Havermout Kersentaartjes | ENJOY! The Good Life

Havermout Kersentaartjes

Zoals je ziet ben ik nog steeds helemaal in de ban van de kers. Afgelopen week liep ik tegen deze enorme kersen van Hollandse bodem aan. (DEEN) Ze zagen er prachtig uit en waren zo groot dat het bijna pruimen leken. Kersen kan ik echt niet weerstaan dus nam ik weer een kilo mee en ben er mee aan de slag gegaan.

Healthy

Ik moet enorm oppassen om niet nog verder uit te dijen met al dat lekkere eten dat ik voorgeschoteld krijg en maak voor ENJOY!. Daarom probeer ik niet alléén maar taarten etc. te maken die vol vet of met veel suiker bereid worden.

Om eerlijk te zijn vind ik die wel het allerlekkerste maar ik moet ook een beetje aan mijn gezondheid en die van jullie denken. En inmiddels weet ik dat er onder de lezers van ENJOY! heel veel ‘healthy people’ zitten die juist op zoek zijn naar verantwoorde recepten. Dus doe je voordeel met dit recept van deze heerlijke kersentaartjes.

Havermout Kersentaartjes | ENJOY! The Good Life

Doseren

Het is trouwens ook helemaal niet nodig hele taarten te bakken. Want dat betekent dat die helemaal opgegeten moeten worden. En dan zal je net zien dat de pubers op hort zijn, familie en vrienden dan net niet op de koffie komen… en je een baksel moet weggooien of zelf die hele taart naar binnen moet prakken. Sinds kort heb ik een andere strategie daarvoor bedacht. Ik bak alles in halve hoeveelheden en gebruik een veel kleinere springvorm van de HEMA (16 cm). Voor de foto ziet het eruit als een ‘gewone taart’ (scoop). Voor mijn uitdijende zelf en omgeving is dit een ‘magere’ oplossing.

Invriezen

Een andere tip is: invriezen! Als ik zie dat ik teveel heb gemaakt, of dat het lastig is de ingrediënten voor een bepaald recept te halveren, dan vries ik het eindresultaat voor de helft in. Zo ook in het geval van deze kersentaartjes. Ik heb twee kleine taartjes in de witte vlaaivormpjes gemaakt en in de kleine springvorm heb ik de rest van de bodem gedaan. Die vries ik dan in zodat ik, als ik het nodig heb al een kant en klare bodem in de vriezer heb. Heel handig want die hoef ik dan alleen nog maar op te leuken met fruit of een andere vulling of topping.

Graanpletterij De Halm

Ik gebruik overigens meestal de havermout van Graanpletterij De Halm. Dit zijn biologische granen van Nederlandse bodem. Persoonlijk val ik altijd weer terug op deze havermout en graanproducten omdat ik ze simpelweg het lekkerste vind. De Halm heeft ook biologische graanvlokken en muesli’s.

Aan de slag

Aan de slag met de taartjes….. Was de kersen overigens heel erg goed voordat je ze gaat gebruiken. Er komt namelijk heel veel ‘vuiligheid’ of wat het ook is van af. In mijn geval was het spoelwater best zwart. Lijkt wel of de kersen gekleurd worden….. Wie het weet mag het zeggen 🙂

De hoeveelheid van dit recept is goed voor een grote vlaaivorm of een springvorm van 22-24 cm. Je kunt er natuurlijk ook, net als ik, kleine taartjes van maken. Je hebt genoeg ingrediënten voor 4-6 taartjes.

Havermout Kersentaartjes | ENJOY! The Good Life

Ingrediënten:

 • 150 gram havermout
 • 30 gram amandelen (gemalen)
 • 40 gram zaadjes (bijvoorbeeld lijnzaad, zonnebloempitjes etc.)
 • 75 gram pure chocolade (85%, fijngehakt)
 • handje cranberries (fijngehakt)
 • 85 gram kokosolie
 • 5 el. honing
 • kersen ong. 20 stuks. Ontpit en gehalveerd. Als je kersen uit de vriezer gebruikt… laat die dan eerst ontdooien.

Havermout Kersentaartjes | ENJOY! The Good Life

Bereiden:

 1. Doe alle ingrediënten, behalve de kersen, in een koekenpan of steelpan en meng alles goed door elkaar. Laat het circa 8-10 minuten al roerend op een laag vuurtje samensmelten.
 2. Doe nu alles in een ingevette bakvorm en laat afkoelen. Als het afgekoeld is, plaats je de bakvorm nog een paar uurtjes in de koelkast.
 3. Decoreer de bodem met de kersen.

Hou jij ook zo van kersen? En wat maak jij dan van die heerlijke dieprode schatjes?

Havermout Kersentaartjes | ENJOY! The Good Life

 ♥ ENJOY! these lovely cherry pies ♥

Pictures: @ENJOY! The Good Life

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.