HELP! De damespuber gaat op vakantie | ENJOY! The Good Life

HELP! De damespuber gaat op vakantie

Schreef ik eerder al eens over pubers en loslaten, nu sta ik aan de vooravond van een puber die helemaal losgaat. Het diploma is op zak, de wereld ligt aan haar voeten, dus de damespuber gaat naar Lloret de Mar. Of all places!

Kreeg ik als kersverse moeder al buikpijn bij de gedachte dat mijn kind ooit alleen op stap zou gaan? Voor een leuke tienertoer door Europa of om een week lang pony’s te poetsen en rondjes te rijden in de bak op ponykamp? Vergeet het maar. Zij gaat voor ‘the real thing’. Zon, zee en vul de rest zelf maar in.

Goede bedoelde adviezen

Dat ik dat goed vind, heb ik al zo vaak te horen gekregen. Ja, ik vind dat goed. Weet je wel wat er kan gebeuren? Ja, dat weet ik en dat kan ook op de camping op Texel of Renesse. Heb je weleens die programma’s gezien? Nee, gelukkig niet. Je kind zuipt zich in coma! Voor het gemak ga ik daar niet van uit….. Goed bedoelde adviezen van overbezorgde collega moeders.

De reis van je leven

Al een half jaar weet ik dat ze gaat en ik heb al mijn bedenkingen geparkeerd. Het heeft weinig zin om mij al die tijd al druk te maken. Haar verbieden te gaan is nooit een optie geweest. Ik heb vertrouwen in mijn damespuber. Ze zal niet in zeven sloten tegelijk lopen en als dat wel zo is dan hoor ik dat wel over een jaar of tien. Ze is zeventien jaar en gaat met verstandige meiden op pad. Ik hoop dat het de reis van haar leven wordt. Hoewel ik liever een andere bestemming had gezien was Lloret voor haar en haar gevolg ‘the place to be’.

Moederlijke adviezen

Nu ze echter op het punt van vertrek staat, moet ik bekennen dat er toch af en toe wel wat rampscenario’s door mijn gedachten schieten. Zo ‘en passant’ probeer ik haar toch nog wat moederlijke adviezen mee te geven.

Ik: Niet met enge jongens mee gaan. Zij: Zucht, wat denk je wel van mij!

Ik: Smeer je je goed in? Zij: Ja, ik neem jouw dure zonnebrandcrème mee, dat is wel goed toch? Ik: Eh, tuurlijk (slik)

Ik: Geen sex voor het huwelijk. Zij: Doe normaal! Ik: Nou ja, je begrijpt wat ik bedoel. Zij: zucht

Ik: Geen drankjes aannemen van wie dan ook. Zij: Denk je dat ik dom ben ofzo?! Ik: Eh ja? Zij: Nou lekker dan, wat een vertrouwen. Ik:  Nou ja, je snapt mij wel toch? Zij: NEE!

Ik: Geen alcohol drinken hè?! Zij: Geen reactie Ik: Drink maar gewoon Fristi ofzo Zij: geen reactie Ik: Of beter nog. Drink maar helemaal niet dan kunnen er ook geen enge pilletjes in je drankje komen. Zij: Jezus, mam…. zeur niet zo.

Ik: Niet voor het eerst sex hebben in dat godvergeten gat hoor! Zij: Neeeeheeee, niet voor het huwelijk toch?

Ik: Drink je wel genoeg? Er zijn al mensen bezweken van de hitte. Zij: Wat wil je nou?! Ik mocht toch niets drinken? Ik: Nou ja, wel genoeg water. Niet uit de kraan hoor! Zij: Je denkt echt dat ik gek ben hè?!

Ik: Niet van het balkon in het zwembad duiken graag. Zij: Dat leek mij nou net een leuke uitdaging. Ik: Ik ga niet je karretje duwen. Zij: Nee, stel je voor.

Ik: Heb je condooms mee? Zij: Ieuuuuw MAM!!!!

Even serieus

We moeten hard lachen en ik geef haar een knuffel waar ze zich uit loswrikt want ze houdt niet van knuffelen met haar moeder. Ik kijk haar even serieus aan en zeg dat ik haar maar een beetje plaag. Weet ik toch mam…. Toch wil ik je één serieus advies meegeven. Nou?…. Samen uit, samen thuis en let goed op elkaar. Tuurlijk, mam en nu ga ik mijn koffer inpakken. Goed schat…. vergeet mijn zonnebrandcrème niet 😉

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

♥ Als je het van Tinder moet hebben.

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your kids holiday 😉

Picture header: @MEIJNHOUT FOTOGRAFIE

 

 

 

 

 

 • Avatar
  AlettA

  Hahahaha weer een geweldige blog. En yep een beetje vertrouwen in je puberkind is goed. Wat daar kan gebeuren kan zeker ook op Texel, in Limburg of aan de Zeeuwse kust gebeuren. Mijn puber is ook een week naar Portugal geweest met z’n 14-en in een huis. Is prima verlopen af en toe een drankje stappen tot laat in de nacht of vroeg in de ochtend. Whatever, hij is veilig terug gekomen zonder kleerscheuren… je moet ze toch een keertje loslaten. En tja we zijn zelf ook jong geweest. Al is een berichtje zo af en toe wel welkom #smile. Groetjes AlettA xxx

  augustus 5th, 2018 8:32
  Reply
  01
 • Avatar
  Rory
  http://www.40envoorheteerstmoeder.nl

  Oh gelukkig duurt het nog even voor mij (mijn meisje is 6 jaar). Maar Lloret de Mar. Brings back memories. 17 jaar was ik. Van inderdaad een rit van 24 uur in een bus met chauffeurs die te weinig gerust hadden. Ik dook niet van het balkon in het zwembad, maar klom wel van balkon tot balkon. Ik sliep op het strand omdat we de hele nacht uitgingen. Vergat mijn koffer bij de terugreis naar huis. Need I say more? En dan was ik nog een ultrabraaf meisje. Ik ga gewoon maar met Mila mee als zij op haar zeventiende met vakantie gaat 😉

  augustus 5th, 2018 13:51
  Reply
  02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.