Iedereen is mooi op zijn eigen manier.

Iedereen heeft er mee te maken en voor iedereen is beauty dan ook iets anders. Zo zijn er bijvoorbeeld vrouwen en mannen die zich niet comfortabel voelen bij een puur natuur gezicht en anderen gaan absoluut niet zonder make-up de deur uit. Maar er zijn ook vrouwen en mannen die zich er niks van aantrekken hoe ze er uit zien. Zij trekken bij wijze van spreken nog net aan een schone onderbroek aan voor dat zij de deur uit gaan. En dan heb je natuurlijk ook nog vrouwen en mannen die het leuk vinden om er goed uit te zien, maar geen hele lagen make-up op doen en ook gerust dagen doorbrengen zonder make-up.

Mijn beauty routine

Ikzelf behoor tot deze laatste groep. Het ene moment maak ik mezelf geheel op, ik gebruik dan van highlighter tot aan lippenstift en alles wat daartussen zit. Terwijl ik ook dagen heb waarbij ik geen zin heb in make-up. Wel verzorg ik bijna dagelijks zowel na het opstaan, als voor het slapen gaan, mijn gezicht. Ik schrijf ‘bijna’ dagelijks want ja ook ik ga wel eens na een nachtje stappen, met make-up op slapen. Maar zodra ik de volgende ochtend wakker word en mijn gezicht vies aanvoelt, heb ik direct spijt. Mijn ogen doen pijn en mijn huid trekt. Het enige wat ik op dat moment nog wil is
naar de badkamer rennen en mijn gezicht schoonmaken. Dit bewijst maar weer hoe slecht het is voor je huid om met make-up op te gaan slapen.

Ik verzorg mijn gezicht en hals met lotion, tonic, serum, dag/nachtcrème en natuurlijk oog crème (Je kan niet vroeg genoeg beginnen met het tegen gaan van rimpels). Omdat het altijd fijn aan voelt, heerlijk ruikt maar vooral omdat het je huid verzorgt. Hoe ouder je wordt hoe belangrijker het wordt om je gezicht in de watten te leggen.

Voorbeeld

Toen ik make-up begon te ontdekken was ik ongeveer 14/15 jaar en had ik geen filmpjes op Youtube die mij konden laten zien hoe ik zo mooi mogelijk mijn make-up kon aanbrengen. Ik heb dit dan ook voornamelijk geleerd door het te proberen en door naar mijn oudere nichten te kijken. Mijn moeder heeft mij op deze leeftijd nooit tegen gehouden om make-up te dragen ondanks dat zij het er niet altijd mee eens was dat ik make-up droeg. Wel heeft zij vanaf het begin af aan duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om je te reinigen en te verzorgen.

Daarnaast leerde mijn moeder mij dat het belangrijk is om genoeg water te drinken zodat je lichaam en huid goed kan
hydrateren. Tegenwoordig is de leeftijd om met make-up te experimenteren steeds jonger, ik zie soms meisje met make-up rondlopen die nog op de basisschool zitten. Sommige ouders moedigen dat aan, andere keuren het af. Je hebt in deze tijd ook veel meer voorbeelden. Zodra je YouTube opent komen de eerste beauty tutorials al tevoorschijn.

Jongens

Het valt mij ook op dat er nu ook steeds meer jonge jongens geïnspireerd raken door make-up en er open voor uit durven te komen dat zij het leuk vinden om make-up te dragen. Persoonlijk vind ik dat erg moedig. Maar ik vind eigenlijk dat wij er in deze tijd niet zoveel meer van moeten aantrekken wat anderen vinden en gewoon lekker ons
zelf moeten, kunnen en durven zijn. Iedereen is tenslotte mooi op zijn eigen manier en mag daar trots op zijn!!

Dit beauty artikel is geschreven door Rosanne, de nieuwe gastredacteur van ENJOY! The Good Life. Rosanne gaat ons eens per maand, op zaterdag, inspireren met haar kijk op beauty.

ENJOY! your Saturday.

Beeld: Pexels

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.