Hij is van zijn voetstuk af. | ENJOY! The Good Life

Hij is van zijn voetstuk af.

Afgelopen week is één van, in onze ogen, betrouwbaarste mannen van zijn voetstuk afgesodemieterd. Het nieuws sloeg hier in als een bom. De damespuber kwam thuis met het nieuws dat de zanger, waarvan wij soms kneiterhard zijn liedjes meeblèren, een affaire heeft of heeft gehad. Het maakt niet zoveel uit wat, waar, hoe, wanneer en met wie. Maar ons vertrouwen in de mensheid is verdwenen.

Groot nieuws

Ze kwam thuis met groot nieuws waardoor ze behoorlijk teleurgesteld was. Deze mededeling nam ik met een flinke korrel zout. Meestal is het geen wereldnieuws en gaat het over één of andere YouTuber, die ik helemaal niet ken, of iemand die meedoet aan één of andere hysterische televisieserie. Dit keer ging het echter over iemand die we hoog hebben zitten, of liever gezegd, hadden zitten. Al zijn liedjes kennen wij, althans het oude repertoire, en blèren wij zo af en toe in een sentimentele bui mee. Respect hadden wij voor deze man als artiest, maar ook als echtgenoot en vader.

Scheve schaats

Hij en die ondeugend leuke kakker, waren de laatste twee mannen waarvan ik had verwacht dat zij een scheve schaats zouden rijden. Echte familiemannen, die hun vrouwen aanbidden en een lang en gelukkig huwelijk lijken te hebben. Samen met hun kinderen vormen zij mooie gezinnen. Althans, dat leek zo want ook deze ‘dromen zijn bedrog’. Zelfs bij Nederlands meest gevierde zanger.

En daar zitten we elkaar dan een beetje beteuterd aan te kijken. We voelen ons verraden en het gaat niet eens om ons. Maar is er dan helemaal geen man meer, die niet zijn heil elders zoekt als het even niet mee zit thuis? Of als hij zich even niet lekker in zijn pelsje voelt zitten? En wie zijn die vrouwen die het heel bewust aanleggen met de man van een ander? Hebben die dan helemaal geen zelfrespect?

Aan tafel

Die avond zitten de twee mannen, die wij zo hoog hadden zitten, bij elkaar aan tafel. Eén van hen is door het ijs gezakt en heeft zijn wederhelft meegenomen voor de ‘och en wee’. Tegen zijn slappe geklets kan geen tegeltjeswijsheid op, wat krom is valt niet meer recht te lullen. Zijn vrouw zit erbij en kijkt ernaar alsof ze elk moment naar de slachtbank gebracht kan worden.

Jammer dat de, normaal zo recht voor zijn raap presentator, niet even een flinke veeg uit de pan geeft. In plaats daarvan krijgen we een huzarenstukje zelfverheerlijking te zien. Wel werd hem even de mond gesnoerd, dat bracht bij de vrouw dan toch nog even een lach teweeg. Van haar mag hij voorlopig wel zijn mond houden kan ik mij zo voorstellen.

Betrouwbare kakker

Natuurlijk moeten zij lekker zelf weten hoe zij met hun huwelijk omgaan. Dat is aan hun en ik zal er geen nacht minder om slapen. Maar ik mag daar best iets van vinden. Het is behoorlijk egoïstisch om aan jezelf te denken ten koste van je vrouw en je kinderen. ‘De Waarheid’ komt namelijk vrijwel altijd uit. Zij moeten dealen met al die bagger en ouwe koeien die nu uit de sloot komen. Ik houd mijn hart vast voor die, in mijn ogen, laatste betrouwbare kakker in televisieland. Laten we hopen dat hij de verleidingen kan weerstaan en de huwelijkse trouw hoog weet te houden.

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

Sjans op de snelweg

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of abonneer je op de website van ENJOY! door je e-mailadres in te voeren in het balkje ‘Abonneer je’ aan de rechterkant van de website.

ENJOY! your Sunday

Beeld: Meijnhout Fotografie

 

 

 

Avatar
José
http://www.enjoythegoodlife.nl
 • Avatar
  Bianca
  http://Bianca

  Ik ben het met je eens hoor toen ik het las viel ik zowat van mijn stoel van verbazing, HIJ!
  Zo zie je maar elk huisje hèeft zijn kruisje, maar zeker niet elke man gaat vreemd.

  oktober 27th, 2019 18:04
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Klopt Bianca. Zeker niet alle mannen. En ook vrouwen kunnen er wat van 🙂

   november 13th, 2019 10:31
   Reply
   02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.