Het geheim van rode lipstick

Rode lippen…. Ze zijn tijdloos en draag je rode lipstick, dan ziet je dag er beslist anders uit. Zelf ben ik gek op rode lipstick en draag deze kleur graag. Meestal breng ik het op zonder er verder bij na te denken en merk dan toch dat de dag net even specialer is dan dat je geen lipstick draagt.

Als ik dus eens opsta met een bokkenpruik op en geen enkel vertrouwen heb dat de dag nog iets positiefs op gaat leveren, dan ga ik voor rood. Dat geeft net dat beetje extra zelfvertrouwen. En een goede reden om af en toe een beetje te flirten.

Waarom vinden mannen rode lippen zo aantrekkelijk?

Je lippen zijn voor de meeste mannen het meest aantrekkelijkste deel van je gezicht. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat een man de eerste 10 seconden van de eerste ontmoeting met een vrouw, de helft van de tijd naar haar mond staart. Draag je als vrouw lipstick, dan wordt het voor de man alleen maar moeilijker om weg te kijken. Hoe roder de lippen, hoe langer de tijd van staren: slechts 2.2 seconden kijkt de gemiddelde man als de lippen een natuurlijke kleur hebben, 6.7 bij roze en maar liefst 7.3 seconden bij rood!

“Beauty to me,

is about being comfortable

in your own skin.

That, or a kick-ass red lipstick!”

– Gwyneth Paltrow –

Tijdloze rode lippen

Al eeuwen lang maken vrouwen hun lippen rood om mannen te lokken :). Het was de lievelingskleur van Cleopatra: zij smeerde fijngestampte kevertjes op haar lippen…. Elizabeth I bepaalde dat het de look van de eeuwige jeugd was. Gecombineerd met een witte huid. Alle vrouwen in die tijd wilde dat ook. Later zag je het ook weer terug bij Audrey Hepburn en natuurlijk Marilyn Monroe!

Intiem web-weetje….

Het rood van de vrouwenlippen, zo las ik ergens op het web, wordt door mannen (on-)bewust geassocieerd met haar schaamlippen. Hoe roder de lippen, hoe gezonder en vruchtbaarder de vrouw in kwestie is. Als je het zo bekijkt weet ik dan weer niet of ik nog rode lippenstift wil dragen.

Ik kan alleen maar beamen dat je lippen rood stiften onmiddellijk meer energie geeft en het oogt minder moe en geeft meer glamour. Hoewel je, als je ouder wordt, ook weer op moet passen dat de lippenstift niet in de rimpels boven je lippen loopt. Dat is dan weer niet zo charmant. Om dat te voorkomen biedt een lippenpotloodje uitkomst.

Mijn ultieme favoriet: Rouge Allure van Chanel.

Jaren geleden kreeg ik deze van mijn kinderen cadeau. Ze hadden er een heel leuke kaart bij gedaan met de afsluitende zin: ‘Nu komen er allemaal leuke mannen achter je aan :)’ Dat laatste merk ik met de klim der jaren niet meer zo. Maar zelf kleur ik graag mijn lippen rood. Al is het alleen maar om er een beetje verzorgd en minder kleurloos bij te lopen.

Een nieuwkomer: Mac Red Rock

De Chanel bewaar ik altijd voor speciale momenten. Ik ben er zuinig op. Mijn rode lipstick voor ‘alledaags’ gebruik was inmiddels opgegaan en ik had genoeg punten gespaard met mijn creditcard om bij De Bijenkorf een lipstick van Mac gratis te kunnen bestellen. De damespuber zweert bij MAC dus leek mij dit een uitgelezen kans om deze ook eens uit te proberen. Ik ging voor de Red Rock. Lekker spetterend rood. En hij bevalt prima. Blijft goed zitten. Zeker als je je lippen even een ondergrondje geeft met de Prep & Prime van MAC. Lijntje trekken en je loopt er het grootste deel van de dag kèk bij.

SNAPSHOTS WEEK 44/2018 | ENJOY! The Good Life

Enige nadeeltje dat ik kan bedenken, is dat de lippenstift kan afgeven als je iets drinkt of eet. En je ook goed op moet passen dat het niet op je tanden zit. Als ik de lippenstift heb aangebracht, hap ik altijd even in een tissue om te voorkomen dat ik overal sporen achterlaat.

Wat vind jij van rode lipstick? Heb jij een favoriet of moet je helemaal niets hebben van rode lippenstift?

ENJOY! red lips

Beeld: Daria Shevtsova from Pexels & ©ENJOY! The Good Life
* Deze blogpost is niet gesponsord. Wel bevat het affiliate links. Als je iets besteld en gebruik maakt van de links, maakt het voor jou niets uit qua prijs. Mij levert het een klein percentage op, dat het mogelijk maakt om elke dag weer leuke artikelen met jullie te kunnen delen.

 

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.