Interieur trend: Eucalyptus | ENJOY! The Good Life

Interieur trend: Eucalyptus

Is het jou ook opgevallen dat de eucalyptus steeds vaker in het interieur opduikt? Op Pinterest, in woonbladen en bij vele Scandinavische accounts die ik op Instagram volg, komt deze mooie plant voorbij. En dat is niet zo gek, want deze plant met zijn grijs/groene bladeren brengt niet alleen een fijn sfeertje in huis, maar ook een heel frisse geur.

Interieur trend: Eucalyptus | ENJOY! The Good Life

No waste

Ook in huize ENJOY! is de eucalyptus volop aanwezig. Met regelmaat koop ik flinke bossen eucalyptus bij de bloemenstal in ons dorp. Thuisgekomen verdeel ik de takken over diverse vazen. De grote takken in een flinke vaas in de woonkamer, de middelgrote takken in een vintage vaasje van glas of een beugelfles in de keuken en kleine leftovers verzamel ik en zet ik in kleine vaasjes in de slaapkamer of zelfs op het toilet. Zo wordt er geen takje verspild. Overal in huis is de eucalyptus momenteel welkom. En dat kan ook, want het is een plant die niet overheersend aanwezig is.

Interieur trend: Eucalyptus | ENJOY! The Good Life

Eucalyptus algemeen

Er zijn veel soorten eucalyptus, maar de Eucalyptus Azura is degene die het meest wordt verkocht. Als de takken vers geplukt zijn dan ruikt je ook die heerlijke eucalyptusgeur. Eucalyptus kun je ook goed in je tuin houden. Hij groeit als een grote struik, maar je moet hem goed snoeien want voor je het weet is hij uitgegroeid tot een metershoge boom. Niet alleen is de eucalyptus geschikt voor de tuin of voor in de vaas. Je kunt ze ook nog eens heel goed drogen. En een bosje bij elkaar gebonden is ook weer een decoratieve eyecatcher.

Interieur trend: Eucalyptus | ENJOY! The Good Life

Eucalyptus in glas

Zelf vind ik de eucalyptus het allermooist in een glazen vaas, fles, karafje of een simpele glazen pot. De eenvoud van de eucalyptus in het doorzichtige glas is prachtig. En je huis is de eerste dagen gevuld met die heerlijke frisse geur. De geur zwakt na een paar dagen af maar de takken blijven lang mooi. Zeker wel een paar weken. Ververs wel het water regelmatig anders gaan de stelen rotten in het water en dan krijg je vieze geurtjes. Verder heeft de eucalyptus geen hoogdravende wensen. Hij doet het eigenlijk op alle plekken wel goed. Veel, of weinig licht de eucalyptus blijft mooi.

Interieur trend: Eucalyptus | ENJOY! The Good Life

Ben jij ook gek op eucalyptus? En hou je ook zo van die frisse geur? Staat er bij jou thuis al zo’n bos van dat grijs/groene blad te shinen?

Interieur trend: Eucalyptus | ENJOY! The Good Life

Nog op zoek naar een geschikte vaas om jouw mooie eucalyptus takken in te zetten? Hier een overzicht van leuke betaalbare exemplaren.

1. Rond vaasje van porelein € 5,95  2. Melkflesje 500 ml € 1,95  3. Beugelfles 0,5 l € 4,50  4. Glazen karaf 1l € 4,95  5. Vaas BERÄKNA 4,95

 

Interieur trend: Eucalyptus | ENJOY! The Good Life

Op zoek naar meer interieur ideetjes van ENJOY!?

Groen in huis? Ga voor de Kamerlinde | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Groen in huis? Ga voor de Kamerlinde

 

HORTENSIA ANNABELLE IN GLAS | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Hortensia Annabelle in glas

 

Kweek je eigen avocadoplant | ENJOY! The Good Life

 

♥  Kweek je eigen avocadoplant

 

 

Meer interieurtips ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! some refreshing Eucalyptus.

Foto’s op de productfoto’s na: ©ENJOY! The Good Life

 

 • Avatar
  Anne-Marie
  http://www.myhappykitchen.nl

  Ik zei het laatst ook al, vind het heel mooi. Heb sowieso een zwak voor grijs-groene bladeren, staat gewoon heel stijlvol.

  november 1st, 2017 17:31
  Reply
  01

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.