HORTENSIA ANNABELLE IN GLAS | ENJOY! The Good Life

HORTENSIA ANNABELLE IN GLAS

In de tuin beginnen de planten al tegen de herfst aan te leunen. De spinnen zijn alweer grote spinnenwebben aan het maken, waar je in een onoplettend moment verstrikt in raakt. De druiven kleuren diepblauw en de vogels liggen op de loer om aan te vallen. Allemaal tekens dat het tuinseizoen alweer een beetje op zijn eind loopt. Helaas…..

SNAPSHOTS week 28/2017 | ENJOY! The Good Life

Ideale plant

Mijn achtertuin is een zee van witte Hortensia’s Annabelle. Een ideale plant waar ik geen omkijken naar heb, behalve dan dat de boel her en der een beetje gestut moet worden omdat anders alle bloemen over het tuinpad heen vallen. Onderhoud aan de tuin is door deze dankbare planten niet nodig. Het onkruid krijgt geen kans om te groeien.

Momenteel worden de bloemen topzwaar en beginnen te verkleuren. Ik knip nu dan ook regelmatig een flinke bos van deze mooie bloemen voor in huis, om nog extra lang van ze te kunnen genieten Ik schreef hier eerder al eens over.

HORTENSIA ANNABELLE IN GLAS | ENJOY! The Good Life

Glaswerk

Dé trend is om bloemen en planten op water te houden in glazen vazen, flessen en oud laboratorium glaswerk. Hierin gedijen sommige planten heel goed en de stekken kunnen mooi wortelen. Maar bovenal staat het heel mooi in je interieur. Als je verschillend glaswerk in een groepje bij elkaar zet, met her en der een stek of bloem erin maakt een mooi geheel.

HORTENSIA ANNABELLE IN GLAS | ENJOY! The Good Life

Zo knipte ik niet alleen een paar mooie bloemen uit de Hortensia Annabelle, maar ook nog wat jonge uitlopers vol met frisgroen blad. Dat staat heel decoratief en kleurrijk en met een beetje geluk wortelt de tak en heb ik jonge aanwas voor volgend seizoen of kan ik een ander een plezier doen met deze mooie planten.

Zoek wat flessen, potjes, vazen van glas bij elkaar. Even achterin je kasten graven, in de schuur struinen, wat lenen of een goede reden om naar de kringloop te gaan. Hier vind je altijd wel iets bruikbaars voor een prikkie. Wil je het echt ‘classy’ aanpakken dan kun je, je natuurlijk te buiten gaan bij diverse mooie bloemenwinkels, woonwinkels, of brocante winkels als Burbri, De Weldaad, of Van Dijk & Co.

HORTENSIA ANNABELLE IN GLAS | ENJOY! The Good Life

Stekken maar!

Ik vond nog wat glaswerk en zette hier een tak en een bloem in. En gaf beide een mooi plekje op de lijstplank in de keuken. De sombere hoek zag er gelijk een stuk zonniger uit. Simpel als wat maar het resultaat is groots. Ik gebruikte in dit geval de Hortensia Annabelle maar je kunt natuurlijk van alles en nog wat uit je tuin gebruiken. Net wat jij mooi vindt. Takken van kruiden als rozemarijn, basilicum, lavendel of salie kun je hier ook perfect voor gebruiken.

Zorg er wel voor dat je glaswerk goed schoon is en ververs het water regelmatig. Een tip waar planten je dankbaar voor zijn en wat ook het water wat langer helder houdt is een drupje bleek aan het water toevoegen. En met een beetje geluk groeit er weer een nieuwe plant uit jouw decoratieve stek 🙂

Op zoek naar meer interieur ideetjes van ENJOY!?

SNAPSHOTS WEEK 15/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Amsterdam Woonshopping Tour

 

haarlem shopping home stock vintage

 

 

♥  Home Stock Limited Editions, Haarlem

 

Kweek je eigen avocadoplant | ENJOY! The Good Life

 

♥  Kweek je eigen avocadoplant

 

 

Meer interieurtips ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

 

ENJOY! the beautiful white Annabelle hydrangea.

Pictures: ©ENJOY! The Good Life

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.