Kan het misschien een beetje aardiger? | ENJOY! The Good Life

Kan het misschien een beetje aardiger?

Vuile tyfushoer, k…..hoer, arrogant kutwijf!!! Zomaar een greep van wat men mij zoal verwenst door de telefoon. Afgelopen week was het wel heel extreem en werd ik zelfs door een klant bedreigd, dat hij wel even met wat maten naar kantoor zou komen om mij op te zoeken en de boel kort en klein te slaan.

Leuk joh, zo’n nieuwe baan. Al deze mensen zijn boos omdat ze een stommiteit hebben begaan waarvan ze de consequentie niet willen aanvaarden of omdat ze vinden dat hun onrecht aangedaan wordt. ‘Don’t shoot the messenger’, maar ik zou bijna voor mijn leven moeten vrezen.

Asociaal

Aan de ene kant kan ik die verwensingen en bedreigingen makkelijk van mij af laten glijden, maar toch houdt het mij ook bezig. Ik kan niet begrijpen dat mensen zo zijn, dat je zo laag kunt zinken. Ik had verwacht dat ik tegen weerstand aan zou kunnen lopen, maar als je mij van te voren had gezegd dat ik bijna dagelijks wel een keer uitgekafferd zou worden door asociale types, had ik dat niet kunnen geloven.

En ik wilde nog wel zo graag weer voor een baas gaan werken omdat ik het contact met klanten miste. Het leek mij leuk om mensen te helpen en te informeren. En als het even kon het verschil te maken door simpelweg vriendelijk te zijn, wat empathie te tonen en misschien zelfs een leuk gesprekje te voeren. Dat doe ik nog steeds heel graag, maar afgelopen week heb ik mij meermaals afgevraagd waarom ik in vredesnaam dit werk doe. Niemand zit er toch op te wachten om zo behandeld te worden?

Het kan ook anders

Gelukkig zijn de meeste gesprekken zakelijk, neutraal en soms zelfs hilarisch of schattig. Zoals toen ik laatst door een vriendelijke oudere heer telefonisch ten huwelijk gevraagd werd omdat ik zijn dag weer goedgemaakt had. Of toen iemand mij belde over een openstaande rekening en zich beklaagde dat hij misschien toch minder uit moest geven of meer moest gaan verdienen. Ik gaf hem het advies eens bij ons te solliciteren want wij zitten om mensen te springen. Het misschien dan wel handig is even zijn openstaande factuur te betalen want dat is geen goede binnenkomer tijdens een sollicitatiegesprek. Hij kon er hartelijk om lachen. Tsja… zo kan het ook.

Gewoon aardig zijn

Aardig doen lijkt allang niet meer de norm. Er is een enorme verharding ontstaan in onze maatschappij. Een vriendelijk ‘goedendag’, zomaar een gesprek of een complimentje doet je verbazen. We zijn het bijna niet meer gewend. Terwijl aardig doen zoveel meer loont. Het zorgt voor minder stress, geeft meer zelfvertrouwen en maakt je vrolijk en gelukkig.

Dus waarom zou je het laten om aardig te doen? Ik hoop dat het weer vanzelfsprekend word om aardig tegen elkaar te zijn. Dat leraren geen grote bek meer krijgen van hun leerlingen, dat hulpverleners niet meer uitgescholden en bespuugd worden, dat de conducteur gewoon zijn kaartjes kan scannen zonder klappen op te lopen en ik morgen weer met plezier naar mijn werk kan gaan. #DOESLIEF

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

Sjans op de snelweg

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your Sunday

Beeld: Meijnhout Fotografie

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
José
http://www.enjoythegoodlife.nl
 • Avatar
  AlettA

  Weet en begrijp precies wat je bedoelt . Waar het bij jou dan vaak mensen zijn die je niet kent, maak ik het soms in de praktijk mee. Mensen die ZORG krijgen en soms zelf EISEN, waar dit op dat moment niet aan de orde is. Maar door de stemverheffing en het taalgebruik hun boekje (ver) te buiten gaan.
  Soms is het ook onmacht of angst maar vaak is het een kort lontje. Er zitten uiteraard ook leuke gesprekken tussen en zolang die de overhand hebben 😉
  Inderdaad #DOESLIEF
  Fijne zondag en voor morgen alvast een fijne werkdag 😘

  juli 7th, 2019 6:33
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   In de zorg lijkt het mij ook een probleem. Het is een wisselwerking en kan mij nu ook voorstellen dat veel assistentes zo kattig zijn. Aardige patiënten aan je balie worden meer uitzondering dan regel. Dat doet ook iets met je. Toch ga ik graag voor #doeslief Jij ook morgen weer een fijne werkdag!

   juli 7th, 2019 8:19
   Reply
   02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.