerecht is simpel te maken en is daarom uitermate geschikt voor een doordeweekse maaltijd. Je kunt het zelf zo uitgebreid en moeilijk maken als je zelf wilt. Ik kook altijd nog wat broccoli erbij en strooi er nog wat ongebrande cashew nootjes over. Maar heb je dat niet in huis. Doe dan geen moeite, zonder is het ook erg lekker.
Ingrediënten voor 4 personen
- wokolie
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 350 gram kippendijfilet in blokjes (pakje van de Jumbo)
- Emmertje satésaus van Wijko (500 gram)
- 125 gram taugé
- 5 flinke draaien aan de pepermolen (liefst zwarte peper)
- 1 theelepel gemberpoeder
- snuf zout
- halve theelepel sambal oelek (of meer naar smaak)
- 250 ml kippenbouillon van 1 kippenbouillonblokje
- optioneel: een struikje broccoli, kleine roosjes en 10/15 minuutjes koken
- optioneel: gehakte, ongebrande en ongezouten cashewnoten
Aan de slag:
Verhit de wokolie in een pan en bak hierin de ui. Voeg dan de kippendijblokjes toe met de peper, zout en gemberpoeder en bak de kip mooi bruin. Bak dan nog even de taugé, uitgeperste knoflook en de sambal mee. Voeg de saté saus toe. Roer dit even goed door en roer dan de bouillon erdoor. Laat de saus een kwartiertje zachtjes pruttelen (zonder deksel) totdat het ietsje gaat binden. Kook ondertussen de woknoedels. Ik vind de noedels van Conimex het lekkerst of de volkoren noedels van de Jumbo. Je kunt er ook rijst, mie of mihoen bij serveren. En voor een beetje kleur en extra vitamine serveer ik er broccoli roosjes bij.
Bewaren voor later op Pinterest:
Op zoek naar meer makkelijke en snelle gerechten?
Linguine met scampi en tomaatjes
Meer artikelen ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!