Jarig zijn is niet leuk, maar voor anderen wel. | ENJOY! The Good Life

Jarig zijn is niet leuk, maar voor anderen wel.

Om maar met de deur in huis te vallen. Ik ben vandaag jarig en het liefst laat ik deze dag als een regenachtige maandag voorbij gaan. Jarig zijn is leuk als je jong bent, maar geen reet aan als je 51 wordt. Wie het wel heel leuk vinden zijn de pubers. Bijna dagelijks, al een maand lang, krijg ik de vraag of ik zin heb in mijn verjaardag. ‘Wat denk je zelf’, is steevast mijn antwoord. Ze weten dat ik een pesthekel heb aan mijn verjaardag en daarom vinden die galbakken het extra leuk om het met grote regelmaat aan mij te vragen.

Taart

Zij vinden het gelukkig wel leuk dat ik jarig ben. Want dan is er taart, veel taart. Taart van een té lekkere bakker, waar altijd veel van overblijft omdat men tegenwoordig allemaal gezond eet en de suikers laat voor wat het is. Mijn verjaardag duurt dan ook meerdere dagen, net zolang tot de laatste kruimel taart is opgevroten en ik voor een jaar geen taart meer kan zien.

Mijn ultieme verjaardag is de hele dag doen waar ik zin in heb en dat is meestal heel weinig. Lekker een beetje lummelen, taart eten en ‘s avonds een lekkere hap eten bij een leuk etablissement. Maar nee, elk jaar trap ik er weer in. Een verjaardag moet gevierd worden want je moet blij zijn dat je zo oud mag worden.

Voorbereidingen

En om dat te vieren mag je fijn boodschappen gaan doen, je boodschappenbudget voor de eerstkomende drie maanden naar de haaien zien gaan. Je uit de naad haasten om je huis een beetje aan kant te krijgen en vooruit, ook gelijk de tuin want je weet nooit of het mooi weer wordt. En anders krijg je weer dat geleuter van bepaalde mannen in de familie (nee, ik noem geen namen) dat je tuin maar een rommeltje is.

Omdat ik altijd te laat begin met de voorbereidingen, blijft er te weinig tijd over om mezelf even fatsoenlijk in de maquillage te zetten, mijn nagels van een kleurtje te voorzien en iets gezelligs aan te trekken. En dus loop ik op deze heugelijke dag in mijn doordeweekse kloffie, met een paar vervaagde oorlogsstrepen boven mijn ogen en rond mijn mond en mijn haar hangt sluik langs mijn hoofd omdat er alleen nog tijd was om er een kam doorheen te halen. Joechei, wat een feest!

Geheimzinnig

De pubers doen ook al dagen heel geheimzinnig. Bij elk bestelbusje dat langs ons huis rijdt vliegen ze naar de voordeur. En als de pakjes meneer wil aanbellen, hebben ze de deur al opengetrokken nog voordat hij de bel heeft aangeraakt. Normaal zijn ze niet vooruit te branden als ik vraag of ze even open willen doen. Wat er het huis binnenkomt heb ik geen idee van want het gaat allemaal in het grootste geheim. Er worden veelbetekenende blikken uitgewisseld en ik meen een onderlinge codetaal waar te nemen. Ik kan slecht tegen geheimen. Zeker als ik voorzie dat ik het lijdend voorwerp ga zijn van deze geheime missie.

De damespuber kwam gister triomfantelijk de trap af stuiteren en gilde hysterisch dat alles in kannen en kruiken is. Ze heeft de verlossende mail ontvangen dat alles geregeld is. ‘Oh mam, je gaat dit zo geweldig vinden!’ Als ik vraag wat er dan zo geweldig gaat worden, zegt ze zuinigjes dat ze daar niets over kan zeggen. Het enige dat ze kan zeggen is dat ik een paar keer gezegd heb dat ik dat heel leuk zou vinden.

Wat heb ik gezegd

Ik breek dus nu al uren mijn hoofd over wat ik gezegd zou kunnen hebben. Als ik luisteraars heb, zeg ik zoveel op een dag. Het zal toch geen postbode outfit zijn? Ik heb meer dan eens heb gezegd dat ik best postbode zou willen zijn. Of hebben ze een date geregeld met die leuke kok waar ik het altijd over heb. Volgens mij weten ze niet dat ik hem inmiddels niet zo leuk meer vind. Of, of…. Ik pijnig mijn hersens over wat ik allemaal gezegd zou kunnen hebben.

Ondertussen hoor ik ze boven met z’n tweeën gieren van het lachen. Ik vraag wat er aan de hand is. Het gaat mij niets aan, schreeuwen ze in koor. Mijn nieuwe voornemen in mijn nieuwe levensjaar is om alles voortaan op te schrijven wat ik uitkraam, zodat ik op mijn volgende verjaardag niet voor verrassingen kom te staan.

Ben je, net als ik benieuwd, wat ik op mijn verjaardag van de pubers gekregen heb? Dat zie je dan vast terug in de Snapshots op maandag. Als ik daar tijd voor heb want misschien ben ik wel druk met post bezorgen.

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

♥ Ineens een dokter ‘in da house’

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

♥ Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥ Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your Sunday.

Beeld: Meijnhout Fotografie

 

 • Avatar
  lieven
  http://gelukkige%20verjaardag

  hey lieve josé , ik wens jou een gelukkige verjaardag toe geniet van jou mooie dag hou je goed he dikke knuffel van lieven uit belgie xxxx ps je ziet er stralend en knap uit wow x.

  maart 31st, 2019 10:29
  Reply
  01

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.