Het Pioppi Dieet | ENJOY! The Good Life

Het Pioppi Dieet + WINACTIE!

Een vers jaar brengt goede voornemens met zich mee. Eén van die voornemens is meestal afvallen. En uit ervaring weet ik dat diëten een enorme ‘struggle’ is. Ik houd het dan ook na jaren proberen maar voor gezien. Totdat ik van het koolhydraat arme dieet hoorde en Het Pioppi Dieet. Al zappend kwam ik bij de uitzending van Dokters van Morgen terecht die over Het Pioppi Dieet ging. Mijn interesse was gewekt en ik besloot mij te gaan verdiepen in Het Pioppi Dieet.

Waar mensen vergeten dood te gaan.

In het zuiden van Italië ligt het slaperige dorpje Pioppi. Het leven is hier eenvoudig en goed. De mensen worden er in goede gezondheid behoorlijk oud. Ze gaan niet naar de sportschool of naar de supermarkt. Ze genieten van het leven, eten goddelijk, doen even een tukje midden op de dag, drinken dagelijks een glaasje wijn en slapen als een roos. Vergelijkbaar met de inwoners van de Blue Zones waar mensen gewoon vergeten dood te gaan.

Haalbaar

Je hoeft dus geen lekker eten af te slaan. Uren afzien in een geestdodende sportschool al evenmin. Het Pioppi Dieet helpt je om in 21 dagen simpele, haalbare en duurzame veranderingen door te voeren in je eet-, slaap- en beweegpatroon. Voor iedereen haalbaar, ook voor de druktemakers onder ons. Dit dieet vermindert het risico op diabetes type 2 en hartaandoeningen. In 21 dagen wordt er een basis gelegd voor een nieuwe levensstijl, die getest is op patiënten van het Leiden UMC, met een sensationeel resultaat.

Verkeerde adviezen

Het Pioppi Dieet is gemaakt door documentairemaker en atleet Donald O’Neill en de Britse cardioloog Aseem Molhotra. Het is geschreven naar aanleiding van de documentaire ‘The Big Fat Fix’ die beide heren in 2015 maakten. Zowel de film als het boek bewijst dat de obesitas epidemie het gevolg is van verkeerde adviezen. De adviezen waar wij allemaal groot mee geworden zijn: ‘Minder eten, meer bewegen en vet vermijden’ hebben ons alleen maar dikker en ongezonder gemaakt. Het zit hem niet in het vet, maar in de hoeveelheid suiker en snelle koolhydraten die ons ziek maken. Hart- en vaatziekten blijken veroorzaakt te worden door insuline resistentie en niet door vet in onze voeding. Bewerkte voeding blijkt de grootste bedreiging voor onze gezondheid.

Pasta eters

Maar Italianen zijn toch echte pasta eters?! Hoe zit dat dan? De Italianen eten niet zulke enorme hoeveelheden pasta als wij dat doen. De pasta bestaat uit een klein onderdeel van de maaltijd. Meestal als voorgerecht. Daarnaast eet men veel (gegrilde) groente en een klein stukje vlees of vis. Toetjes worden alleen geserveerd op zondag. Eten is belangrijk en daar trekt men graag veel tijd voor uit. Op zoek naar de beste ingrediënten, vaak uit eigen moestuin, en er vooral van genieten in fijn gezelschap en een glaasje rode wijn.

Het Pioppi Dieet

Het boek bestaat uit drie delen waarvan het eerste deel gericht is om uit te leggen hoe het nu precies zit met onze voeding. Waarom we meer vet zouden moeten eten en minder koolhydraten. Het tweede deel gaat over verantwoord bewegen en in het laatste deel zijn veel recepten te vinden.

Het Pioppi Dieet is verkrijgbaar in de boekhandel voor € 16,99 en hier online te bestellen. 28 januari komt er ook een Pioppi Kookboek uit met 40 recepten uit Pioppi. Hier kun je het boek alvast reserveren.

Winactie ‘Het Pioppi Dieet’

Ben je benieuwd naar ‘Het Pioppi Dieet? Ik mag een boek weggeven. Wat moet je doen….

 • Laat weten dat je mee wilt doen aan de winactie door een comment achter te laten onderaan dit artikel.
 • Laat een e-mailadres achter, zodat ik je kan mailen als je de winnaar bent. Zonder e-mail ding je niet mee.
 • Like ENJOY! op Facebook,  Instagram of  Twitter. Dit is niet verplicht, maar wordt wel zeer gewaardeerd 🙂
 • De winactie loopt t/m 6 januari. De winnaar wordt 7 januari in de Snapshots van ENJOY! bekend gemaakt. Ik zal de winnaar persoonlijk een mail sturen. Belangrijk is om binnen 72 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.

Ik ben benieuwd of je al eens hebt gehoord van Het Pioppi Dieet. Misschien heb jij je leefstijl al aangepast volgens deze methode? Of je bent helemaal klaar met al die nieuwe diëten, dat kan natuurlijk ook. Leuk als je een reactie achterlaat hieronder in de comments.

ENJOY! this healthy lifestyle book.

Foto’s: ©ENJOY! The Good Life

 

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl
 • Avatar
  Anne Marieke Knol

  Dat zou een mooi verjaardagscadeau zijn! Ben 6 januari jarig en moet ook zeker weer aan de bak met het verliezen van een aantal kilo’s. Dus kom maar op met dat boek!

  januari 3rd, 2019 6:53
  Reply
  01
 • Avatar
  Monique Verburg
  http://Monique

  José, de beste wensen voor 2019!
  Natuurlijk heb ik ook goede voornemens voor 2019! En inderdaad gaan deze over voeding en bewegen… Zou graag meer willen weten over dit dieet!

  januari 3rd, 2019 6:57
  Reply
  02
 • Avatar
  Claudia Merkies

  Met meer bewegen al gestart, maar nu voor 2019 focus op gezonde, maar vooral wel lekkere, voeding! Want genieten van eten wil ik graag blijven doen. Dit boek zou daarbij een zeer grote hulp zijn, heb er veel over gelezen/gezien en het spreekt me erg aan 😊

  januari 3rd, 2019 7:29
  Reply
  03
 • Avatar
  Eline

  Ik ben inderdaad benieuwd naar dit dieet, in de loop van de jaren zijn er wat kilo’s bijgekomen die er lastig weer afgaan…. Misschien kan dit boek me helpen.

  januari 3rd, 2019 9:26
  Reply
  04
 • Avatar
  De Verliefde Kreeft
  http://Jokevanhunnik@gmail.com

  Whooo stapelgek op Italië, fantastisch om lekker & gezond te koken, nooit van het Pioppi dieet gehoord maar nu wel heel erg nieuwsgierig geworden!🍀

  januari 3rd, 2019 12:02
  Reply
  05
 • Avatar
  Christine

  Hi Jose, had er al eens van gehoord. Wil er zeker meer van weten, dus dat boek lijkt me een mooi begin. Vertelde je al dat ik graag wat wil afvallen maar ben ‘ongeschikt’ voor echt lijnen…

  januari 3rd, 2019 21:25
  Reply
  06
 • Avatar
  Anita H.
  http://Anita%20Hubert

  Ik wil wel graag met dit boek aan de slag.

  januari 4th, 2019 21:37
  Reply
  07

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.