Het gratis en voor niets geluksmomentje | ENJOY! The Good Life

Het gratis en voor niets geluksmomentje

Meer dan eens zeg ik tegen mijn pubers dat alleen de zon voor niets opgaat. De schatten zijn van het goedgelovige soort dat soms denkt dat de pot met goud vanzelf voor de voordeur wordt afgeleverd. Dat ze de nieuwste Iphone gratis en voor niets krijgen en dat ze voor de vetste games alleen maar even hun telefoonnummer achter hoeven te laten.

Gelukkig zijn daardoor niet heel schokkende dingen gebeurt. Op wat vette discussies na omdat je het als moeder toch allemaal niet snapt in de ogen van een puber. “Wajow zo erg!! WTF!! Dat is een echt naaistreek!!”, is alles wat je dan naar je hoofd geslingerd krijgt als je iets verbiedt omdat je weet dat je niets voor niets krijgt. De betekenis van die straattaal moest ik toch echt even opzoeken op ‘Marokkaans voor beginners’. Maar nu dwaal af van waar ik heen wilde….

Toch heb ik van de week iets gratis en voor niets gekregen. En wajow!! wat was dat een geluksmomentje. In jullie ogen gaat het waarschijnlijk nergens over, maar ik was als een kind zo blij. Het zat zo….. Afgelopen week ben ik op kringloopjacht gegaan met mijn zus in Zwolle, waar zij woont. Daar vond ik een enorme, oude gistfles van lichtgroen glas. Ik heb hem daar in eerste instantie keurig gelaten, maar na een nachtje slapen toch de volgende dag opgehaald. Als je mijn Insta Stories volgt dan heb je hem voorbij zien komen. Prominent aanwezig op bijrijders stoel en voor een prikkie gescoord. Daarmee was ik al heel erg blij.

Die grote vazen bleven maar door mijn hoofd zoemen omdat ik enorm ge√Įnspireerd was tijdens mijn vakantie op Mallorca bij Osa Major. In en om de finca stonden veel van deze decoratieve vazen. Die wilde ik ook wel, maar dat past niet in mijn budget. Hoe leuk dat ik er nu dus een mega XXL exemplaar vond voor weinig. Dat op zich was al een geluksmomentje. De pubers dachten daar anders over want ‘Malle Pietje’ kwam weer thuis met ‘zooi’. Niet dat ik mij daar iets van aantrek overigens.

Een paar dagen later moest ik een auto, volgeladen met spullen van de zolderopruiming, wegbrengen naar de kringloopwinkel. Niet alleen haal ik daar veel weg, ik breng er (gelukkig) ook veel heen. Recyclen is my middle name. Nadat mijn auto uitgeladen was besloot ik toch nog een rondje te maken door de winkel. Ik vond er geen schatten en zou leeg weer huiswaarts gaan.

Toen ik terugliep naar de auto zag ik een oudere heer met een enorme groene gistfles zeulen. Inwendig vloekte ik. The lucky bastard had zo’n prachtige fles gescoord. Die ouwe snoeperd ging daar vast zelf wijn in maken. Vraag mij niet waarom, maar ik besloot hem te volgen. Al vrij snel had ik door dat hij die prachtfles niet gekocht had, maar dat hij er juist vanaf wilde en al zeulend zocht naar de afdeling ‘inbreng’. Aangezien ik met dat ‘manke poot’ niet vooruit te branden ben probeerde ik de aandacht van die oude heer te trekken door hem te roepen.

Een beetje verstoord draaide hij zich om. Op mijn allervriendelijkst vroeg ik of hij van plan was de fles in te gaan leveren. Hij vertelde dat hij inderdaad op zoek was waar hij van dat ding af kon komen. Wilde ik hem soms hebben? What!!! Was dit echt of een grap? Ik zei dat ik dat heel graag wilde, waarop hij de fles in mijn armen drukte en mij er veel geluk mee wenste. Het voelde als het winnen van de loterij. Diverse keren bedankte ik hem tot hij zich snel uit de voeten maakte omdat hij dacht dat ik niet helemaal jofel was. Als een kostbare schat zette ik de fles op de bijrijders stoel en bond er voor de zekerheid ook nog de veiligheidsgordel om. In grote euforie reed ik naar huis.

Thuisgekomen zette ik hem bij zijn grote broer en vond in de garage (natuurlijk) nog een klein zusje. Helemaal leuk, dit triootje gistflessen! De pubers deelden mijn enthousiasme niet en keken elkaar veelbetekenend aan toen ze thuiskwamen en ik hun op mijn grote gratis geluk wees. Hoe blij kun je zijn met een afdankertje van een ander. Die meneer moest eens weten!

Nu knaagt er alleen een heel klein, ietsiepietsie beetje iets in mij. Ik heb wel voor een flinke inkomsten derving gezorgd bij de kringloopwinkel. Dat moet vast niet heel best zijn voor mijn karma. Ik praat het maar goed door de enorme hoeveelheid spullen die ik die dag daar heb ingeleverd. Als er nog mensen zijn die van hun gistflessen af moeten? Wacht niet tot je er zelf mee naar de kringloop moet en je een hysterisch kirrende vrouw achter je aan krijgt. Laat het mij weten en ik haal hem bij je op ūüôā

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

 

 

♥ Ik ben niet gek! Het is gewoon de overgang.

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Tinder date

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your Sunday

Foto header: ©Meijnhout Fotografie

 

 

 

Avatar
José
http://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.