WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

HEMELVAART WEEKENDTIPS 5 t/m 8 mei 2016

Lekker lang weekend!! En een prachtig weekend om erop uit te gaan. Er zijn een hoop leuke festivals te bezoeken of gewoon heerlijk naar het bos of strand voor een flinke wandeling. Of wat dacht je van de Iepenroute dwars door een deel van Amsterdam ? En vergeet vooral ook moederdag niet! Ik heb een aantal leuke tips voor jullie geselecteerd. Hier komen ze 🙂

HEMELVAART WEEKENDTIPS 5 t/m 8 mei 2016 | ENOY! the Good Life

AMSTERDAM KOOKT, Olympisch Stadion Amsterdam

Van 5 t/m 8 mei verandert het plein rondom het Olympisch Stadion in een bruisend openlucht restaurant. Op Bevrijdingsdag wordt er ook nog eens groots uitgepakt met bijzondere live optredens.

Elke dag zijn er optredens en op culinair gebied staan er meer dan dertig Foodtrucks met de meest uiteenlopende lekkernijen.

De pop-up restaurants die op dit festival vertegenwoordigd zijn: Crazy Kitchen, Diderot, Café Restaurant Stout en Yokiyo.

Verder volop vertier op het wijnplein, de biertuin, de Photobooth en genoeg vertier voor de kinderen.

 • Wanneer: 5 t/m 8 mei van 13-23 uur
 • Waar: Olympisch Stadion, Amsterdam
 • Gratis Toegang
 • Meer info en programma

las dalias

LAS DALIAS ON THE ROAD, Westergasfabriek, Amsterdam

Van donderdag 5 mei tot en met zondag 8 mei komt de bekende hippiemarkt van Ibiza naar de Westergasfabriek in Amsterdam. Het 4 dagen durende evenement heeft meer dan 80 stands met mode, kunst, sieraden en vele handgemaakte producten van Ibiza. Met een groot muziekpodium belooft het een waar spektakel te worden voor jong en oud.

Las Dalias is al ruim 30 jaar een begrip op Ibiza. Jaarlijks wordt de markt door honderdduizenden vakantiegangers bezocht. De ontspannen sfeer, kleurrijke en handgemaakte producten, bijzondere hippies en het lekkere eten is voor vele bezoekers een geweldige dag uit. Ditmaal hoef je niet naar Ibiza voor de ultieme Las Dalias beleving, maar kun je terecht bij de Westergasfabriek in Amsterdam.

Op de markt kun je de kleurrijke mode van World Family Ibiza verwachten, de rieten tassen van Live Love Ibiza, de prachtige leren laarzen van Emonk, de bekende handgemaakte armbandjes van Las Almaritas, de unieke sjaals van Izuskan en vele andere merken verwachten.

 • Wanneer: van 5 t/m 8 mei 2016 van 10-20 uur
 • Waar: Westergasfabriek, Haarlemmerweg 8E, Amsterdam
 • Kaarten: 9,- p.p.
 • Kaartverkoop en meer info

springsnow

IEPENROUTE, SPRINGSNOW FESTIVAL, Amsterdam

Tijdens het Springsnow Festival wordt er een Iepenroute uitgezet van 8 kilometer. Je doorkruisd tijdens deze route het oostelijk deel van het centrum van Amsterdam. Verken de stad op deze prachtige manier en aanschouw de stad in bloei.

De iep is al eeuwenlang dé boom van Amsterdam. Meer dan 75.000 iepen brengen ’t groen op de grachten, de natuur in de stad én elk jaar het feest van die wervelende iepenzaadjes. Met Springsnow vieren we jaarlijks van 21 april – 21 mei de lente in Amsterdam, geïnspireerd op dit unieke natuurverschijnsel.

De route start in de Czaar Peterstraat, onlangs verkozen tot leukste winkelstraat van NL! Vijf kunstenaars: Edith Brouwer, Erik Timmermans, Tom Thijsse, Herman Mulder & Carola Rombouts maken elk 1 Lente-Lino en daar 5 prints van. Zo komt er op 5 locaties in de stad een mini-expo: bij Pek & Kleren (Noord), TOON (West), Gifted (Zuid), Antoesa (Oost) & Handmade Heaven (Oost). Op al die locaties ook Springsnowfeestjes!

Iedereen kan meedoen aan Springsnow: door het volgen van de IEPENROUTE,  zelf de lentesneeuw te vangen, of deel te nemen aan één van de activiteiten.

Iepenroute
Wil je optimaal genieten van de iepen en de lentesneeuw in Amsterdam? Volg dan de Iepenroute: die start in het Iepenarboretum (naast EYE in Noord) en loopt via de oostelijke kant van het centrum naar de Hortus Botanicus.De route is 8,5 kilometer en voert langt de iepenhighlights van Amsterdam. Een mooie wandeling of fietstocht die je met nieuwe blik naar de stad laat kijken: Amsterdam, stad van bomen.

 • Wanneer: van 21 april t/m 21 mei 2016
 • Waar: Start in het Iepenarboretum naast EYE in Noord
 • Gratis te downloaden
 • Meer info en routekaart

yummya

YUMMYA FESTIVAL, Jaap Edenbaan, Amsterdam-Oost

Streetfood walhalla

Bij het nieuwe Yummya festival vind je een groot aanbod foodtrucks die je trakteren op culinaire lekkernijen, van crêpes, wraps tot Marokkaanse bastillas. Yummya is een thema foodfestival en tovert voor deze editie de Jaap Eden Baan om tot een paradijs, waar in de ‘Garden of Eden’ de verleiding van eten centraal staat. Er is een heuse silent disco om alle calorieën er weer af te dansen en de jongste bezoekers vermaken zich met een draaimolen, speelhoek en speciaal programma.

 • Wanneer: donderdag 5 t/m 8 mei van 11-23 uur (8 mei t/m 21 uur)
 • Waar: Jaap Edenbaan, Amsterdam
 • Gratis Toegang
 • Meer info

ENJOY! your weekend.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.