Inkopen doe je door heel Nederland! | ENJOY! The Good Life

Inkopen doe je door heel Nederland!

Toen ik net begon in de modebranche, vonden die inkopen standaard plaats in het confectiecentrum van Amsterdam . Een paar grote gebouwen naast elkaar met ieder ongeveer 16 etages vol fashion. Alle soorten en maten. De grote bekende merken waar volgens het systeem een half jaar van tevoren de order geschreven moet worden, maar ook ‘snelle’ handel. Snelle handel zit korter op de markt en speelt op de trends in, maar helaas vaak ook van lagere kwaliteit. Dit selecteer je op de showroom en 2 dagen later in de winkel te koop.

Natuurlijk wel heel handig die verschillende showrooms zo dicht bij elkaar. Zo kun je veel afspraken op een dag doen in die korte periode van inkoop. Alleen de hele luxe merken zaten toen al op eigen locaties in hun eigen sfeer. Iets wat nu enkele jaren later heel gewoon blijkt en eigenlijk niet meer weg te denken is. Net zoals bij winkels en ondertussen ook bij
webshops. De producten krijgen hun eigen duidelijke karakter door deze persoonlijke sfeer!

Inkoop

Wat betreft de inkoop, betekent dit dus van de ene naar de andere (mooie) locatie rijden. Met een routeplanner natuurlijk prima te doen, het kost alleen wat meer tijd. Maar met alle inspiratie die je opdoet, is dat zo weer vergeten. De meest gave locaties, ruimtes en sferen ben ik tegengekomen. En echt niet altijd de duurste plekken en inrichting. Low-budget de leukste showrooms gezien. En hoewel er best veel showrooms verborgen zitten aan de Amsterdamse grachten, is dat natuurlijk niet voor iedereen mogelijk. Net zoals in de huizenmarkt, is er veel uitgeweken naar Haarlem. En Brabant! Wat een hoop Nederlandse merken komen uit deze omgeving. Hoe is dat eigenlijk zo ontstaan? Van oudsher zitten er wel heel veel schoenenfabrikanten. Creativiteit volop aanwezig dus. Alix, Penn & Ink, Drykorn, Femmes du Sud, Lona Mila en Ruby Tuesday om er maar een paar te noemen. Veel merken dus en leuke showrooms!

Inkopen doe je door heel Nederland! | ENJOY! The Good Life

LOF Agenturen & Suzanne

En één van mijn favoriete showrooms is LOF Agenturen. De eerste ervaring met dit agentuur was op een prachtige showroom van luxe keukens in Waalwijk. Heel slim natuurlijk, om een ruimte die zo mooi is twee functies te geven. De kleding paste perfect bij de geshowde keukens en andersom! Maar ondertussen toch al weer verhuisd naar een andere mooie plek, waar wonen en werk gecombineerd worden. Hoe fijn is dat!

Inkopen doe je door heel Nederland! | ENJOY! The Good Life

Suzanne Schaffer heeft de showroom vol hangen met de mooiste merken, een echte snoepjeswinkel voor mij. Hier worden de merken Stella Nova, Six Ames, Just in Case en sinds kort ook Tiffany vertegenwoordigd.

Stella Nova

Op het moment dat ik ben uitgenodigd op de showroom, hangt de hoogzomer collectie van Stella Nova er. De rekken trekken mij enorm aan en al gauw sta ik al het moois te bekijken. Hebberig word ik hiervan. Stella Nova is dan ook een merk dat ik persoonlijk heel graag draag en met veel plezier volg. “Het unieke, van oorsprong Deense merk heeft een geheel eigen gezicht. De collecties zijn gebaseerd op het leven van de fictieve zelfbewuste vrouw ‘Stella Nova’.

Stella is: vol van liefde, onvoorspelbaar, excentriek en heeft oog voor detail. Stella doet haar eigen ding. De ene dag verschijnt ze als een prachtige stijlvolle vrouw van de wereld en de andere dag loopt ze op gympen in een casual outfit. Voor elke gelegenheid heeft Stella de juiste tijdloze items in haar goedgevulde kast. Door slim te combineren creëert ze telkens weer een bijzondere, verrassende look.

Inkopen doe je door heel Nederland! | ENJOY! The Good Life Inkopen doe je door heel Nederland! | ENJOY! The Good Life

Ik denk dat Stella voor veel vrouwen een voorbeeld is! Voor mij in ieder geval. En tijdens de zomermaanden draait het bij Stella Nova om lange jurken en daar ben ik heel blij mee. Een beeld dat ik al had verwacht en wordt nu dan ook echt bevestigd. Lange jurken zitten natuurlijk heerlijk met warm weer en staan fantastisch. De collectie laat de leukste printjes zien; paisley, noppen, bloemetjes, broderie, streep stofjes met broderie en stippen van lurex. Subtiele details die net even verder gaan. Mijn oog valt het meest op de paisley. Een print die een tijdje uit het modebeeld verdwenen is geweest. Maar nu dus in een geweldige katoenen jurk verwerkt is. Met bruine blote benen zie ik dat helemaal zitten in juli en augustus!

Hoogzomer

Hoogzomer hoor ik jullie denken? De winter begint hier nu eigenlijk pas net een beetje op te starten, een groot contrast dus. Maar inkopen doen is wél vooruitkijken. Dat maakt het ook zo boeiend (en moeilijk)! En dan is goed advies wel heel belangrijk. Ook een taak van een goede kleding agent. Trends op een commerciële manier vertalen. Samen het juiste
totale plaatje maken van een merk en dan ook nog op een manier dat het goed verkoopbaar is. Heel fijn als mensen zo meedenken.

Inkopen doe je door heel Nederland! | ENJOY! The Good Life

Collectie schrijven

In een goede sfeer schrijf je toch leukere en daardoor grotere orders, dan met te veel druk en verplichtingen. Een goede sfeer creëren is in mijn ogen een natuurlijke eigenschap van Suzanne. Naast de persoonlijke gezelligheid, zie ik de sfeer volop terug in haar showroom. De hangers bijvoorbeeld! De zilveren brede hangers worden af en toe versierd door geweldige stofjes. Dat vind ik nou echt leuk! Er hangen hele mooie illustraties achterin de ruimte waarop duidelijk het DNA per merk goed te zien is. Tekeningen van items die uit de collectie komen en typerend voor het merk zijn. Afgewisseld met korte teksten. Leuke marketing! En bij de koffie wordt er ijstaart geserveerd! Origineel en lekker natuurlijk!

Tiffany

Na al het moois van Stella Nova, is het dan tijd voor het nieuwe merk van LOF agenturen te leren kennen. Links aan de wand hangt een heel mooi en aantrekkelijk kleuren pallet. Tiffany heet dit nieuwe merk op de showroom en ook afkomstig uit Scandinavië. Deze collectie schrijf je nu en 2 weken later in de winkel. Snelle handel dus! Maar ik moet wel toegeven dat déze kwaliteit heel mooi is en er erg verzorgd uitziet. Er hangen veel jurkjes bij met bijpassende warme vesten in grove brei. Eigenlijk mode items die je nu ook gewoon direct wilt dragen. Just in time delivery. Bijna allemaal uni stoffen op een paar printjes na van leopard, snake en army. Maar deze printjes worden dan wel weer mooi ton sur ton gecombineerd.

Met het enthousiasme en het juiste mode inzicht van Suzanne, weet ik zeker dat het een succes gaat worden op de Nederlandse markt!

Dit fijne artikel over mode is geschreven door Martine. Zij is heel lang actief geweest in de modewereld als inkoopster en styliste. Elke week schrijft zij een mode artikel op ENJOY! Heb je vragen over de mode, stylingtips, mode musthaves, the do’s and don’t…. etc. Vraag het aan Martine. Laat je reactie hieronder achter in de comments of stuur een mail naar enjoythegoodlifeblog@gmail.com

Ook zin om voor ENJOY! te schrijven? Ik ben op zoek naar gastbloggers die artikelen zouden willen schrijven over sport, beauty of interieur. Je hoeft geen literair schrijver te zijn als je jouw passie maar over weet te brengen op de lezer. Lijkt dit je leuk? Stuur dan een mail naar: enjoythegoodlifeblog@gmail.com

Op zoek naar meer mode artikelen?

Velvet.... Fashion meets interior | ENJOY! The Good Life

 

 

♥ Velvet…. Fashion meets interior

 

Maak kennis met Martine. Fashion blogger voor ENJOY! | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Maak kennis met Martine

 

Fashiøn komt uit Scandinavië | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Fashiøn komt uit Scandinavië

 

Meer modenieuws ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! the purchasing fashion.

Pictures: LOF Agenturen
Martine
Martine
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.