Het boekje van plezier

Na een gezellig etentje met vrienden mijmeren wij nog even na. Hoe zien wij ons leven nu, hoe gaan wij om met ouder worden, over onze kinderen die bijna ‘af’ zijn en op het punt staan uit te vliegen en hoe fijn het is dat je dan weer een beetje je eigen leven terugkrijgt.

Uitvliegende kuikens

Fijn als je met z’n tweetjes bent, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik met angst en beven tegen het moment aanhik dat mijn kuikens hun vleugels gaan uitproberen en het nest gaan verlaten. Van de jongste verwacht ik dat hij tot in den treuren onder moeders vleugels blijft, maar de oudste staat al te popelen om uit te breken. En dan? Hoe ziet mijn leven er dan uit?

Allenig

Al eindeloos lang ben ik vrijgezel. Dat klinkt heel allenig, maar toch heb ik mij nooit alleen gevoeld. Ik was altijd met mijn twee spruiten en de zorg voor hun hebben mij altijd flink van de straat gehouden. Nu ze groter worden, hebben zij mij nog zelden nodig. Meestal alleen nog om de portemonnaie te trekken. Dat is best een dingetje. Ik hoefde nooit zo heel erg over mijn eigen bestaan na te denken want ik was altijd veel te druk met alle ballen in de lucht te houden.

Wensen

Alle ballen zijn goed op de grond terecht gekomen en er komen steeds meer momenten om na te denken wat ik nu met mijn eigen leven zou willen. Om eerlijk te zijn heb ik geen enorm eisenpakket. Ik zou weer gewoon willen lopen, een leuke baan vinden en verder mag het wat mij betreft lekker een beetje voortkabbelen. Met hier en daar wat leuke uitstapjes, gezellige etentjes en de lieve mensen om mij heen.

Partner

Én een leuke partner merkt iemand in het gezelschap droog op. Ik verslik mij nog net niet in mijn drankje…. Is het heel erg als ik daar niet al teveel vertrouwen in heb? De verwachtingen van vrijgezellen mannen en vrouwen zijn zo hoog dat niemand daar ooit aan zou kunnen tippen en we leven in een wereld waarbij het gras van de buren altijd groener is en iedereen op zoek lijkt naar iets dat altijd beter is dan hetgeen je hebt.

Als ik van de eerste schrik van deze opmerking bekomen ben, merk ik droog op dat ik die kans niet al te groot acht. Ik heb al moeite om met mijzelf te leven, laat staan dat een ander die uitdaging aan durft te gaan. Neemt niet weg dat ik het heel erg leuk zou vinden als er weer iemand in mijn leven zou komen die onvoorwaardelijk van mij houdt. Als geliefden verder door het leven. Hoe mooi kan dat zijn!

Hoe dan?!

Hoe dat zou moeten gebeuren zou mij een raadsel zijn want datingsites heb ik afgezworen en ook kom ik door het ‘enkelgebeuren’ nauwelijks nog buiten de deur. En eigenlijk heb ik ook helemaal geen zin meer om vreselijk mijn best te doen om aan allerlei verwachtingen te moeten voldoen. De gedachten om afgewezen te worden, om na een date om te gaan met een akelige whatsapp stilte, de zoveelste tegenvallende date te incasseren. Nee, ik moet er niet aan denken.

Het Boekje

Wat ik wel heel erg leuk zou vinden is ‘Het Boekje’. Een boekje waarin je leuke mensen kunt vinden om eens een hapje mee te eten, een museum te bezoeken, samen schatten te gaan zoeken op een rommelmarkt, door Amsterdam te zwerven, Bossche Bollen eten in Den Bosch of samen een filmpje pakken. Je hoeft niet persé vrijgezel te zijn, soms kun je interesses niet met je partner delen. Mannen en vrouwen van elke leeftijd waar je leuke uitstapjes mee kunt maken. Gewoon één op één want ik ben verre van een groepsmens. Zonder verwachting, gewoon een leuke dag of avond.

Niet dat ik zelf geen vrienden heb, maar iedereen is druk met zijn of haar eigen leven. Het is fijn als je uit een pool van gegadigden kunt putten als je ineens zin hebt om er op uit te gaan. En ook je eigen vrienden kunnen zich beschikbaar stellen voor een leuk uitstapje. Zo zie je in een oogwenk wie er beschikbaar is en kun je diegene benaderen om samen iets te ondernemen.

Ik zie het al helemaal voor mij. Een digitaal boekje met groene balletjes voor personen die beschikbaar zijn om af te spreken. En een prikbord vol met verzoekjes waar mensen gezelschap voor zoeken. In een community kun je met elkaar in contact komen en afspreken.

Eenzaamheid

Voor veel eenzame mensen, jong én oud, zou het een prachtig medium zijn om uit een isolement te komen. Er is geen enorme drempel om iemand te vragen om iets leuks te gaan doen, want iedereen zoekt hier hetzelfde. En hoe leuk is het als daar mooie vriendschappen uit ontstaan? Of wel spontaan de vlam in de pan vliegt en je de man of vrouw van je dromen ontmoet?

Bestaat het al?

Nu hoor ik je denken. Zoiets bestaat toch al? Daar heb je toch dating sites voor? En wat als overspelige types op deze manier makkelijk aan een slippertje denken te komen? Misschien bestaat het wel en zie ik iets over het hoofd. Maar meestal zijn het events voor gelijkgestemden die georganiseerd worden. En datingsites zijn tegenwoordig een broedplaats voor mensen die op zoek zijn naar wat spanning naast hun relatie en een afspraakje zonder ONS (one night stand) komt je steevast op een scheldkanonnade te staan.

Het boekje van Plezier

Als je tijdens een date met iemand uit ‘Het Boekje’ onheus benaderd wordt, dan kun je diegene laten royeren. Of je laat een review achter waardoor een ander gewaarschuwd is. Volgens mij is het redelijk waterdicht toch? Zo’n boekje kan alleen maar zorgen voor een hoop plezier. Het Boekje van Plezier zou misschien een leuke naam zijn voor dit nieuw op te zetten medium. Hoewel…. Het Boekje van Plezier zet mensen misschien weer op het verkeerde been…..

Zou jij in het boekje van ENJOY! willen als dat zou bestaan? Of vind je het een stom idee? Misschien heb jij een ander idee? En wat zou jij dan willen ondernemen met iemand uit het boekje? Ik ben heel benieuwd wat er in jullie opkomt na het lezen van deze column.

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

 

 

♥ Ik ben niet gek! Het is gewoon de overgang.

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Tinder date

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your Sunday

Foto header: ©Meijnhout Fotografie

 

 • Avatar
  Sandy

  Ik denk dat t een top idee is!!!

  december 2nd, 2018 9:21
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Schrijf jij je dan ook in bij “Het boekje van plezier”? Dan kunnen we weer eens samen op pad 🙂

   december 2nd, 2018 11:03
   Reply
   02
 • Avatar
  Sandy

  Zal ik zeker doen maar kan ook zonder het boekje hoor!😘

  december 3rd, 2018 17:25
  Reply
  03

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.