HOE GAAT HET ERMEE? | ENJOY! The Good Life

HOE GAAT HET ERMEE?

“Hoe gaat  het ermee?” Dat is momenteel wel de meest gestelde vraag aan mij. Volgens mij heb ik hem inmiddels wel al duizend keer beantwoord. Tja, wat denk je zelf als je iemand in een rolstoel of op krukken zich ziet voortbewegen? Ik begrijp dat het goed bedoeld is en wat moet je anders zeggen “Hé, gaat nog steeds ruk hè?!”

Ik ben gewend dat ik altijd volmondig kan zeggen dat het goed gaat. Ook al gaat het klote omdat ik net weer zes blauwe enveloppen met enorme aanslagen in de bus heb gehad, ik van ‘je weet wel hormonen toestand op latere leeftijd’ het leven even totaal niet meer zie zitten, ik mijn autosleutels nergens meer kan vinden en ik geen reservesleutel heb…. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik zeg altijd dat het goed gaat. Da’s lekker makkelijk want dan hoef ik niets uit te leggen. En eigenlijk gaat het ook altijd goed want laten we wel wezen van die, heel grote, problemen ga je meestal niet dood. Hoogstens word je failliet verklaard, lig je met de dekens over je heen en ben je van plan de rest van je leven in bed te blijven maar na drie uur blijkt dat toch doodsaai. En die autosleutel is even knap lastig, want wat moet je zonder auto! Dan zal je moeten fietsen totdat je eindelijk een nieuwe sleutel hebt kunnen nabestellen voor een hoop geld en dan je sleutels ineens in de koelkast terugvinden omdat je daar destijds iets uit wilde pakken en vervolgens alles wat over de datum was, weg ging gooien en je vergeten was dat je daar even je sleutels neer had gelegd.

Maar nu is het anders. Door ‘het been’ gelooft natuurlijk niemand dat het goed met mij gaat. Ik zit al vier maanden achter de geraniums. Trouwens…. lichtroze, Franse garaniums ben ik ineens enorm gaan waarderen. Met zo’n mooie verweerde, aardewerken pot en schotel eronder. Heel decoratief en passend in een Scandinavisch interieur. En dat is best bijzonder voor zo’n Franse chauvinist.

Ja, ik weet het…. Ik dwaal af maar dat komt omdat ik het echt heel vervelend vind om het altijd maar over ‘dat been’ te hebben. Maar dat is wel wat het is en wat het nog heel lang gaat worden. En als je het aan mij vraagt én ik ben wel in de stemming om eens echt te vertellen hoe het met mij gaat. Berg je dan maar, want dan kan ik je dat in geuren en kleuren vertellen.  Je zult wensen dat je er nooit naar gevraagd had. Want geloof mij… ‘dat been’ is goed voor een heel dik boek wat ik erover zou kunnen schrijven.

Maar dat doe ik niet want ik richt mij graag op de leuke dingen van het leven. Zo vind ik het echt waanzinnig leuk als mensen ‘even’ aan komen waaien om mijn dag te kleuren en ik hoop, dat ik ondanks ‘het been’, hun dag ook een beetje kleur kan geven. Want daar geniet ik het meest van. Schroom dus niet als je zin hebt om ‘een bakske’ te doen. Ik heb toch niets beters te doen 😉 Én, als je mij nu vraagt hoe het gaat?….

Krijg je als antwoord dat het met mij heel goed gaat maar met mijn been klote. En dat is de waarheid. En als ik je een tip mag geven? Vraag maar niet “Hoezo klote?” want reken maar dat je dan een bak bagger over je heen krijgt. Als ik jou was zou ik het bij het deel houden waar het goed met mij gaat 😉

Wat zeg jij als iemand vraagt of het goed met je gaat? Altijd goed of doe jij uit de doeken hoe je, je echt voelt?

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

♥ VERGROOTGLAS ERBIJ?

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your Sunday

Picture: @Meijnhout Fotografie

 

 • Avatar
  Rory
  http://www.40envoorheteerstmoeder.nl

  Hmmm. En toch ben ik steeds meer van het ‘oprechte’ en geef ik inderdaad ook daadwerkelijk oprecht antwoord op de vraag hoe het met mij gaat. Overigens heb ik het gemist van je been en ben ik benieuwd wat er is gebeurd. Ik ga even scrollen op je site.

  september 17th, 2017 9:28
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Ik wil ook wel oprecht zijn maar als je vaak moet zeggen dat het niet zo goed met je gaat word dat ook vervelend voor een ander en voor je zelf. Ik zoek daarom maar een tussenweg en hoop dat ik over een tijd weer stralend kan zeggen dat het goed gaat. Ik heb mijn enkel op meerdere plekken gebroken tijdens een individuele persreis op Ikaria (Griekenland) Als je flink terugscrollt kun je het hele verhaal teruglezen via de Snapshots vanaf week 19.

   september 24th, 2017 9:20
   Reply
   02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.