Indonesische Gado Gado soep
Op mijn werk is een nieuwe cateraar en voor de lunch krijg ik dagelijks het lekkerste eten voorgeschoteld. Elke dag een keur aan vers gemaakte salades, vaak met heerlijk gegrilde groenten, versgebakken brood én huisgemaakte soepen. Als ik ’s ochtends vroeg op het werk kom, is het gebouw al gevuld met de geur van bouillon die staat te trekken.
Elke dag is een verrassing wat voor soep we weer voor die dag krijgen. En hoewel ik nooit zo’n soepliefhebber was, ga ik dat wel steeds meer waarderen. Vooral als het lekker voor je klaargemaakt wordt. Zo heb ik al geroosterde tomaten soep voorbij zien komen, mosterdsoep, linzensoep, broccoli soep, maïs soep, groenten soep met balletjes, snert, bloemkoolsoep etc.
En zo kwam laatst ook de Gado Gado soep voorbij. In eerste instantie stond ik niet te trappelen om deze te kiezen voor de lunch, maar was toch nieuwsgierig hoe dit smaakte. En daar kreeg ik geen spijt van. Het is mijn absolute favoriet. Ik ben gek op pindasaus en van een beetje pit in het eten. Thuis heb ik deze soep gemaakt en die viel goed in de smaak bij de pubers. Dus natuurlijk deel ik hem dan ook graag met jullie. Ik ben heel benieuwd of jij hem ook zo lekker vindt.
Ingrediënten:
- 350 gram kippendij filet in blokjes
- 100 gram fijn gesneden witte kool
- 1 teen knoflook geperst
- 60 gram sperzieboontjes
- 3 el. wok olie
- ½ bakje Javaanse pindasaus
- ½ theelepel sambal manis
- 1 eetlepel bruine suiker
- 2 liter kippenbouillon
- 200 ml kokosmelk
- 60 gram taugé
- 1 blok wok noedels
- 2 stengels bosui
- 2 hardgekookte eieren
- verse koriander
Aan de slag:
- Snijd de bosui in ringetjes, de kool in dunne reepjes en maak de boontjes schoon.
- Verhit de wok olie, fruit de ui met de uitgeperste knoflook. Bak daarna de kip mee en voeg de witte kool toe.
- Meng de pindasaus, sambal en suiker erdoor. Laat dit even meebakken.
- Zet het vuur laag en voeg de bouillon ( ik maakte die van heet water en kipbouillon blokjes) toe.
- Voeg de kokosmelk en de boontjes toe.
- Laat de soep een kwartiertje zachtjes doorkoken tot de boontje en kip goed gaar zijn.
- Voeg de noedels toe en kook die mee volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Neem een ruime soepkom. Leg op de bodem taugé. Schep hier de warme soep op en leg er een half gekookt ei in en garneer met fijngehakte koriander.
TIP: Deze soep is zo lekker dat je de ingrediënten best kunt verdubbelen en zo in één moeite lekker veel kunt maken. Wat je over hebt kun je invriezen voor een makkelijke maaltijd op een ander moment. Je maakt dan ook gelijk ingrediënten als de Javaanse saté saus en witte kool op.
Klik op de foto om naar de Burleigh Collectie te gaan.
Op zoek naar andere soep gerechten?
Romige kippensoep met champignons
Snelle courgette, tuinerwtjes soep
Laat vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #ENJOYTHEGOODLIFE als je deze, of andere recepten van ENJOY! hebt gemaakt. Dat vind ik leuk!
♥ Bewaar voor later op Pinterest ♥