Ineens een dokter 'in da house' | ENJOY! The Good Life

Ineens een dokter ‘in da house’

Samen met de damespuber zit ik op de bank. Zij zit haar serie te kijken en ik kijk iets onzinnigs terug op de televisie. Naast mij hoor ik een zucht. Ik kijk mijn spruit vragend aan. ‘Weet je?’, zegt ze. ‘Wat hebt je, als je pijn op de borst hebt, kortademig bent en maagzuur hebt?’. Natuurlijk weet ik dat, maar ben zo verbaasd over deze openbaring, dat ik haar graag het plezier gun van het goede antwoord. ‘Hartinfarct’, zegt ze triomfantelijk.

Blindedarm

Ik kijk haar nog steeds vragend aan. ‘En als je hier onderaan in je buik pijn hebt’, ze zet haar verklaring kracht bij door beide handen op die plek te leggen. ‘Blindedarmontsteking’, merkt ze droog op. ‘Die moet er dan uit’. Maken ze je klaar voor de operatie, krijg je doeken over je heen en zeggen ze ‘Scalpel, please’ en snijden ze je open. Halen ze je blindedarm eruit en naaien ze je weer dicht. Easy peasy.

Aorta

Met opgetrokken wenkbrauwen knik ik begrijpend. ‘Gesprongen aorta’, gaat ze door. ‘Scalpel, please’, ze maken je open. Zetten twee klemmetjes aan beide kanten van de gesprongen ader en naaien het stuk ertussen dicht. ‘Komt veel bloed bij kijken en heeft veel haast’

Amputatie

‘Nou, nou’ merk ik droog op. ‘Als je bijvoorbeeld over je vingers gereden bent. Of je hebt een ijzeren staaf op je vingers gekregen?’ Ik kijk haar enigszins verschrikt aan en weet nog net mijn lachen in te houden. ‘Die moeten er dan af’ Heel serieus doet ze haar relaas. ‘Er zit niets anders op, tenzij je de vingertopjes nog hebt’ Daar ben ik haar even kwijt. Het was iets met vingertopjes. Kan zijn dat ik, als leek, de dingen een beetje door elkaar haal. ‘Amputeren’, zegt ze stellig. Zo doen we dat. ‘Amputeren, eraf ermee’. ‘Ik weet ook alles over hersentumoren. Allerlei hersentumoren die vergroeit zijn en lastig te opereren’. ‘Oh, en ik weet ook alles over bevallingen en ziektes bij kinderen’

Dokter

Waar dat ineens allemaal vandaan komt, vraag ik haar voorzichtig. ‘Grey’s Anatomy’ zegt ze met een stalen gezicht. ‘196 afleveringen, vrijwel non stop gekeken. 7840 minuten. 130 uur. Ruim 5 dagen. Dat maakt mij een dokter’, merkt ze bloedserieus op. Ik proest het uit en rol bijna van de bank af van het lachen. Ze kijkt mij verongelijkt aan. Ik herpak mij en zeg dat ik trots op haar ben. Dat het een geruststellende gedachte is een dokter ‘in da house’ te hebben. Scheelt een bak studiekosten. Lang leve Netflix.

Ze knikt goedkeurend en start aflevering 197. Scalpel, please……

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

♥ Gewelddadige peuters en viswijven

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

♥ Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥ Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your Sunday.

Beeld: Meijnhout Fotografie

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.