Het Succes van de Kringloopwinkel | ENJOY! The Good Life

Het Succes van de Kringloopwinkel

De kringloop vind ik een waar snuffelparadijs. Met regelmaat ben ik er te vinden. Om te voorkomen dat ik omkom in de spullen, moet ik van mijzelf bij elk bezoek een tas spullen inbrengen. Zo blijft het hier in huize ENJOY! een beetje in balans.

Terwijl de ene na de andere winkelketen failliet gaat, maakt één winkelketen een ongekende groei door: de kringloopwinkel. Over de kringloopwinkel is een hartverwarmende serie gemaakt “Het succes van de kringloopwinkel”. In deze serie niet alleen aandacht voor de spullen in de kringloop, maar ook de mensen die verborgen parels blijken te zijn.

Het Succes van de Kringloopwinkel | ENJOY! The Good Life

Commercieel succes

De kringloopwinkel is niet alleen een commercieel succes. Met meer dan 1000 winkels door heel het land en een geschatte omzet van zo’n 250 miljoen euro per jaar, is het vooral ook het sociale succes dat de kringloopwinkel zo bijzonder maakt. Er werken meer dan 20.000 mensen. Van vrijwilligers, asielzoekers, ex-gedetineerden, mensen met behoud van uitkering en betaalde krachten. Samen versterken ze elkaar en proberen elkaars problemen op te lossen. Zonder dat de overheid zich daarmee bemoeit.

Speuren naar schatten

Voor sommige mensen, waaronder ikzelf, is het een ware verslaving om in de constante aanvoer te speuren naar schatten. Je ziet er tieners op zoek naar vintage kleding, een bijstandsmoeder op zoek naar speelgoed voor haar kinderen en andere praktische zaken en de eigenaresse van de Range Rover gaat er op zoek naar design spullen. Ikzelf snuffel meestal tussen het serviesgoed.

Het Succes van de Kringloopwinkel | ENJOY! The Good Life

Tv-serie

De VPRO maakte een prachtige vijfdelige serie “Het succes van de kringloopwinkel” Hier worden gewone en bijzondere mensen gevolgd die werkzaam zijn in de kringloop door heel het land. Maar ook de bezoekers komen in beeld en geven ons een kijkje in hun huis. Het Nederland van nu is te zien in de kringloopwinkel. Het echte hart van Nederland.

De serie is deze hele week te zien op NPO2 om 21.10 uur. De afgelopen drie afleveringen zijn hier terug te zien of op uitzending gemist. Zeker een aanrader om deze serie over de kringloopwinkel te bekijken.

ENJOY! this tv-series

Pictures: © VPRO & Jan Lankveld

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.