Haal de tuin naar binnen... | ENJOY! The Good Life

Haal de tuin naar binnen…

Ondanks dat het heerlijk nazomerweer is merk je dat de tuin zich aan het voorbereiden is op de herfst. En ook wij beginnen weer met het schuiven van meubels en het creëren van gezellige hoekjes. Van de week was ik lekker in de garage aan het struinen tussen allerlei bloempotten en vazen en vond daar nog een paar leuke exemplaren waar ik de vensterbank weer een beetje mee kan oppimpen.

Haal de tuin naar binnen... | ENJOY! The Good Life

Wit

Goodbye verdroogde bloesemtakken en welkom fris wit. Wit is voor in huis wel een favoriete kleur. Het liefst heb ik zoveel mogelijk alles wit maar je moet ook weer oppassen dat het geen ziekenhuissfeertje wordt. Mijn familie zegt ook altijd gekscherend als ik iets gekocht heb…. “Dat zal ze wel weer wit schilderen”. Volgens hun is ook de rede dat ik geen partner heb omdat die het vooruitzicht om wit geschilderd te worden niet erg aanlokkelijk vindt” Nou ja…. van je familie moet je het hebben….

Haal de tuin naar binnen... | ENJOY! The Good Life

Het blauw maakt steeds meer plaats voor wit. Zo haalde ik de mooie lavendel blauwe hoes van de Ektorp bank en verving die door de witte. Super handig van deze bank. Ik verwissel de hoezen dan ook met regelmaat. Ik heb een aardig kleurenpalletje aangelegd van hoezen die ik op Marktplaats scoorde. De blauwe kussens op de klepbank maken plaats voor witte en het wandbord is ook weer aan verandering toe.

Haal de tuin naar binnen... | ENJOY! The Good Life

Ik miste alleen nog wat groen in huis. Ik ben niet zo van de planten dus voelde ik geen behoefte om naar het tuincentrum te haasten voor een palm of een vingerplant. Ik besloot wat mooie takken simpelweg uit de achtertuin te knippen.

Haal de tuin naar binnen... | ENJOY! The Good Life

Hortensia Annabelle

De Hortensia Annabelle loopt echt op zijn eind en de prachtige grote witte bloemen kleuren nu heldergroen. Hoe makkelijk is het om de tuin naar binnen te halen door wat takken af te knippen en ze in een mooie grote vaas te zetten.

Haal de tuin naar binnen... | ENJOY! The Good Life

IKEA

Ik zette de takken in de prachtige vaas van Hella Jongerius (Jonsberg) die zij ooit voor IKEA ontwierp. Met daaronder de lage zwarte schaal uit de nieuwe collectie van IKEA, de SVÄRTAN om het geheel meer body te geven. Alleen de Annabelle vond ik wat saai dus zette er nog wat uitgebloeide Japanse Anemoon tussen. Als de bloemen ‘op’ zijn blijven er mooie takken met knolletjes over. Zo geniet ik nog even extra in huis van de nazomer. Happy moment!

Haal de tuin naar binnen... | ENJOY! The Good Life

En als ik dan toch bezig ben dan ben ik niet te stuiten…. Ik haalde de vensterbank leeg en verzamelde er van alles en nog wat, wat mij leuk leek en groepeerde het bij elkaar voor het raam. Ook in de grote pot zette ik twee nieuwe Medinilla planten. (niet op de foto) Mijn favoriete plant. Vol met roze bloemen, zo mooi.

Haal de tuin naar binnen... | ENJOY! The Good Life

Verzameling

Onze van lelijkheid mooie ‘Piet’ verhuisde van de eettafel naar het gezellige groepje voor het raam. Ik kocht dit kitscherige geval ooit bij Loppis in Krommenie. Zo ook het houten plateau dat onder de stolp staat. De stolp kocht ik voor een ‘appel en ei’ bij Van Dijk & Co. in Amsterdam. Elke keer als ik het vogeltafereeltje wit wil schilderen waardoor het in mijn ogen wat hipper word, weerhoudt iemand mij er weer van omdat ze het ‘zonde’ vinden. Dus voorlopig blijft onze ‘Piet’ in kleur.

Ook de prachtige doorzichtige vaas is van de nieuwe collectie van IKEA (SVARTAN). Ik kreeg beide SVÄRTAN items tijdens de presentatie van de nieuwe IKEA catalogus. Het ‘& teken’ kocht ik vele jaren geleden in een heel leuk winkeltje in MORA in Zweden maar inmiddels zijn er hier volop letters te krijgen in alle afmetingen, soorten en kleuren. De grote witte vaas was ooit gruwelijk gifgroen. Ik kocht hem bij een kringloop winkel maar ik schilderde hem….. wit en nu is het een heel stoere Scandinavisch ogende vaas geworden. De acqua vaas daarnaast kreeg ik ooit van een vriendin.

http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/00329021/

Ook voor de vazen die hier op de vensterbank stonden knipte ik wat takken van de Hortensia Annabelle en de Japanse Anemoon en haalde ook in dit deel van mijn huis de tuin nog een beetje naar binnen. Misschien wat ‘to much’ maar omdat het allemaal keurig bij elkaar staat is het een mooi geheel geworden.

Haal de tuin naar binnen... | ENJOY! The Good Life

Ik vind het geslaagd geworden en heb er geen stuiver voor uit hoeven geven want alle spulletjes had ik al. Lang leve mijn overvolle garage 🙂 Wat vind jij er van? Heb jij ook alweer zin om het in huis weer wat gezelliger te maken?

Nu maar hopen dat de ‘humeurige witte kater’ niet ineens op het idee komt zijn slalom skills te gaan verbeteren…..

ENJOY! cozy corners.

Pictures: @ENJOY! The Good Life

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.