Havermout appelcake | ENJOY! The Good Life

Havermout appelcake

Het is best een beetje wennen dat ik niet meer zoveel kan bakken momenteel. Ik ben de challenge aangegaan om voorlopig een koolhydraatarm dieet te volgen. Op zich bevalt het prima en gaat het mij goed af. De kilo’s vliegen er nog niet af, maar ik ben vastbesloten het een tijdje vol te gaan houden. Alleen mis ik het wel om lekkere dingen te bakken.

Havermout appelcake | ENJOY! The Good Life

Gezonde recepten

Om toch aan mijn bakbehoefte te kunnen voldoen ben ik op zoek gegaan naar recepten die binnen het dieet passen. Op zich niet zo moeilijk want er zijn heel veel recepten te vinden. Helaas zien de meeste er voor mij niet bepaald aanlokkelijk uit. Met wat aanpassingen op ‘normale’ recepten is er toch nog een heel lekkere cake uitgerold.

Havermout appelcake | ENJOY! The Good Life

Zondag bakdag

Zondag is meestal bakdag in huize ENJOY! Ben ik niet in de keuken te vinden, dan zijn het wel de pubers. Én ik ging voor het eerst aan de slag met mijn nieuwe krachtpatser, de KitchenAid. Ik ben zo heppiedepeppie met dit mooie apparaat. Zo lang voor gespaard dat ik hem nu koester als mijn baby;)

Havermout appelcake | ENJOY! The Good Life

Makkelijk en snel

De appelcake was zeker niet moeilijk om te maken en is heerlijk geworden. Best even wennen om dat toe te geven voor iemand die zweert bij koken en bakken met volvette ingrediënten en ook van suiker niet vies is. Wel is het zaak de cake dezelfde dag op te eten anders wordt het echt schokbeton. Hij ging hier niet gelijk op. Wij aten hem nog een paar dagen als ontbijt met wat Griekse yoghurt en een beetje honing.

Havermout appelcake | ENJOY! The Good Life

Ingrediënten:

  • 200 gr havermeel – havermout heel fijn malen in de keukenmachine of blender
  • 80 gr amandelmeel – kant en klaar of blanke amandelen fijn malen
  • 4 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • sap van een halve citroen
  • flinke tl kaneel
  • 2 appels
  • klein handje rozijnen
  • 4 el honing

Havermout appelcake | ENJOY! The Good Life

Aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Bekleed de cakevorm met bakpapier, dan haal je de cake makkelijk en vooral mooi uit de vorm.
  3. Mix in een kom het amandelmeel, havermeel en eieren tot een glad beslag. Voeg daarbij de honing, het bakpoeder, zout en kaneel toe en mix alles nog even door.
  4. Schil de appels en snijd die, op een kwart appel na, in stukjes en sprenkel hier het citroensap overheen. Het kwart appelpartje dat je achter gehouden hebt snijd je in plakjes om de cake te decoreren. Als je van rozijnen houdt, week dan een handje rozijnen voor 10 minuten in warm water en meng dit door de appels. Schep de appels en eventueel de rozijnen met een spatel goed door het beslag.
  5. Giet het beslag in de vorm en leg de plakjes appel op de bovenkant en eventueel nog wat kaneel. Zet de cakevorm voor 45 minuten in het midden van de oven. Prik met een cocktail prikker, aan het eind van de baktijd, in de cake om te controleren of hij gaar is. Komt de prikker er droog uit dan is de cake goed.
  6. Lak de bovenkant van de cake nog af met een beetje honing voor een mooie glans.

Havermout appelcake | ENJOY! The Good Life

Heb jij een lekker recept gemaakt van ENJOY! The Good Life? Dat vind ik heel leuk om te zien! Deel je foto via InstagramTwitter of Facebook en tag daarin ENJOY! The Good Life of gebruik #lekkersvanENJOY

SNAPSHOTS WEEK 10/2019 | ENJOY! The Good Life 

Op zoek naar meer bakrecepten? 

Nutella spiraal koekjes | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Nutella Spiraal koekjes

CHOCOLADE SINAASAPPELCAKE | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Chocolade sinaasappel cake

 

Cake met blauwe bessen en citroen | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Citroencake met blauwe bessen

 

Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY! Je vindt deze aan de rechterzijde van de homepage.

 

ENJOY! your healthy applecake.

Beeld: ©ENJOY! The Good Life Bron:

Avatar
José
http://www.enjoythegoodlife.nl
  • Avatar
    Anita

    Hallo zou je ook boekweitmeel kunnen gebruiken ipv amandelmeel groetjes anita

    februari 19th, 2018 19:00
    Reply
    01
    • Avatar
      José

      Ik heb zelf nog nooit gebakken met boekweitmeel maar ik zou het gewoon proberen. Meel is meel zou je denken….

      februari 20th, 2018 23:04
      Reply
      02
  • Avatar
    Vera
    http://Vera

    Ziet er heerlijk uit!
    Nog een vraagje….waar heb je die mooie bordjes gekocht? Prachtig!

    september 6th, 2018 8:05
    Reply
    03
    • Avatar
      José

      Cake is inderdaad superlekker! Het servies werd bij Sissy Boy en De Bijenkorf verkocht, maar die verkopen het niet meer. Nu kun je het online bestellen bij Burleigh zelf. Wel in Engeland. https://www.burleigh.co.uk/

      september 10th, 2018 15:23
      Reply
      04
  • Avatar
    Leanne

    Hallo,

    Hoe lang kun je deze cake bewaren? Ik heb namelijk een cakedoos, maar vraag me af hoe lang ik hem hierin kan bewaren.

    februari 6th, 2019 15:41
    Reply
    05
    • Avatar
      José

      Hi Leanne, Ik heb geen idee. Hier is hij namelijk altijd in een oogwenk op 🙂 Je kunt hem vast een paar dagen bewaren. Het is wel zo dat vers gebakken producten er niet lekkerder op worden als je ze bewaard.

      februari 11th, 2019 19:40
      Reply
      06
  • Avatar
    Tess

    Hai,

    Cake klaar om te bakken, lijkt me alleen nogal vast… op foto lijkt hij smeuig😉
    Geen toevoeging van water of melk?
    Grtjs

    juni 18th, 2019 11:17
    Reply
    07

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.