HAPPYHAPPYJOYJOY, Amsterdam | ENJOY! The Good Life

HAPPYHAPPYJOYJOY, Amsterdam

Er zijn van die plekjes die je het liefst voor jezelf zou willen houden zodat je aan kan schuiven zodra je daar zin in hebt. Maar bij HappyHappyJoyJoy ben ik daar niet de enige in. Het restaurant zit altijd ramvol en dat is niet vreemd. Ben je hier éénmaal eens geweest dan kom je hier zeker heel snel weer terug.

HappyHappyJoyJoy is tot stand gekomen door een samenwerking van wederom Julius Jaspers en IQ Creative. Die laatste ken je misschien van zaken als Mercat, Mazzo, The Supperclub, Nevel etc. Eerder zijn de beide partijen al samengegaan bij Julius Bar & Grill. Hier schreef ik eerder al eens over.

HAPPYHAPPYJOYJOY, Amsterdam | ENJOY! The Good LifeWhat in a name….

HAPPYHAPPYJOYJOY…. De naam alleen al. You love it or hate it. Ik vind het een heel geinige naam. Het maakt mij vrolijk en heel nieuwsgierig. We vroegen de gastheer waar de naam vandaan kwam…. Hij begon een beetje schaapachtig te lachen. Echt duidelijk werd het niet. Volgens hem denken de meeste bezoekers dat het komt van het gelijknamige liedje uit de tekenfilm Ren and Stimpy. Maar dat blijkt niet zo te zijn. Julius wilde vrolijkheid en geluk. Dus dat werd Happy en Joy. En aangezien Aziaten alles graag aandikken door herhaling werd het HappyhappyJoyJoy.

HAPPYHAPPYJOYJOY, Amsterdam | ENJOY! The Good Life

Klein Azië.

Als je bij HappyHappyJoyJoy voor de zaak staat wil je maar één ding en dat is heel snel naar binnen. Want vanuit de Bilderdijkstraat zie je al dat het daar binnen gebeurt. En zodra je de drempel over gaat verlaat je Amsterdam en stap je Azië binnen. Een kakofonie aan kleuren, indrukken, geluiden, geuren en hectiek. Een heel gave zaak waar je ogen en oren tekort komt om al die indrukken op je in te laten werken.

HAPPYHAPPYJOYJOY, Amsterdam | ENJOY! The Good LifeAchter in de zaak vind je de keuken. En hoewel het restaurant bestierd wordt door Julius Jaspers zijn hier louter Aziatische koks te vinden. De gerechten worden door Julius bedacht maar de uitvoer geeft hij graag uit handen. Wees echter niet teleurgesteld als je de grote knuffelbeer niet achter de stoof aantreft. Hij is vaak genoeg in de zaak te vinden. Ook toen ik er was. Had graag even met hem op de kiek gegaan maar daar is jullie reporter te ‘verlegen’ voor 🙂

HAPPYHAPPYJOYJOY, Amsterdam | ENJOY! The Good LifeHet eten?….

Ik kan er misschien heel kort over zijn. GEWÉLDIG! Hoewel ons werd geadviseerd voor ongeveer drie gerechtjes te gaan zijn het er zeker vijf geworden en gingen wij bijna rollend de tent uit. Maar kiezen uit dit enorme aanbod van heerlijke hapjes is bijna misdadig. De gerechtjes die hier geserveerd worden is streetfood-size. Zeg maar vergelijkbaar met de grootte van een voorgerechtje. De gerechtjes zijn voornamelijk Chinees, Indonesisch en Thais maar ook Vietnamees, Koreaans en Japans.

Naast heerlijke wijnen, wij dronken rood, zijn er diverse Aziatische biertjes en exotische drankjes te bestellen. En thee! Een heel uitgebreide theekaart waar je theetjes per pot of per kopje kunt bestellen. Mijn favoriete gerookte thee Lapsang stond er ook tussen 🙂

HAPPYHAPPYJOYJOY, Amsterdam | ENJOY! The Good Life

Onze gastheer raadde ons aan om niet alles tegelijk te bestellen omdat je anders binnen een halfuur weer buiten staat. Wij bestelden dus per keer een gerechtje. En trapten af met de Thaise viskoekjes met zoetzure komkommer en sweet chili saus en TOM KHA KAI soep. Whahhhhh…. die viskoekjes zijn lekker!!  Lekker sappig en best een beetje pittig, maar goed te doen. Dat smaakte naar meer dus later op de avond hebben we dit gerechtje nog een keer besteld. Je kunt de gerechtjes namelijk ook goed samen delen.

HAPPYHAPPYJOYJOY, Amsterdam | ENJOY! The Good LifeDaarna gingen we voor de BAO’s. Het lijkt op een hamburgertje. Maar in dit geval is het een gestoomd broodje belegd met crispy chicken, witte kool en suyu mayonaise of met pekingeend, hoisin, bosui en wasabi mayo óf met buikspek, komkommer kimchi en red-eye mayo. Sommige ingrediënten zeggen mij helemaal niets maar ik kan je wel vertellen dat die BAO’s ‘to die for’ zijn!! Ze zijn zo lekker dat wij ze allemaal geproefd hebben. Ik zou niet kunnen kiezen welke het lekkerste is.

Toen op de vissige tour met mosselen in XO saus, een bijzondere saus van coquille, garnalen, chili, gember en knoflook. En de crispy roodbaars met tamarinde dressing. Ook weer een schot in de roos. Heel verfijnd en smakelijk.

HAPPYHAPPYJOYJOY, Amsterdam | ENJOY! The Good LifeAls toetje werd ons aangeraden voor de mango BAO te gaan. Fuck de calorieën, ga ervoor! Dit is de perfecte afsluiting van al dit lekkers. Een gefrituurd BAO broodje, met roomijs, gebakken mango en gekarameliseerde noten. Echt veel te machtig natuurlijk, je cholesterol schiet door het plafond, maar geloof mij hier droom je nog lang, likkebaardend van na.

Voor het geld hoef je een bezoekje aan HappyHappyJoyJoy ook al niet te laten want het is heel betaalbaar. De gerechtjes variëren van €3,50 tot 11,50. Je kunt het met het aantal gerechtjes zo gek maken als je portemonnaie goed voelt.

HAPPYHAPPYJOYJOY, Amsterdam | ENJOY! The Good Life

De vrolijke sfeer, het zalige eten, de vriendelijke bediening maken dit tot een hotspot waar je binnen no-time weer terug wilt. Zo ook jouw reporter…. Binnenkort maar eens een plekje zien te scoren samen met de pubers. Want reken maar dat ook die hier erg HAPPYHAPPYJOYJOY worden.


HAPPYHAPPYJOYJOY | Bilderdijkstraat 158HS | 1053 LC Amsterdam | website


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.