bilderberg julia vleesplank

Julia’s Kitchen, een NY style bistro restaurant met een vleugje Frankrijk en een knipoog naar de fifties. Dit pareltje ligt diep verscholen in de bossen van Oosterbeek. In het statige Hotel De Bilderberg. Dat onlangs een metamorfose heeft ondergaan. Hoog tijd om eens met eigen ogen te bekijken wat daar op de prachtige Veluwe geserveerd wordt.

SNAPSHOTS #23/2015 | ENJOY! The Good Life

Hotel De Bilderberg kent een rijke historie. In 1954 was het hotel wereldnieuws door De Bilderberg Conferentie die hier gehouden werd. Alle wereldleiders waren aanwezig om de relatie tussen de Verenigde Staten en Europa te verbeteren.

JULIA'S KITCHEN, Oosterbeek | ENJOY! The Good Life

In Julia’s Kitchen wordt deze tijd herleeft via de menukaart. Hier vind je het beste van twee werelden. ‘Back in the fifties’ werd er alleen gekookt met seizoensgebonden producten en kwamen er ogenschijnlijke simpele maar pure gerechten op tafel. Alles afkomstig van lokale leveranciers met passie. En dat vind je terug bij Julia’s Kitchen. Steak Tartare, Boeuf Bourguignon, escargots, gegrilde ribroast, een goed gebraden kippetje of de befaamde US Hamburger.

JULIA'S KITCHEN, Oosterbeek | ENJOY! The Good Life

We trappen af met een Gin-Tonic en mogen aanschuiven bij Janneke van Beuzekom, hoteldirecteur van De Bilderberg. Een gedreven dame met een warm hart voor ‘haar’ hotel. Ondertussen worden de eerste gerechten uitgeserveerd. Steak Tartaar met een Zeeuwse Oester. Een à la minute gehakte rauwe biefstuk, op smaak gebracht met sjalot, kappertjes, augurk en een eidooier. En dan zo’n fijne zilte oester erbij. Hier kan nog weinig misgaan….

JULIA'S KITCHEN, Oosterbeek | ENJOY! The Good Life

Bij de gerechten worden passende wijnen geschonken. De Montepulciano was voor mij een grote favoriet bij het diner.

JULIA'S KITCHEN, Oosterbeek | ENJOY! The Good Life

Als tussengerecht een huisgemaakte ravioli van ricotta, salie en truffel met vers geraspte Parmesan. Na het verorberen van dit verfijnde gerechtje mocht ik even een kijkje nemen in de keuken waar het topdrukte was. Iedereen leek precies te weten wat er van hem/haar werd verlangd. Leuk om te zien.

JULIA'S KITCHEN, Oosterbeek | ENJOY! The Good Life

De chef die hier het scepter zwaait is Ugi Stanšiç. Heel relaxt stuurt hij zijn brigade aan en neemt de tijd om zijn gasten in de watten te leggen. Persoonlijk snijd hij de Biologische Kalfs Ribroast aan.

JULIA'S KITCHEN, Oosterbeek | ENJOY! The Good Life

We gaan weer terug aan tafel waar diverse soorten geroosterd vlees op ons liggen te wachten. Zo mals, met heerlijke sauzen en natuurlijk verse frietjes.

JULIA'S KITCHEN, Oosterbeek | ENJOY! The Good Life

En dan nog deze gegrilde kippetjes van het spit. Een topper volgens Ugi. En terecht. Hij is sappig en fijn gekruid.

JULIA'S KITCHEN, Oosterbeek | ENJOY! The Good Life

Na al dat vlees moet ik even de benen strekken en kom uiteindelijk in de mooie serre van het restaurant uit. Het is hier licht en stijlvol ingericht. Wat moet het hier zomers genieten zijn. Want ook op het terras kun je dineren.

JULIA'S KITCHEN, Oosterbeek | ENJOY! The Good Life

We sluiten af met eiwitschuim in een badje van vanille met chocolade en karamel. Het smaakt naar marshmallows. Een fijne afsluiting van een geweldige diner.

Het is fijn bij De Bilderberg en het verblijf zeer gastvrij. Het zal je hier aan niets ontbreken. Het personeel staat geheel tot je beschikking en dat is best uniek. Je bent van harte welkom. En het maakt niet uit of je een nachtje blijft slapen of alleen een drankje komt doen of een hapje eten. Dat nachtje slapen zie ik wel zitten en ga ik binnenkort zeker doen. Wordt vervolgd…..

Julia’s Kitchen is een dikke aanrader. Lieve mensen van De Bilderberg en Julia’s Kitchen bedankt voor een onvergetelijke middag.

Wij waren op uitnodiging te gast bij De Bilderberg om hier een review over te schrijven. Natuurlijk deel ik mijn persoonlijke en eerlijke mening met jou. Wil je ook dat wij een bezoek brengen en een review schrijven of wil je een samenwerking aangaan? Kijk dan hier.


 Julia’s Kitchen | Hotel De Bilderberg | Utrechtseweg 261 | 6862 AK Oosterbeek | website


 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.