With Jackson Dubois around the globe….
Een uitnodiging van Jackson Dubois ploft op de mat. Een kosmopolitische nomade opent een dynamische zaak midden in het centrum van Amsterdam. Of ik kom eten…. en neem vooral iemand mee. Dat is niet tegen dovemans oren dus samen met een andere foodlover op naar het Spui in Amsterdam.
Bar Jackson Dubois
Overdag huist het alom bekende Caffe Esprit in het pand aan het Spui 10 en na zes uur in de avond neemt Jackson Dubois bezit van de zaak. Binnen enkele minuten vullen chocoladetinten, ruwe materialen en koperen details de ruimte en zorgen voor een kosmopoliete stijl. Hier in deze sfeervolle bar serveert Jackson Dubois zijn herinneringen van over de hele wereld. De kaart is gevuld met vele speciaalbieren, sparkling bubbles en street food.
“You have to taste a culture to understand it.” – Jackson Dubois
Streetfood
Van al zijn reizen nam Jackson Dubois een stukje mee naar Amsterdam. Sappige Amarican style burgers tot kruidige roti met kippendijen. En van knapperige springsrolls tot buns met kreeft en koriander. Pompoensalade tot pizza….. Allemaal in streetstyle formaat.
En… benieuwd naar wat wij aten? Ga mee op reis 🙂
Het had even wat voeten in de aarde voordat wij het concept begrepen. Je kunt alles van de hele kaart kris, kras door elkaar bestellen. So we did….
We trapten af met voor ieder een burger. Voor mij een Wagyu burger op een zwarte sesambol met komkommer atjar, rettich en wasabi en voor mijn tafelgenote een Zalmburger op een Brioche met mango, rode peper, little gem, tomaat, strofriet en limoenmayonaise. Beide in miniformaat en ‘simply delicious’.
We dronken hierbij een heerlijke Tempranillo. Vreemd was wel dat de afgesloten fles en passant op tafel werd gezwiept met een paar glazen erbij. Misschien hoort het bij het concept maar het deed ons de wenkbrauwen ter hemel richten. Anyway….
Na de burgers verder met een een bun gevuld met kreeft, avocado, tomatensalsa, koriander en krokante quinoa en voor mij een fish & chips van gefrituurde kabeljauw met friet, koolsla, groene erwtenpuree, azijn, citroen en remouladesaus. Wederom een geslaagd rondje.
Het smaakt naar meer dus we bestellen nog wat bij. Voor mij de tartaar die op een zacht bolletje met sjalot, ei, augurk en huisgemaakte mayonaise geserveerd wordt en Ceviche van gemarineerde rauwe zeebaars, noodles, tomaat, avocado, rode ui, rode peper, limoen en koriander. Alles zeer smaakvol en weer in miniformaat.
We zitten ramvol en zijn vrij voldaan maar dat lekkers op een plankje dat wij bij andere tafels voorbij hebben zien komen moéten wij gewoon proberen en een avond eindigen zonder chocolade is als vloeken in de kerk dus bestellen we als afsluiting al dit lekkers. Een chocoladetaartje met een pipet gevuld met Mort Subite Kriek en The American Threesome van een Donut, huisgemaakte Magnum Champagne en een suikerspin. YAMMIE!
Aangezien wij nog moesten rijden hebben we het bij een glaasje Tempranillo gehouden maar de bar lonkte naar ons met heerlijke cocktails en een uitgebreid aanbod aan sparkles.
Hier zou ik zeker nog eens terugkomen voor een cocktail en wat heerlijke hapjes na een dagje shoppen in Amsterdam of om met vrienden te borrelen. Voor een avondje met je lief of om bij te kletsen met een vriendin die je al even niet gezien hebt vind ik Jackson Dubois iets minder geschikt. Leuk concept, lekker eten en goede muziek staan garant voor een top avondje uit.
Wij waren op uitnodiging te gast bij Bar Jackson Dubois om hier een review over te schrijven. Natuurlijk deel ik mijn persoonlijke en eerlijke mening met jou. Wil je ook dat wij een bezoek brengen en een review schrijven of wil je een samenwerking aangaan? Kijk dan hier.
Bar Jackson Dubois, Spui 10, 1012 WZ Amsterdam website