Kinderen mee? Liever niet! | ENJOY! The Good Life

Kinderen mee? Liever niet!

Afgelopen week was ik druk om wat leuke plekjes te zoeken in Amsterdam -Oost. Vandaag hebben wij namelijk een broer/zussen dag. En omdat wij uit Amsterdam-Oost komen, gaan wij deze dag een beetje door Oost zwerven. Heel wat restaurants heb ik online afgestruind om toch een klein beetje voorbereid te zijn.

Review

Zo kwam ik op een review site van een restaurant terecht. Veel lovende reviews en ineens sprong daar een review uit met een waardering van één enkele ster. Best opvallend en ik wilde dan ook weten wat er volgens mevrouw allemaal mis was. Het was een klaagzang over het tekort aan kinderstoeltjes. Van de twee stoeltjes die het restaurant had was er één bezet en deze dame kwam met haar twee bloedjes. Met verbazing heb ik het stuk gelezen. Ze liet geen spaan heel van het restaurant. Niets over het eten, bediening etc. Het is een restaurant, geen kinderspeelparadijs?!

Storend

Ik moet eerlijk zeggen dat ik mij er de laatste tijd behoorlijk aan stoor dat er zoveel kinderen in restaurants rondrennen. Als je in een beetje hip etablissement komt, moet je slalommen langs het kinderwagenpark dat dwars door het restaurant geparkeerd staat. En je moet vooral niet opkijken van moeders die wiegend met jankende baby’s door de ruimte lopen, moeders die hun zuigeling even aan de borst hangen, op de grond trappelende peuter pubertjes die hun zin niet krijgen en/of rondrennende en gillende kinderen. En als je écht pech hebt, heb je zo’n kind, met een forse snotpegel aan je tafel, die bij alles vraagt wat je aan het doen bent. De moeder van een afstandje zwijmelend naar haar oogappel kijkend, de vader druk met zijn telefoon in de weer. Horror!

Val een ander niet lastig

Laat die koters lekker thuis! Je doet er niemand een plezier mee. De andere gasten niet, het personeel die met dampende borden voedsel hink, stap, sprong over de kinderen heen moeten niet, de kinderen zelf niet en uiteindelijk jezelf ook niet. Regel een oppas, val een ander niet lastig met jouw nageslacht en geniet zelf van een ongestoord moment zonder kind.

Dit is natuurlijk olie op het vuur voor al die nieuw bakken ouders. Want je moet vooral alles leuk vinden tegenwoordig. Alles moet kunnen. Hartje, hartje, geweldig. Je kind de hele dag op sleeptouw. Worden ze lekker makkelijk van, wordt dan als excuus gegeven. Het is vooral lekker makkelijk voor de ouders want die hebben de rust niet om thuis te zitten met het kleine grut. Dat is natuurlijk niet Instagram waardig en bovenal verspilling van je tijd. Hup, op stap. Of ze dat nu leuk vinden of niet.

Ik vind daar wat van want het begint behoorlijk irritant te worden. Als ik naar een restaurant ga, dan is dat voor mij echt een uitstapje. Dan heb je tijd om weer eens lekker bij te kletsen met je tafelgenoot en te genieten van een fijn drankje en een lekkere hap. Dan ben ik blij dat ik even geen moeder ben. Ik vind het ronduit zielig voor die schapen, die gillen om rust en regelmaat.

Eigen ervaring

Zelf heb ik mijn kinderen ook weleens meegenomen op uitstapjes of naar een restaurant. Dat was echter zo stressvol, dat ik daar snel van genezen was. Kinderen zijn niet te regisseren en ik wil een ander niet lastig vallen met mijn kroost. Een oppas is een uitkomst. Zij blij, wij blij, de oppas blij en onze medegasten ook blij.

Op reis

Ook lange vluchten moet je je kleine spruit niet aan willen doen, als je het mij vraagt. De jonge ouders van nu hebben de vrucht nog niet uitgepoept of het wordt al de wereld over gesleept. Leuk voor het ‘kijk ons eens gelukkig zijn’ verhaal op Social Media, maar de hel voor je medepassagiers tijdens een vlucht.

Laatst was er een relletje op Twitter omdat een influenza zeer verbolgen was over het feit dat medepassagiers geen begrip hadden voor hun huilende baby aan boord. Haar nog heel kleine baby had vrijwel onophoudelijk gehuild tijdens een vlucht van de Seychellen naar Amsterdam. Ze begreep niet waarom haar medepassagiers geen begrip hadden voor de situatie waarin zij als ouder zaten. Het was voor hun toch heel vervelend? Dan heb je wel een plaat voor je hoofd. Waarom in hemelsnaam zou je met een heel jonge baby naar de Seychellen willen? Daar zit die kleine garnaal toch niet op te wachten?

Ik zal het je te doen geven dat je na een jaar hard sparen, een welverdiende droomvakantie hebt gehad en uitgerust terugvliegt. Dat je dan een terugvlucht hebt, waar het gekrijs van een heel ongelukkige en verdrietige baby, het hele vliegtuig in rep en roer zet. Dan ben je, als je op Schiphol aankomt, weer toe aan vakantie.

Maak lekker gebruik van die kortingsbonnen, die je in de blije doos krijgt voor Center Parcs. Ze zitten er niet voor niets in. Dat is misschien even iets minder leuk voor jou, maar wij als medereiziger en je baby zijn je daar heel dankbaar voor.

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

Sjans op de snelweg

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of abonneer je op de website van ENJOY! door je e-mailadres in te voeren in het balkje ‘Abonneer je’ aan de rechterkant van de website.

ENJOY! your Sunday

Beeld: Meijnhout Fotografie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.