Hummus, zo maak je dat makkelijk zelf! | ENJOY! The Good Life

Hummus, zo maak je dat makkelijk zelf!

De laatste tijd zijn de pubers een beetje zat van de geijkte vleeswaren voor op brood. Momenteel staat de koelkast vol met dips en smeersels. Stapels bakjes staan er soms in de koelkast. Waaronder ook diverse soorten hummus. Niet dat het nu de wereld kost, maar ik hou gewoon niet zo van al die kant en klaar producten. Zeker niet omdat je het heel eenvoudig zelf te maken is en ook nog eens veel lekkerder is.

Boodschappen

De damespuber vond het maar een hoop gezeur. Toch vond ik ineens in de digitale boodschappenmand de ingrediënten voor hummus. Blikjes kikkererwten en tahin. De basis ingrediënten. Tahin is een smaakmaker en gemaakt van sesamzaadjes en olijfolie. Nadat de boodschappen bezorgd waren, werd mij ineens dit plankje met hummus en dippers voor geschoven. Ze was overstag en had niet verwacht dat het zo eenvoudig was. Samen hebben we gesmuld van deze gezonde snack.

Hummus, zo maak je dat makkelijk zelf! | ENJOY! The Good Life

“Dubbeldippen is een absolute no-go!”

Dubbeldippen

En of ik ook even wil vermelden dat ‘dubbeldippen’ een absolute no-go is. Ik had geen idee wat dubbeldippen was. Als je in dit geval je paprika of komkommer in erin hebt gedipt, een hap neemt en vervolgens weer dipt. Ik weet meteen wat ze bedoeld en vind het hilarisch dat er alweer een passend woord voor gevonden is. Ze heeft gelijk. Dat is behoorlijk onsmakelijk en zeker in deze tijd staat daar de doodstraf op 🙂

Ingrediënten voor een bakje:

  • klein blikje kikkererwten (200 gram)
  • 1,5 eetlepel tahin
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • snuf komijn
  • snuf paprikapoeder
  • ¼ theelepel sambal oelek
  • peper en zout
  • 2 eetlepels citroensap
  • flinke scheut olijfolie

Hummus, zo maak je dat makkelijk zelf! | ENJOY! The Good Life

Aan de slag:

Het maken van hummus is ook kwestie van persoonlijke smaak. Hierboven vind je de basisingrediënten. Proef vooral veel tussendoor en voeg meer ingrediënten toe als dat de smaak voor jou lekkerder maakt. Sambal hoort er volgens mij niet standaard in, maar wij houden hier wel van een beetje pit.

Giet de kikkererwten af. En houd er een paar achter voor garnering. Het handigste is om alle ingrediënten in een mengbeker te doen en de staafmixer er doorheen te halen. Dan ben je eigenlijk al klaar. Proef even en bepaal of er voor jou misschien nog iets meer kruiden, peper, zout, citroensap of sambal bij moet. De hummus moet een lekker smeuïg smeersel zijn. Is het de droog naar je zin, voeg dan nog wat olijfolie toe.

Schep de hummus in een bakje en garneer met de overgebleven kikkererwten. Schenk er een beetje olijfolie over en nog een snuf paprikapoeder. De hummus is heerlijk op brood. Als dip voor Turks- of pita brood, maar ook heerlijk om komkommer, paprika, selderij en/of wortels in te dippen. Je bewaart het afgedekt in de koelkast.

ENJOY! your homemade yummies.

Beeld: ENJOY! The Good Life
Bewaar voor later op Pinterest ♥ 

Hummus, zo maak je dat makkelijk zelf! | ENJOY! The Good Life

 

 

 

 

 

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.