koningsbosch tuin

In het weekend vind ik het heerlijk om even de benen te strekken en de natuur in te gaan. Een niet al te lange wandeling met als beloning even neerstrijken bij een leuke horecagelegenheid. Bij mij in de buurt kan dat heel goed. Fijn aan zee, in de bossen of in het duingebied. Zo schreef ik al eens over Gasterij Kruisberg in Heemskerk en Het Ruiterhuys in Castricum/Bakkum waar ik regelmatig te vinden ben.

koningsbosch duo bos

Sinds kort is er een nieuwe hotspot bijgekomen “Huize Koningsbosch” in de voormalige jeugdherberg in Bakkum. Midden in het Noord-Hollands Duinreservaat en vlak aan zee. Hier kun je terecht om te borrelen, eten, vergaderen of feesten in één van de drie zalen en… slapen! Het hotel heeft 23 luxe hotelkamers.

Een prima plek voor een weekendje relaxen midden in de natuur en voor vertier ga je naar leuke steden als Alkmaar en Haarlem. En ook Bergen en Egmond liggen niet ver uit de buurt.

koningsbosch bord

Wij maakte een wandeling door het Noord-Hollandse Duinreservaat. Geloof het of niet maar je hebt om hier te mogen wandelen een duinkaart of dagkaart nodig. Die kun je kopen bij Huize Koningsbosch of in één van de automaten die bij de parkeerplaatsen staan. Je betaald voor een dagkaart € 1,80. Je loopt vanaf de parkeerplaats van Huize Koningsbosch zo het duingebied in en kunt van daaruit diverse wandelroutes volgen.

koningsbosch duo braam

Momenteel zijn er volop bramen te plukken langs de bosranden aan het open veld. Neem dus een zakje of bakje mee als je gaat wandelen.

koningsbosch terras

Terug bij het hotel strijk je, bij mooi weer, neer op het mooie terras onder de grote kastanjeboom die als natuurlijke parasol dienst doet.

Koningsbosch duo food

Wij namen koffie en thee en bleven daarna nog even plakken voor een borrel met bitterballetjes en een proeverij van ham en worst. Die overigens heerlijk smaakte.

Koningsbosch rest

Bij minder weer is het goed toeven in het restaurant van Huize Koningsbosch. Hiervoor kun je dagelijks vanaf 10.30 uur terecht voor de lunch en lekkers bij de borrel.

koningsbosch duo rest

Op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag wordt er een 3-gangen Table d’hôte menu geserveerd voor € 31,50 p.p. Daarnaast worden er een aantal supplementen geboden om het menu nog uit te breiden. Wekelijks wisselt dit menu. Bijzonder is ook dat het restaurant mogelijkheid biedt voor Private Dining of je kunt op verzoek aanschuiven aan de Chef’s Table. Helaas heb ik er nog niet gegeten maar zodra dat het geval is volgt hier nog een review van.

Koningsbosch haard

In de winter lekker met vrienden bij de grote haard kruipen. Gezelligheid!

koningsbosch duo inside

Wat ik bijzonder aan de inrichting vind, is dat het een geheel eigen stijl heeft. Eens niet een landelijke uitstraling maar een lekker los retrostijltje. Gewaagde kleurcombinaties maar zeker niet schreeuwerig en straalt toch een zekere rust uit.

Ik raad je zeker aan om eens een bezoek te brengen aan Huize Koningsbosch. Even anders dan anders en zeker verrassend. Kom je van ver? Dan is deze plek de moeite waard om een weekendje door te brengen.

Toch wil ik wel een kritische kanttekening maken. Ik was hier op een prachtige zondag en het terras zat vol met gasten. Men moest eindeloos lang op hun drankjes en hapjes wachten en aan tafels plaats nemen die nog vol stonden met de versnaperingen van de voorganger. Het bedienend (veel te jonge) personeel was onervaren. Dat vind ik jammer. Als je zo een prachtige nieuwe zaak opent is het belangrijk dat je een paar horeca tijgers aantrekt om de zaak op de kaart te zetten. Daarnaast kon ik het lege restaurant door lopen, door de lobby struinen etc. zonder dat ook maar iemand mij aansprak of ons welkom heette. Dat gaf mij niet zo’n gastvrij gevoel. Niet leuk om deze laatste alinea toe te voegen maar zoals jullie van mij gewend zijn wil ik een eerlijke review van mijn bezoek geven. Ik hoop dat ik bij een volgend bezoek deze laatste alinea kan deleten 🙂

Zoals gezegd….. Ga er zeker een keer een bezoekje brengen! En leuk als je hier een reactie achterlaat wat jij van Huize Koningbosch vindt.

ENJOY!

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Avatar
  Familie kuhlemeier
  http://Hennie

  Wij hadden een diner gewonnen via Facebook ,mijn man ,dochter en ik
  Het ontvangst was zeer hartelijk ,de bediening uitstekend ,(ik zelf heb 20jaar in de horeca gewerkt )
  Het eten was uitstekend ,we zijn heerlijk in de watten gelegd en mijn dochter mocht even een kijkje
  In de keuken nemen .
  Wij komen zeker terug

  september 12th, 2015 17:48
  Reply
  01

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.