Hoe die nieuwe baan bevalt? / ENJOY! The Good Life

Hoe die nieuwe baan bevalt?

Sinds kort ben ik weer aan het werk. Of het bevalt? Dagelijks vraag ik mij af waarom ik dit doe en moet ik de neiging onderdrukken om mijn jas en tas te pakken en naar huis te gaan. Dat dekt wel zo’n beetje de lading.

Droombaan

Toen ik eenmaal het besluit nam om weer te gaan werken voor een baas, nam ik mij voor, dat het iets moest zijn dat anders was dan ik ooit gedaan had. Absoluut niet op kantoor! Daar heb ik in mijn jonge jaren al teveel van mijn tijd verspilt. En als het dan een kantoor moest zijn, dan zeker zo’n hip kantoor in een oud pand aan de gracht, voorzien van veel planten, kunst, leuke gadgets, lekker eten, fietsen aan de muur en een fabulous en inspirerende werkplek.

Een baan waarin ik veel contact heb met mensen, inspirerende collega’s heb die openstaan voor de wereld, easy going zijn en ruimdenkend. Een bedrijf waar je mening en ideeën gehoord worden en waar je de vrijheid hebt om te gaan en staan waar je wilt omdat er een wederzijds vertrouwen is. Iets met interieur, reizen, hospitality. In ieder geval iets waar mensen blij van worden. Marketing, Sales of beter nog PR. Daar gaat mijn hart wel sneller van kloppen.

Mislukt

Ik kan je zeggen…. Dát is het allemaal niet geworden. Alles wat ik zeker niet wilde, is wat het nu is. Het universum heeft mijn wensen niet goed ontvangen of ik heb ze niet overtuigend genoeg uitgezonden. Ik slijt mijn kostbare uren tussen de inspiratieloze muren van een troosteloos kantoor op een even troosteloos bedrijventerrein aan de buitenrand van de stad.

Zo’n kantoor waarbij schotten tussen de bureaus staan om te voorkomen dat het al te gezellig wordt met je collega’s. De inrichting saaier dan saai, met hier en daar een vergeten sanseveria in de vensterbank. Ik heb het nog niet gecheckt, maar hij zou zomaar van plastic kunnen zijn.

Er is geen ruimte voor een kletspraatje, want je wordt de hele dag nauwlettend in de gaten gehouden. Is het de leiding niet, dan is het wel één van je collega’s die je handel en wandel nauwgezet in de gaten houdt en je te pas en te onpas met een venijnige sneer op je plek probeert te zetten.

Terug in de tijd

Nooit gedacht dat dit anno 2019 nog steeds aan de orde zou zijn. Ik ben weer terug in de tijd dat ik 17 jaar was. En ik door de directeur ter verantwoording werd geroepen omdat ik onder werktijd een broodje in de kantine ging halen. Ik was mijn eten vergeten mee te nemen van huis en gierde van de honger. Hij had blijkbaar niets beters te doen dan een onzekere stagiaire de stuipen op het lijf te jagen. Het positieve was dat hij vanaf dat moment wel mijn naam wist. Dat valt van de huidige CEO nog maar te bezien. Tenzij hij dit stukje onder ogen krijgt. Dan staat mijn naam vast en zeker in zijn geheugen gegrift.

Qua werk ben ik ook weer terug in de vorige eeuw. Net als toen ik stage liep zit ik nu weer brieven te vouwen en de enveloppen dicht te likken. Wat is er in 35 jaar gebeurt dat er nog steeds mensen zijn die dit dag in, dag uit moeten doen. Het zijn de zogenaamde ‘bullshit banen’. Banen waarvan het niemand iets interesseert dat je het doet, geen enkele eer valt te behalen en er zelfs niet de moeite, tijd en geld in gestoken wordt dit te automatiseren. Evenals de oneindige aantallen mail en ontelbare telefoontjes van klanten over dezelfde onderwerpen. Je zou denken, zorg ervoor dat die mailtjes niet gestuurd en belletjes niet gepleegd hoeven worden.

Nu denk je wat heeft dit gezever te maken met ENJOY! The Good Life. Voor mij is het ondanks dat het verre van mijn droombaan is, toch een heel bewuste keuze om deze baan aan te nemen. Ik kan namelijk al van een mug geïnspireerd raken en mezelf helemaal verliezen in ambitie. En dat is nu precies wat ik niet wil. Gegeven de omstandigheden denk ik dat ik het best wel naar mijn zin zal krijgen. Fijn om momenteel een stabiele basis te hebben en om mijn hoofd vrij te hebben voor dingen die ik wel heel erg de moeite waard vind. Met genoeg tijd voor ENJOY! The Good Life. En uiteraard is het ook meegenomen dat ik er een nieuw onderwerp bij heb om over te schrijven.

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

Sjans op de snelweg

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! The Good Life

Beeld: Meijnhout Fotografie

 

 

 

 

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.