About 2017 | ENJOY! The Good Life

Hoe was 2019 en wat gaat er komen?

Zoals elk jaar kijk ik graag aan het eind van het jaar terug op het afgelopen jaar. Eigenlijk was ik van plan een time out te houden tussen kerst en oud & nieuw, maar ENJOY! is als mijn derde kind; het laat je nooit los. 2019 was in veel opzichten een mooi jaar. Langzaam krabbel ik na twee-en-een-half jaar operaties en revalidatie van mijn enkel weer een beetje op. Al die tijd heb ik mij afgesloten in mijn eigen coconnetje. Dat voelde veilig en nu probeer ik daar steeds een klein beetje meer uit te komen.

Bewuster

Een tegenslag als deze brengt ook altijd weer iets goeds en dat is dat ik mij nog bewuster ben geworden van wat echt belangrijk is. Dat is voor mij niet die dure auto, zes keer per jaar op vakantie, tig keer uit eten en mijn leven zo vol plannen dat ik als een kakkerlak overal achteraan ren. Terug naar de essentie en dat is doen waar ik echt gelukkig van word. Het zit hem niet in spullen, hoewel ik niet zou weten wat ik zonder mijn MacBook en mijn camera zou moeten. Voor mij zit geluk in mijn, soms bloed irritante, pubers. Ik mopper vaak op ze, toch zou ik niet weten wat ik zonder ze zou moeten. Deze fase vind ik geweldig. Ze ontwikkelen zich enorm en doen hun uiterste best om onder de vleugels van hun moeder vandaan te komen.

Pubers

Het is fantastisch om te zien hoe groot hun wereld is en wat er allemaal mogelijk is. Ik moet bekennen dat het in het begin best lastig was om ze los te laten. Nu gaat het mij steeds beter af en pakken ze alle ruimte om hun dromen na te jagen. Met vallen en opstaan. Soms met hele domme acties die ik ze laat ervaren als een heel wijze les. Ik besef heel goed dat er een moment komt dat wij niet meer altijd samen zullen zijn. Dat moment kan ik best tegenop zien. Daarom geniet ik extra van de kostbare tijd die we nu nog samen doorbrengen. En dat is niet zo vaak meer omdat hun moeder wel de laatste prioriteit in hun leven is op dit moment. En dat is goed. Als we weer eens samen zijn, genieten we daar alle drie dubbel en dwars van. Ik ben heel trots op ze, het zijn mooie mensen geworden en ik ben heel benieuwd welk pad ze gaan volgen.

Zo, dat was even een stukje sentimenteel gewauwel van een ouwe tak. Dan kunnen we nu verder met terugkijken op andere zaken en een beetje vooruitkijken naar 2020.

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

About ENJOY!

Met mijn andere kind, ENJOY!, heb ik wederom een heel goed jaar achter de rug. De bezoekersaantallen stegen behoorlijk van 35000 bezoekers per maand aan het begin van het jaar, naar ruim 53000 bezoekers aan het eind van het jaar. Nog altijd vind ik het heel leuk om te schrijven, te fotograferen en met de website bezig te zijn. Het is inmiddels meer dan een hobby geworden.

Maak kennis met Martine. Fashion blogger voor ENJOY! | ENJOY! The Good Life

Martine

Op ENJOY! ben ik niet meer de enige die schrijft. Alweer een behoorlijk tijd is Martine van de partij. Elke dinsdag schrijft zij heerlijke inspirerende blogs over mode. Ik kijk er altijd naar uit als ze de tekst aanlevert en ik aan de slag kan met de opmaak van haar artikelen. Ook voor mij elke week weer een enorme dosis mode inspiratie. Heb je vragen voor Martine of ideetjes waar je weleens iets meer over zou willen weten op ENJOY!? Laat je comment achter onderaan haar blogs of stuur een mail naar ENJOY!. Komend jaar is Martine ook weer van de partij. Daar ben ik heel blij om, want haar mode-item hoort er inmiddels helemaal bij. Zij gaat niet meer elke dinsdag publiceren, maar om de week.

SNAPSHOTS 46 en 47/2019 | ENJOY! The Good LifeJan

En er is nog een nieuwe gastredacteur aangeschoven. Dat is Jan Blom van Bends en Curves. Jan heeft laatst een heerlijk artikel geschreven voor ENJOY! over roadtrips. Niet zomaar roadtrips, maar met de nodige pk’s en allure. Ik heb in ieder geval gesmuld van zijn verhaal en ik hoop jij ook. Jan zal komend jaar om de maand een artikel schrijven over zijn passie. Snelle sportauto’s en de mooie reizen die hij daarmee maakt.

Iets voor jou?!

Graag zou ik nog een aantal nieuwe gastredacteurs verwelkomen op ENJOY! Dit platform zo af en toe te delen met andere levensgenieters die daardoor de kans krijgen om ons mee te laten genieten van hun passie. Wil jij jouw passie voor bijvoorbeeld kunst, interieur, beauty, reizen, fotografie, etc. delen? Of heb je ideeën en tips over duurzaamheid, het nieuwe werken, bewustzijn, bezuinigen, opruimen? Of misschien heb jij wel een beroep dat tot de verbeelding spreekt of zou jij graag jouw huis en/of interieur in de spotlight zien. Bedenk het, trek de stoute schoenen aan en stuur een mail naar enjoythegoodlifeblog@gmail.com

TOP 5 best gelezen:

Hoewel ENJOY! een speld is in de enorme hooiberg die online media heet, ben ik ontzettend trots en vaak ook heel verrast hoeveel mensen ENJOY! weten te vinden. Nooit gedacht dat iets dat begonnen is met het opruimen van wat hersen-spinsels, een inspiratiebron zou worden voor zoveel lezers! Afgelopen jaar waren dat er meer dan 300.000 unieke bezoekers en ruim een half miljoen pagina weergaven. En wat bekeken al deze bezoekers het liefst?

Ontbijttaartjes met banaan en blauwe bessen | ENJOY! The Good LifeSNAPSHOTS week 38/2016 | ENJOY! The Good LifeHavermout appelcake | ENJOY! The Good LifeSNAPSHOTS WEEK 35/2019 | ENJOY! The Good Life

De recepten op ENJOY!:

 1. Ontbijttaartjes met banaan en blauwe bessen -koolhydraatarm- (67.671x)
 2. Kip in ’t pannetje (48.938x)
 3. Havermout Appelcake (45.638x)
 4. Kip in de hoed (39.826x)
 5. Jamie’s spinazietaart met feta (26.346x)

Na heel veel recepten zijn ook dit artikelen die graag gelezen worden:

BestNine2019 on Instagram

Social Media

Nog altijd is Social Media niet iets waar ik veel tijd aan besteed. Wel heb ik Instagram Stories ontdekt. Als ik eraan denk, meestal op de dagen dat ik thuis werk, dan post ik wat kiekjes. Instagram posts plaats ik steeds minder. Het zit gewoon niet in mijn systeem en om eerlijk te zijn wil ook niet dat het ooit in mijn systeem komt. Ik post wanneer ik daar zin in heb. Dat is te merken in de cijfertjes, maar dat is niet erg. De laatste tijd ben ik wel weer wat vaker inspiratie aan het opdoen op Insta. Je vindt er soms geweldige Instagram accounts. Vooral Scandinavische accounts zijn favoriet.

Favoriete Instagram accounts:

SNAPSHOTS WEEK 50 en 51/2019 | ENJOY! The Good Life

Samenwerkingen

Zo langzamerhand weten steeds meer bedrijven, PR- en Marketingbureaus ENJOY! te vinden. Daar komen soms leuke samenwerkingen uit die goed passen bij ENJOY!. PR events heb ik aanzienlijk minder bezocht. Het ontbreekt mij gewoon aan tijd. Daarbij vind ik het niet leuk om in een paar uurtjes met een kluit bloggers, influencers en andere pers een product in hapklare brokken voorgeschoteld te krijgen. Het kost tijd/geld en ik heb soms helemaal geen zin om verplicht ‘leuk’ te moeten doen. Toch maak ik af en toe een uitzondering en dan is het toch altijd weer een interessante ervaring. Met sommige PR bureaus werk ik al best lang samen en die voelen prima aan wat er bij ENJOY! past.

Voor de laatste samenwerking van dit jaar mocht ik samen met een vriendin naar Roermond. Wij hebben het erg leuk gehad en waren verrast door de mooie stad.

SNAPSHOTS WEEK 42 en 43/2019 | ENJOY! The Good Life

Hoe verder…

Er zal het nieuwe jaar niet veel veranderen. Ik hoop dat ik de blogflow vol kan houden zoals hij nu is. Dat is best een zware kluif naast mijn baan. Als ik iets graag doe, dan is het mijn werk voor ENJOY!.

Graag zou ik nog een webwinkel aan de blog toe willen voegen met alle favorieten van ENJOY!, een nieuwe layout en een paar nieuwe foto’s van mezelf. De foto die nu in de sidebar staat, is er één die er staat vanaf het eerste uur. Hoog tijd die eens te vervangen

Sinds kort ben ik ook flink aan het opruimen. Je vindt veel leuke spulletjes van ENJOY!, die plaats moeten maken, op het Instagram account ENJOY! The Second Life. Zit er iets voor je tussen? Reageer dan met VERKOCHT! en de eerste die dat doet mag het artikel kopen.

Privé

Afgelopen jaar ben ik langzaam weer opgekrabbeld. Ik ben letterlijk weer op de been gekomen. Het is sinds de laatste weken dat ik weer een beetje vertrouwen krijg en weer op pad durf. Hoop dat mijn loopmoves het komende jaar nog wat verbeteren.

SNAPSHOTS WEEK 2/2017 | ENJOY! The Good Life

Doelen van 2019

Ik heb de doelen er weer bijgenomen die ik elk jaar in mijn Bullet Journal zet. Dat was:

 • weer kunnen lopen – check
 • een part-time baan voor erbij – check
 • gezonde leefgewoontes – niet helemaal gelukt want de laatste maanden van het jaar heb ik alles gevroten wat los en vast zat
 • opruimen – niet helemaal gelukt. Hoewel ik veel heb weggedaan, heb ik nog steeds veel spullen die ik niet gebruik. Dat is een nieuwe uitdaging voor het komende jaar.
 • op tijd komen – wonderwel gaat dat steeds beter. Op wat fileleed na.
 • hebben: Vitra design spullen – the Housebird van Vitra kreeg ik van de pubers als verrassing voor mijn verjaardag

Doelen voor 2020:

 • opruimen – met stip op één
 • financiën in kaart brengen – hoewel ik in Excell een goed overzicht heb van mijn inkomsten en uitgaven, wil ik dit jaar gebruiken om uit te vogelen hoeveel ik precies nodig heb om al mijn vaste lasten te kunnen betalen. Daarvoor wil ik dan een passende en stabiele baan hebben. Ik heb een enorme ambitie en werk in een bedrijf waar veel mogelijkheden zijn. Maar dat is niet waar mijn hart ligt en eigenlijk wil ik ook niet meer werken dan strikt noodzakelijk is. Het liefst besteed ik mijn tijd aan ENJOY! of dingen die mij echt blij maken.
 • afvallen – The word is out! Ik moet er echt aan geloven. Dit jaar moet ik op rantsoen. Het is beter voor mijn lijf en waarschijnlijk ook voor mijn gemoedstoestand. Nu ik weer wat makkelijker kan bewegen, verwacht ik dat, dat een stuk helpt om de overtollige kilo’s kwijt te raken.

hoe beviel de spaar challenge | ENJOY! The Good Life

Nieuw jaar

Ontzettend veel zin heb ik in het nieuwe jaar. Ik ben benieuwd welke verrassingen 2020 voor mij in petto heeft. Zoveel leuke projecten gonzen er door mijn bovenkamer. En dit jaar ga ik natuurlijk weer een nieuwe poging wagen om de 52 weken spaar challenge te volbrengen. ‘The Frame van Samsung, lijkt mij een mooi doel om voor te sparen. En ik ga nog een challenge doen, die ik binnenkort met jullie zal delen.

2020 lijkt mij ook een perfect jaar om weer eens te gaan daten. Waar ik potentiële date-kandidaten vandaan zou moeten halen weet ik nog niet want Tinder heb ik weer afgezworen. Er komt vast een plan of iets leuks voorbij.

Het afgelopen jaar heb ik enorm veel televisie gekeken. Dat zou wel iets minder kunnen. Daarvoor in de plaats eens wat vaker een spelletje doen, eropuit gaan, lezen en/of tekenen.

Vakantie checklist voor vliegvakantie binnen Europa | ENJOY! The Good Life

Reizen

Ook elk jaar maak ik hier in dit overzicht alvast vakantie plannen. Dit jaar is in ieder geval het doel om, als de jongenspuber geslaagd is, met z’n drietjes het vliegtuig te pakken naar Kroatië. We willen graag een roadtrip maken langs de Kroatische kust. Misschien nog Slovenië meepakken en de damespuber wil graag naar Praag. Ik weet niet of dat allemaal gaat lukken, maar plannen genoeg.

Een weekendtrip naar een stad in Europa. Kopenhagen, London , Parijs, Berlijn, maakt niet uit. Er tussenuit en een paar dagen in een stad zwerven.

Heel graag zou ik dit jaar weer eens naar Scandinavië gaan. Een roadtrip langs de westkust van Zweden, eindelijk eens naar Herang Tunet, kerst vieren in Røros. Wie weet….

En Bossche Bollen eten in Den Bosch!

En wat zijn jouw plannen?

Weer genoeg plannen en ideeën voor het nieuwe jaar heb je kunnen lezen. Ik ben benieuwd overigens wie dit artikel helemaal uitgelezen heeft. Het meeste omtrent ENJOY! was natuurlijk niet mogelijk geweest zonder jou als lezer. Graag wil ik je dan ook heel erg bedanken voor jouw bezoekjes aan ENJOY! Ik hoop dat ik je ergens mee heb weten te inspireren. Heb je ideetjes, zou je iets willen weten, vind je dat ik eens over een bepaald onderwerp moet schrijven, vind je iets ongelooflijk stom of heb je plannen voor het komende jaar die je graag wilt delen? Laat je comment achter onder dit artikel of stuur mij een mail.

Lieve, lieve lezers van ENJOY!….

Ik wens jullie al het goede voor het nieuwe jaar! En niet vergeten….

ENJOY! The Good Life

Avatar
José
http://www.enjoythegoodlife.nl
 • Avatar
  AlettA

  Lieve José, ik lees je blogs met veel plezier, zo ook de blogs van de gastbloggers. Inspiratie genoeg maar doen is een tweede #gniffel.

  We gaan hier verthuizen, m.a.w. het huis aanpassen om er te blijven wonen en dus niet verhuizen. Het was een van de nwe woorden van 2019 maar heeft de top 3 niet gehaald. Dus de eerste 3 mnd is het hier een rommeltje/bende/etc. maar daarna zitten we er weer knapjes bij (is nu ook wel het geval maar ach je wil wel eens wat anders)

  Succes in 2019 met alles wat je gaat ondernemen, lieve groetjes AlettA

  december 29th, 2019 9:48
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Leuk te horen dat je nog altijd een trouwe volger bent! Dat worden pittige eerste maanden van het jaar. Verbouwen zorgt altijd voor stress. Maar je krijgt er wat moois voor terug. Benieuwd wat je allemaal gaat aanpakken?

   december 29th, 2019 10:43
   Reply
   02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.